Reklama

Reklama

Láska kvete v každém věku a umí pěkně zatočit s našimi plány a životy. Americká romantická komedie oceněná třemi Oscary. Obchodník v nejlepších letech, Johnny Cammareri zcela nečekaně nabídne v restauraci sňatek ovdovělé účetní Loretě Castoriniové. Ta zcela zaskočena jeho nabídku přijímá. Tato výchozí situace rozehrává příběh, v němž se vše točí kolem lásky, milostných tužeb, záletů a partnerské věrnosti v jedné italskoamerické rodině. Vše jakoby ovlivňoval všemocný měsíc blížící se k svému úplňku, nečekanou důležitost v životě Lorety přitom pozvolna získává mladší bratr Johnnyho, pekař Ronny Cammareri... Půvabná romantická komedie, kterou natočil významný hollywoodský režisér Norman Jewison (Šumař na střeše, Jesus Christ Superstar, ...A spravedlnost pro všechny), je vystavěna na dokonalém scénáři a výborných hereckých výkonech Olympie Dukakisové, Nicolase Cage a půvabné Cher. Film byl nominován v šesti kategoriích na Oscara a tři ceny získal (Cher za nejlepší hlavní ženskou roli, Olympie Dukakisová za nejlepší vedlejší ženskou roli a John Patrick Shanley za původní scénář). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (146)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nesnáším současnou Cher! Plastická zrůdička, které už nezbyvá nic jiného, než po vzoru Michaela Jacksona brát role ve kterých si sama ze sebe bude dělat srandu! Zatímco Jackson hraje ufouna v MiB II a Scary movie 4 bez použití jakokoli masky a Cher například v Bratři jak se patří hraje sama sebe jako namyšlenou po zašlé slávě toužící mrchu. Těžko říct, kdo je na tom hůř! Pravděpodobně Vondráčková! Jenže než se z Cher stala taková karikatura, byla to skutečná talentovaná hvězda! Úžasná zpěvačka, která spolu se Sonym nazpívala jeden z nejkrásnějších songů všech dob I got you babe a poté také skvělá herečka! Přes vedlejší roli v Silkwoodové po členku tri Čarodejnic z Eastwicku až po hlavní roli v komediálním dramatu Pod vlivem úplňku, za kterou si odnesla Oskara za hlavní roli! Film je to skvělý, začíná poměrně vážně, ke konci je to už nefalšovaná komedie! Svérázná italská rodina v Americe a (ne)šťastné páry a jejich milenci! Film má otmosféru takových rodinných komediálních dramat jako Domů na svátky, Zatímco jsi spal, Moje tlustá řecká svatba... A jako tyto se i dá hodnotit. Příjemný, zábavný dojemný, vtipný, ale rozhodně žádná rána do hlavy! Film skočí a tím na něj přestanete myslet. Rádi se na něj podíváte znova, ale jen pokud zrovna poběží v televizi. Výkon Cher je ve své roli výborná, Oskara si no.. zasloužila? Vzhledem k nominaci Meryl Streep za Jako nepoddajný plevel asi ne! Ale nemůže Meryl ty Oskary dostávat furt, ne? Cage byl výborný - taky už v současnosti trošku senilní! Film je pěkný, ničím výjimečný! 7/10 ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantika,zpočátku sice trochu rychlejší(Nástup Cage je až zhruba po půl hodině a už je ruka v rukávě :-) )Ale atmosféra svéráznost italské rodiny mě moc bavily-je to můj šálek kávy :-).Jinak jak je v zajímavostech,že Cher to moc nesouznělo s Cagem tak na tom něco je.Jinak Cher je tu dobrá.Za mě kvůli začátku 80 % a čtyři hvězdy. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ještě než se z Nica Cage stal akční hrdina no.1 a později herec z té nejspodnější vrstvy herecké spodiny, objevil se v této (podle kritiků i zdejšího osazenstva) silně přeceňované romanci s typickou zápletkou: "vdát se za někoho, kvůli jistotě a litovat do konce života nebo se vdát z lásky a doufat, že vše dobře dopadne". Mě film nepřišel nijak originální ani zábavný a Oskar pro Cher ve mně vyvolává otázky, jestli jsem náhodou neviděl úplně jiný film. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Oscary jsou v tomto případě sice poněkud přehnané, ale v kontextu novodobých romantických komedií s Jennifer Aniston, jež jsem byla v důsledku výpadku firemního programu měla možnost shlédnout, musím konstatovat, že romantické komedie této kvality (především, co se dialogů týká) se již možná ani netočí. Pokud se pletu, dejte mi prosím tip! Dokonce i Nicolase Cage jsem pod vlivem tohoto filmu shledala přitažlivým. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Brilantní po všech stránkách. Okouzlující filmařina, která nedá ani jednou vzpomenout, že je to "jen" film. Živoucí postavy, fantastickej scénář, nádhernej New York, břitký slovní výměny u kterých jsem se válel smíchy po zemi, ale vždycky obsahovaly kousek "malých" životních pravd a ryzí "člověčinu". Cher, Cage, a hlavně Olympia Dukakis, která tady má charismatu na rozdávání. Potěcha pro duši a srdce. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • V úvodních záběrech je pohled na plakát lákající diváka na operu "La Bohéme", mezi tvůrci této opery si lze přečíst několik zajímavých jmen. Jedním z nich je Theoni V. Aldredge, což je výtvarná kostymérka filmu Pod vlivem úplňku (1987). (Terva)
  • Časopis Premiere zaradil snímku medzi 20 najpreceňovanejších filmov všetkých čias. (shimik77)
  • Pracovní název filmu byl The Bride and the Wolf. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama