Reklama

Reklama

Láska kvete v každém věku a umí pěkně zatočit s našimi plány a životy. Americká romantická komedie oceněná třemi Oscary. Obchodník v nejlepších letech, Johnny Cammareri zcela nečekaně nabídne v restauraci sňatek ovdovělé účetní Loretě Castoriniové. Ta zcela zaskočena jeho nabídku přijímá. Tato výchozí situace rozehrává příběh, v němž se vše točí kolem lásky, milostných tužeb, záletů a partnerské věrnosti v jedné italskoamerické rodině. Vše jakoby ovlivňoval všemocný měsíc blížící se k svému úplňku, nečekanou důležitost v životě Lorety přitom pozvolna získává mladší bratr Johnnyho, pekař Ronny Cammareri... Půvabná romantická komedie, kterou natočil významný hollywoodský režisér Norman Jewison (Šumař na střeše, Jesus Christ Superstar, ...A spravedlnost pro všechny), je vystavěna na dokonalém scénáři a výborných hereckých výkonech Olympie Dukakisové, Nicolase Cage a půvabné Cher. Film byl nominován v šesti kategoriích na Oscara a tři ceny získal (Cher za nejlepší hlavní ženskou roli, Olympie Dukakisová za nejlepší vedlejší ženskou roli a John Patrick Shanley za původní scénář). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (146)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Náhodní čitatelia mojich komentárov si možno všimli, že som neskrývane prieberčivý divák romantických filmov. Dokonca som v novej ČSFD zistil, že romantické filmy dominujú aj v žánre filmov, ktoré som videl. Takže tento trojoscarový zázrak to od začiatku nemal u mňa jednoduché. Videl som ho pred jedenástimi rokmi a pamätal si, že tam hrá Cher. To nie je veľa. Dnes som zistil, že tam hrá aj môj neobľúbený Nicholas a že sa dej odohráva v talianskej komunite. Vedel som že sú to také priťažujúce podmienky, že ani obeť rekonštrukčnej chirurgie so závideniahodnou hrivou to nezachráni. Ale dopozeral som to bez najmenšieho zaujatia a ponechal pôvodné hodnotenie. Nič viac pre ten film urobiť nemôžem. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Zpočátku trochu nudná romantická komedie o italoamerické rodině ve finále pěkně vygradovala vyřešením nevěr protagonistů příběhu. Jistě, Cher to slušelo a hrála dobře, ale pro mne to byl především Nicolas Cage, který vložil do své postavy plno emocí v jedné z jeho životních rolí cholerického zamilovaného bezprstého pekaře. O žádný legrační příběh však nejde, spíše o zamyšlení ze života na téma láska a manželství. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=zIcIyLr92YM ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Prosím tě, ať určitě přijde. Pět let je dlouhá doba na hádku bratrů. Nic nemůže nahradit rodinu, Loretto!“ A tak hlavně, že to zůstane v rodině, že…Už od „profesionální“ žádosti o ruku to byla celkem pohodová záležitost, ačkoliv nijak extra vtipná, spíš úsměvná (někdy i nechtěně). Hlavní pár byl velmi nesourodý (spojení Cher a Nicolase jsem si neuměl úplně představit). Jejich romantika (už od podivného zamilování) byla hodně temperamentní (ostatně, říct ženě, se kterou jsem se vyspal, že ji miluju, a hned na to od ní dostat 2 facky, to o lecčem vypovídá). Ale na rovinu, mnohem víc mě bavila vedlejší dějová linka matky a profesora (jeho upřímné a přirozené přiznání při večeři bylo to nejlepší na celém filmu). Asi i proto, že mi byla Loretta spíš nesympatická (Oscar? A za co?!) a její amant nebyl o moc snesitelnější, dám „jen“ lepší 3*. „Co tady děláš?!“ - „A co tu děláš ty?!“ - „Seš zasnoubená!“ - „A ty ženatej!“ - „Seš má dcera. Nebudeš se chovat jako děvka!“ - „A ty seš můj táta, takže...?“ - „Dobře. Já tě teda neviděl.“ - „Já tě taky neviděla.“ ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Jedna z oněch klasických romantických komedií 80-ých let, která vydláždila cestu záplavě zaláskovaných taškařic let 90-ých. Cher ukazuje, že je (byla) dobrou herečkou, film má pěknou atmosféru - odehrává se v newyorské italoamerické komunitě - pravdou ale je, že bez Nica Cage v roli zhnuseného pekaře s kovovou protézou by byl poloviční. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Absolutně typický a příznačný film, který si pustím kolem půlnoci na jedničce, abych vyplnil jednu z tisíce reklam TV Hovna, a už zůstanu. Vaječný likér do ruky, křeslo pod nohy a v režimu spánku si počochním klidný večer. Občas je pod svícnem tma - ne všechno zlato se musí třpytit. Čas od času je třeba se nenechat opít rohlíkem a zkusit své štěstí skokem do neznáma. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • V úvodních záběrech je pohled na plakát lákající diváka na operu "La Bohéme", mezi tvůrci této opery si lze přečíst několik zajímavých jmen. Jedním z nich je Theoni V. Aldredge, což je výtvarná kostymérka filmu Pod vlivem úplňku (1987). (Terva)
  • Pracovní název filmu byl The Bride and the Wolf. (Terva)
  • Časopis Premiere zaradil snímku medzi 20 najpreceňovanejších filmov všetkých čias. (shimik77)

Související novinky

Zemřel režisér Norman Jewison

Zemřel režisér Norman Jewison

23.01.2024

V požehnaném věku sedmadevadesáti let v sobotu 20. ledna opustil filmový svět kanadsko-americký na sedm Oscarů nominovaný režisér a producent Norman Jewison, tvůrce legendárních a oblíbených snímků… (více)

Zemřela herečka Olympia Dukakis

Zemřela herečka Olympia Dukakis

02.05.2021

Ve věku 89 let zemřela oscarová herečka řeckého původu Olympia Dukakis. Svůj filmový debut prožila v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i jako matka Dustina Hoffmana ve filmu John a Mary z roku… (více)

Reklama

Reklama