Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká armáda chystá tajnou misi, jejímž cílem je zničit ukrytý sklad zbraní ve Vietnamu. Úkolu se má zhostit speciálně vycvičené komando složené ze samých zločinců. Za splnění úkolu je jim nabídnuta svoboda a tučná odměna. Nikdo už jim ale neřekl, že cesta k úspěšnému provedení akce vede peklem. (Vapet Production)

Recenze (49)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Sammo Hung se v 80. letech asi rozhodl vytvořit svého vlastního "Ramba" ,neno "Braddocka" a natočil podobný akční film, jako ve zmíněných trilogiích Stalolloneho a Norise ... A samozřejmě se mu zadařilo, protože tenhle týpek na co sáhne, to se mu asi podaří. Prostředí klasický poválečný Vietnam, jednotka nedobrovolných členů, která má zničit nějaké zapomenuté zbraně. Nevyhraněný hlavní hrdina, každopádně dominuje Sammo Hung, který je zde nejhubenější co jsem ho kdy viděl (ne že by mi jeho tloušťka nějak vadila ...) a Biao Yuen. Hlavních postav ubývá, občas opravdu s naivním doprovodem (úplně jsem si vzpomněl na parodii Tropic Thunder (2008) ...), ve finále se pak odehrává klasická honkongská megabitka ve skladišti zbraní. Zde pak Sammo a Biao podávají tradiční excelentí martial arts + kaskadérský výkon. Je to takový "Rambo", kde se hodně kope a používá kung fu, karate ... prostě martial arts ... navíc v pralese. Je to výborný film. Ale nějaká megařezničina to není, i když se zde kosí těmi těžkými kulomety atd., už to má prostě věkem trochu svoje mouchy ... ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Tucet špinavců na hongkongský způsob. Chvílemi megavtipné (ano, zde již zmiňované zastřelení dvou vedle sebe stojících mužů jednou kulkou), jindy trošku trapné (ty zpomalovačky mi prostě lezly na nervy). Každopádně během filmu plánované dvě hvězdy zvyšuji na tři, už kvůli tomu, že se tu s ničím nemazlí (useknutí ruky kambodžské partyzánky). ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ VHS PREMIÉRA: GOLDEN CROWN = 199?, réžia českého znenia = IVAN PROCHÁZKA --- V 80-tych rokoch bol SAMMO pri chuti a nakrúcal jednu spektakulárnu pecku za druhou. Ku "kondorom" som sa ale na VHS nedostal a tak som si ich mohol vychutnať až včera. A nesklamali. Preto si želám, aby VAPET už čoskoro prekvapil aj týmto DVD. (24.8.2009) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VLÁDA SPOJENÝCH STÁTŮ POTŘEBUJE POMOC. PRODĚLÁTE MĚSÍČNÍ TRÉNINK, PAK SE SPOJÍTE DO JEDNÉ JEDNOTKY SE SPECIÁLNÍM KOMANDEM, A PROVEDETE PŘÍSNĚ TAJNOU OPERACI…“ /// Vosumdesátkovej trapnej akční maglajz. Deset (asi) žluťáků (určitě) jede zachránit (zjednodušeně řečeno) Ameriku. Do Vietnamu. Během výpravy se dějou věci, že by Rambo zbledl závistí. Všudy přítomnej humor je ještě horší, než si dokážeš představit. Kladem je množství akce, tedy střelby a kung-fu, kterou ovšem nepřeceňuj. Možná jde vo kus pro fajnšmekry, což já v tomhle případě nejsem. Mně se to zdá spíš retardovaný. I když to má v pazourách sám velkej Sammo Hung Kam-Bo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tucet špinavců nesnáším, páč tam není žádnej žluťák. 2.) Hledám slaboduchou píčovinu s haldama mrtvejch vietcongů. 3.) Thx za titule „Panda, Mipix“ a „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Filmov s vojnovou tematikou sa v HK vela nenatacalo a preto je Eastern Condors takou malou raritkou. Vojnoveho projektu sa chopil sikovny Sammo Hung a s prekvapivou lahkostou priniesol film, ktory po vzore HK 80. rokov sice nieje pribehovo inovativny, ci nebodaj hlboky, no s touto latkou pracuje velmi slusne a dockame sa dokonca aj sceny, ktora nam da spomenut na vinikajuceho Lovca jelenov. Atmosfericky je to film celkom vazny (hlavne ked ho porovname s ostatnymi rezijnymi pocinmi Hunga), no stale je to Hong Kong a humor vo filme je, iked nie v takej sialenej podobe, ako sme zvyknuty. Sme vo vietname, zuri vojna a preto ak sa mame bavit o akcii, su to predovsetkym zbrane a masivne explozie. Subojov nieje mozno tak vela ako by sme si mohli priat, ale dojde na ne. Od Sammo Hunga sa da ocakavat len to najlepsie a ked sa k nemu pripoji Yuen Biao, deju sa velke veci. Suboje a neuveritelne kaskaderske kusky budu delikatesou pre kazdeho HK fandu. Netreba zabudat ani na Yuen Waha, ktory ako polosialeny vodca vietkongskeho odielu dostane vacsi priestor az v zavere, no predvedie sa tak, ako v maloktorom inom filme. Co ma osobne potesilo vo filme najviac, bol zivelny Yuen Biao, presnejsie jeho trochu excentricky charakter s uletenym ucesom a oblecenim. Keby dostal trochu viac miesta, zatienil by tu aj Samma Hunga. Perlicka na zaver - hlavna zenska protagonistka (taktiez pohybovo a herecky nadana) je Sammova manzelka, s ktorou ma uz dvoch dospelych synov :). Samozrejme, kazdemu odporucam. (8.6/10) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Sammo Hung (Ming-Sun Tung) si v rámci prípravy na natáčanie najal osobného kondičného trénera, aby mu pomohol schudnúť. Urobil tak preto, aby mohol ľahšie zvládnuť pripravenú bojovú choreografiu. (m.a.t.o.)
  • V originálním kinotraileru je mnoho scén, které se do výsledného sestřihu nedostala. Lze tak dedukovat, že úvod filmu měl být o poznání delší a měl vyobrazit pobyt hlavních postav ve věznici. (tequilla)

Reklama

Reklama