Reklama

Reklama

VOD (1)

Snímek "12 hrdinů" se odehrává v trýznivých dnech, které následovaly po událostech 11. září 2001. Americká speciální jednotka vedená kapitánem Mitchem Nelsonem (Hemsworth) je vybrána, aby byla jako první poslána do Afghánistánu na velice nebezpečnou misi. Musí zde v drsných horách přesvědčit generála Severní Aliance Dostuma, aby se k nim připojil v boji proti společnému nepříteli: Talibánu a jejich spojencům z Al-Káidy. Kromě překonání vzájemné nedůvěry a obrovských kulturních rozdílů musí Američané – zvyklí na moderní způsob boje – přijmout prastarou strategii válčení na koních. Navzdory této rozpačité alianci musí noví spojenci čelit drtivé převaze – nelítostnému nepříteli, který nebere zajatce. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (234)

Trevor 

všechny recenze uživatele

12 neporaziteľných vojakov americkej armády, 6 afgánskych koní a Talliban je zničený...trochu zjednoušene povedané, ale takto akosi bol tento film natočený. Bol trochu zbytočne dlhý a predstavuje typický propagandistický vojnový americký film - lúčenie s rodinkou, spory o moc, nezhody veliteľov a neschopný vodca nepriateľov. Pozrieť sa to dá, ale je to trochu zbytočne dlhé a bojové scény sú ozaj prehnané aj na americké pomery. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mně se příliš nelíbila první část filmu, která se tak nějak potácí od ničeho k ničemu a neumí pořádně charaktery představit, ovšem od příletu do Afghanistánu je to mazec. Knižní předloha je určitě zajímavá věc, ke které bych se chtěl dostat v češtině. Hudba, výprava perfektní, adrenalin stoupá, vojácký humor, Hemsworth má charisma, v druhé půlce je to působivý válečný film. Rozhodně se to vyplatí vidět, škoda té slabé první půle. (viděno 29.12. 2018) Za mě nadhodnocené, ale prostě jsem to viděl tolikrát, že musím dát nadprůměr. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Už sme tu mali 7 statočných, 12 rozhnevaných, a tentokrát tu máme 12 nesmrteľných ... teda pardón, silných. Tí chlapíci museli mať pri sebe hádam všetkých svätých, ináč si to neviem vysvetliť. Film ponúka presne to, čo od amerického vojnového filmu čakáte ... dostatok akcie a motivačných reči ... nudiť sa nestihnete. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak o téhle misi samozřejmě nic nevím a pokud se to alespoň částečně odehrálo tak jak nám filmaři předložili, musím před těma klukama ze speciální jednotky smeknout. To k reálu. Ohledně filmu je to horší. Americký patriotismus je z něj na diváka opět lit doslova kýblem. Já si uvědomuji, že Amíci to berou jinak. Opravdu, vážně a od srdíčka. A dokonce se mi to na nich líbí. Kde jsme my se svojí národní hrdostí a patriotismem? A přitom máme nač být hrdí. Dokonce na osobnosti a veliké události z dob, kdy se americkou prérijí teprve proháněl Vinetů a Tashunko Sapa... Uvědomil jsem si to onehdá opět u sledování seriálu Amerického Chopperu v TV. Nějaká nadace na 11.9. si zadala u staříka udělat motorku s odkazem na tuto tragédii. Kucí udělali celkem pěknej stroj a na nádrž dali znaky všech hasičských jednotek co tam tehdy při opravdu statečné záchraně lidí z evakuovaných Dvojčat zařvali. Domalovali k nim černou pásku a když se pak motorka ukazovala veřejnosti (točeno to bylo 2016) spousta Amíků při pohledu na mototku slzela a držela se pravou rukou na srdci! A to ani nebyli příbuzní obětí. Takže chápu, mají to jinak, zároveň ale točí filmy nejen pro vlastní publikum a tak by měl někdo normální to vlastenectví hrdinů krapet brzdit. Lokace z Afghánu (pokud to skutečně byl Afghán) byly krásné a i bojové scény celkem ušly. Samozřejmě oku znalce neušlo, že GRAD byl namontován an americkém náklaďáku a bylo tam toho více... Také bych se moc divil, kdyby jeden dušman s těžkým kulometem na pickupu nesundal najíždějící útočníky na koních až by řízky létaly... Nikdo také nevysvětlil, jak se najednou těch zbylých 6 z Alama naučilo jezdit na koni, když je dostali i oni... Nu což. B-52 potěšila i ty nálety. Díky počítačovým animacím dnes filmaři dokáží zázraky. Film beru jako takový dobrodružný výlet, něco jako ,,Divokým Kurdistánem'' a jen se dohaduji jak to mohlo být ve skutečnosti. Dávám za 3 pytle ovsa jako dar generálovi. * * * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ani po rokoch nedokážem prísť na chuť Ch. Hemsworthovi, proste ako herec mi veľmi nesedí. Už úvod filmu naznačil v akých sračkách sa budeme nasledujúce dve hodiny pohybovať. V úvode vidíme útok na "dvojičky" a Ch. Hemsworth sa nasral a rozhodol sa rozkopať celý Afganistan..., aspoň tak debilne je to v úvode podané. Od filmu podľa skutočnej udalosti čakáte rezervovaný prístup, rešpekt a úctu k skutočným postavám. Polovica filmu pripomína Ramba 3, ale tam je to ok. Tu jednoducho cítite a viete, že takto sa film podľa skutočnej udalosti nerobí. M. Shannon max. nevyužitý, doslova nudný. Jediná postava , ktorá drží film nad vodou je afgánsky veliteľ a niektoré akčné scény(rakety smerom na kopce) celkom ušli. neviem ako prijali film skutočné postavy, ale ja by som veľmi šťastný nebol. ++++ V prvej scéne navádzania bômb, spadnú bomby mimo a náš "rambo" musí ísť bližšie, riskovať život! aby dal správne súradnice. Hovorím si, to debil nedokáže pripočítať 200-300 metrov?? V jednej z ďalších scén už to dokáže, to je fakt zaujímavé... A taký magor robí veliteľa?? 60%. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Američtí vojáci opravdu dali generálu Dostumovi dárek. Nejprve mu dali krmivo pro koně, které ho moc nepotěšilo. Tak mu poté dali vodku, kterou už ocenil. (Gordy34)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama