Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

Marze 

všechny recenze uživatele

Okamžitě zapomenutelné. Pod vodou je směska několika filmu jako Vetřelec, Pacific Rim, Poseidonovo dobrodružství apod. je ale fakt, že se film nesnaží přinést něco nového, ale jen bavit. Monstrum vypadá jako by bylo vyloveno z nějakého koše. Je to vizuálně nesoudržné a scénář má mnoho mezer. Také vztahy jsou zde tak nezajímavé, že jediné o co se lze zachytit je výkon Stewarta. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Můj první komentář po roce a čtvrt, tak do toho... Je super, že i dneska (i když jen velmi zřídka) nechá Hollywood zaplatit nějaké to čistokrevné béčko s vyšším rozpočtem. Underwater je totiž nostalgickým výletem do konce 80. let, kdy v kurzu byly všemožné podmořské příšery ala Leviathan či DeepStar Six. A ty já strašně rád. Proto jsem i ochoten spolknout trošku hořkou pilulku v podobě mnoha scén, kde s prominutím "fakt hovno vidíš". Na druhou stranu, příběh se neodehrává v dětském bazénku, ale v zatraceně kurevské hloubce, kde vám baterka bude nápomocna asi jako kondom v klášteře. Alespoň to více přidá už i na tak těžce klaustrofobické atmosféře. Rejža hned od první minuty sešlápne plyn, všech 6 postav hodí do nezáviděníhodné situace, a jelikož se poměrně rychle redukuje jejich počet, nečekejte psychologickou sondu do jejich duše. Na to není čas! A zrůdičky? Ty jsou sice digitální, ale hezky vystajlované a s objevem maminky (nebo tatínka?) má závěr až lovecraftovský rozměr. Ťuťu ňuňu... (80%) ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) Viděno v kině. Letošní rok 2020 jsem zahájil návštěvou kina tímto počinem, na který jsem se vcelku těšil. I když jsem předpokládal, že to bude asi jen taková neškodná jednohubka, nečekal jsem, že mě to bude tak nudit. Dostal jsem o dost méně, než jsem čekal, ale nic nadělám. Co jsem si četl v zajímavostech, tak tento snímek se točil už někdy v roce 2017 a nějakým způsobem se to distribucí dostalo až nyní do kin – Ha, teď už vím proč. ;) No co, trochu sarkasmu. A nyní k věci. Myslím si, že hlavním problémem bylo, že se šlo hned od úvodu na věc. Selhání systémů, následné výbuchy a poškození podvodní stanice atd. Je sice hezké, že to nebylo dialogy a seznamováním postav od začátku zdlouhavé, ale v tomto případě to byla velká chyba. Zaprvé: Neměli jsme absolutně čas se seznámit s postavy, takže jejich osud mi byl naprosto ukradený a skoro nikdo mě nebavil. Zadruhé: Námět je výborný, takže by bodlo zezačátku vysvětlit co obnáší práce Pod vodou, životy jejich pracovníků, nějakou legendu povyprávět, aby se divák chytil – to zde vůbec nebylo a rovnou se šlo na ostro, kdy postavy postupovali z bodu A do bodu B, poté do bodu C, D atd atd. Bylo to hodně výbušné, takovým způsobem, že jsme si akční sekvenci ani moc neužil. Kamerou to bylo docela roztřesené a hlavně v té tmě pod vodou bylo hovno vidět. To bych moc nechtěl kritizovat, ale i tak to mohli lépe osvětlit. Snad jen několik scén s neznámými vetřelci se mi líbilo, ale také to nebyla žádná sláva. Nejen, že jsme se ve finále o nich nic nedozvěděli, ale ani jsem z nich neměl strach. Prostě občas něco rychle a zmateně zaútočilo a to bylo celé. Vyjma finále, kdy už byly docela přehledně vidět, včetně jeho „gigantického krále“,který byl docela k smíchu. Celá AKCE byla dost chaotická, urychlená, že jsem se v ní nestačil moc orientovat. Jak tak o tom přemýšlím, tak jsem z filmu víc a víc zklamanější. Nečekal jsem extra nálož, ale zábavnou jednohubku. Jako jo, dokážu zde pochválit, že to mělo tempo, stále se něco dělo, ale mě to vůbec nebavilo. Herci – s nimi jsem neměl problém, ale nikdo mě extra neuchvátil. Ústřední Kristen Stewart s kratším sestřihem nebyla nejhorší, dokonce mě ještě o něco víc bavila Jessica Henwick, ostatní už moc ne. Pochválit se dá ještě solidní hudba od Beltramiho a Robertse. Nebudu dávat horší hodnocení, ty 2* jsou tak adekvátní. Žádnou velkou nelogiku film neměl. Mě to prostě nesedlo a téměř celé nebavilo a to to mělo jen stopáž 95 min. Je mi líto, už nikdy víc. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Natlakovaný survival úprk po dně Mariánského příkopu (kam jsme se naposledy podívali s Megem) z ranku hororových béček o příšerách číhajících na obyvatele podmořských stanic jako Leviathan a DS6. Pro kterýžto obsahově, ale nikoli produkčně levný žánr - parazitující dílem na Vetřelci a dílem na Propasti - mám slabost, bohužel tyhle filmy nikdy nenabízely víc než tupou vyvražďovačku se zubatou obludou v atraktivních kulisách. A Pod vodou není výjimka. Nevadí mi, že to nepřináší nic nového, ale že to nepřináší skoro nic zábavného. Má to solidní výpravu, docela sympatický cast, působí to i správně klaustrofobicky, skafandry pěkný a akce/boj o život se rozjíždí už od první scény, ale celou dobu jen sledujete nezajímavé postavy utíkající před nezajímavými monstry. Pár lekaček, výbuchů, vtípků a konec, rozhodně žádné překvapení, vyraznější napětí nebo zapamatovatelná scéna. A přitom by stačilo málo - trochu propracovanější scénář, který by třeba víc rozvinul ty zastírací praktiky zlého korporátu, které se zmiňují jen v titulcích. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $17,291,078Tržby Celosvetovo $40,882,928Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Bol som zvedavý, takéto podmorské dobrodružstvá ma bavia a aj rozbeh to malo dosť solídny. Dokonca latová Kristen Stewart ani nejak moc nevadila, nezavadzala. Prvá tretina mala teda dobrý náboj, celkom to štymovalo. Skľučujúce prostredie, katastrofa na každom kroku, dobrá kamera, napätie, išlo to, potom na rad prichádzajú tie skoro neviditeľné príšerky, čo sa kde tu mihnú, príde na neprehľadnosť a je skoro po všetkom ako tak vybudovanom. Postupne to strácalo dych. Ako keby sa vyčerpal rozpočet a nebolo už za čo točiť. Najhoršie je že okrem nie moc výrazného Cassela tu nikto nijak zvlášť nevynikne, takže nakoniec najväčší tahúň je Kristen, ktorá tiež nedokáže ten trň z päty vytrhnúť. Pre mňa nakoniec skôr sklamanie, ktoré v konečnom výsledku nič zvláštne neponúklo. /45%/ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Kristen Stewart sa v rozhovore pre ET Canada vyjadrila, že nakrúcanie rozhodne nebolo úplne jednoduché. Režisér totiž chcel využívať digitálne triky čo najmenej a viac sa spoliehal na praktické triky a kaskadérske efekty. „Mnoho vecí, ktoré sme robili, boli praktické triky,“ prezradila herečka. „Bolo to ťažké, pretože to bolo strašidelné a bolo to skutočné!“ dodala s tým, že sa im podarilo vyhodiť do povetria niekoľko rekvizít. Pre Kristen to bolo jedno z najťažších nakrúcaní v kariére. (Zdroj: Emefka.sk)
  • Film byl natočen v New Orleans v Louisianě. (ČSFD)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama