Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, že tvůrci nehodlali vyplnit většinu děje ohranou historkou o tom, že ve ztenčující se skupince je někdo pořádný hajzl, který pak zemře bídáckou smrtí. Všichni jsou tu kladní, tak aspoň že tak. To ostatní však už moc dobré není. Hlavně to, že toho není moc vidět. Ne kvůli tmě, ale kvůli střihu se většina akce odehraje mimo záběr a z toho, co vidět je, není často jasné, kdo kde stojí, na koho útočí potvůrky a tak podobně. Nějakých těch drobných zelených úliteb o tom, že někde nemáme být, není naštěstí mnoho. Ale ta největší otázka zůstává: Proč musel hlavní roli hrát tak ošklivý chlap? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celý film sa zlial do jednej masy pokusov o zbesilú záchranu. Niektoré momenty sa po atmosferickej stránke síce vydarili, no boli to len také krátkodobé momenty, zväčša keď bol na scéne bubák. Len škoda, že to bolo vždy utopené v tme. Po obsahovej stránke tu skrátka nebolo nič, čo by aspoň trocha pomohlo pútavosti. A záver taký armagedonovský, ani tu autori moc nepopremýšľali. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Neveľmi zábavný hororový derivát všetkého, čo tu už v minulosti bolo, akurát lepšie. Nahor ho síce dvíha stále neopozerané podmorské prostredie a chvíľami až lovecraftovské prvky, no ploché postavy a neprehľadný strih, vďaka ktorému sa akčné scény príliš nedajú užiť, ho spoľahlivo tiahnu do podpriemeru. Premárnený potenciál. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je snímek Pod vodou kompilát všeho možného, co jsme už v jiných hororech odehrávajících se na mořském dně (Deep Star Six, Leviathan) nebo ve vesmíru viděli mnohokrát, jako žánrová jednohubka, v níž se od začátku do konce něco bez ustání děje, to stále ještě jakš takš funguje. Scénář naplňuje snad všechna klišé podobných příběhů (včetně opravdu provařené scény s osudem jedné z postav, jíž nebudu vyzrazovat, ale vzpomněl jsem si během toho na Gravitaci, Misi na Mars i Den poté) a obsahuje spoustu logických děr, do kterých by se dalo snadno rýpat, kdyby se člověku zachtělo - ale mně se nechce, asi jsem se tak nějak nechal ukolébat odhalením finálního monstra, které jako by vypadlo z povídek jednoho nejmenovaného autora. O to víc člověka zamrzí, jak ten film mohl být o parník lepší, kdyby se na pár místech zapracovalo. A neochota tvůrců nechat po skončení filmu diváka v tichu vydechnout na temné vlně a místo toho do závěrečných titulků násilně vlepit nechutnej moderní popovej song mi vyloženě podkopala zážitek. Balancuje to okolo šedého průměru. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rychlý úvod je efektivní a diváka perfektně vtáhne do děje. Herci jsou fajn, přestože jim scénář nenabízí mnoho prostoru, jak se předvést a atmosféra, minimálně v první třetině poutavá. Bohužel slušné tempo brzy značně zpomalí a ve chvíli, kdy se začnou objevovat podvodní monstra, film ztrácí napětí a na neutrál dojíždí do neuspokojivého konce, kdy se sice ukáže slušně zpracované hlavní monstrum, ale film přesto vyšumí do prázdna a divákovi je tak nějak jedno, jak to vlastně skončí a jestli se nějaká z postav zachrání. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Kristen Stewart sa v rozhovore pre ET Canada vyjadrila, že nakrúcanie rozhodne nebolo úplne jednoduché. Režisér totiž chcel využívať digitálne triky čo najmenej a viac sa spoliehal na praktické triky a kaskadérske efekty. „Mnoho vecí, ktoré sme robili, boli praktické triky,“ prezradila herečka. „Bolo to ťažké, pretože to bolo strašidelné a bolo to skutočné!“ dodala s tým, že sa im podarilo vyhodiť do povetria niekoľko rekvizít. Pre Kristen to bolo jedno z najťažších nakrúcaní v kariére. (Zdroj: Emefka.sk)
  • Film byl natočen v New Orleans v Louisianě. (ČSFD)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama