Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Kristen Stewart je ako Sigourney Weaver pod vodou a miesto Votrelcov tu máme stvorenia inšpirované Cthulhu. Film mal viaceré slabšie miesta a zvažoval som udeliť iba slušné tri, ale po odhalení hlavného monštra ako fanúšik Lovecrafta musím dať o hviezdu viac. Príbeh je veľmi priamočiary, vychádza zo zaužívaných klišé. Aj keď neponúka žiadne zvraty a čerpá hlavne zo stiesnenej atmosféry, za mňa spokojnosť. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre mňa intenzívna jednohubka, akú sme tu mali naposledy v podobe Life, ale tento výlet 10 kilákov pod hladinu oceána ma bavil ešte viac. Jasné, že je to béčko ako vyšité, ale ako často tu máme tento podvodný sci-fi subžáner? Zlatú éru mal v osemdesiatkách a úplne mi stačí, že som niečo podobné po dlhšom čase videl a dokonca v kine a nepotrebujem k tomu žiadnu inováciu alebo nebodaj prepisovanie žánru. Ide v podstate o road movie po staniciach a medzi stanicami po dne oceána, pričom občas sa vyskytnú slušne vymyslené scény, potešilo najmä vyslobodenie sa z tela monštra, ale aj samotný útek po katastrofe je klaustrofobický, napínavý a husto na nervy. Dostal som presne to, čo som očakával. No, predchádzajúce dva Eubankove filmy boli slušné mindfucky, Underwater je omnoho priamočiarejší, ale taktiež sa dá jeho úplný záver považovať za otvorený. Jeho kariéru budem ďalej rád sledovať. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Za mňa spokojnosť. Dostal som presne to, čo som čakal. Možno dokonca viac, keďže u ústredného zla som z trailerov čakal strašnú slabotu a napokon sa to vyvinulo v niečo absolútne šialené, ale v dobrom. Ak aj vy máte slabosť pre podmorské terory (Deep Star Six, Sféra, Leviathan), prídete si na svoje. Čiže aby som zhrnul plusy: skvelá Kristen Stewart (bez pochýb jedna z najtalentovanejších herečiek svojej generácie a kto tvrdí opak, nerozumie tomu), perfektný Vincent Cassel, sympatický koniec, parádny dizajn skafandrov, vynikajúca výprava úžasnej podmorskej základne (resp. dokonca celého komplexu rôznych základní, miestami to vyzerá až ako hororová verzia SeaQuestu, kde tiež vystupovali rôzne podmorské "mestá"), od začiatku to okamžite a suverénne dupe na plyn (nejako takto by to naozaj vyzeralo v prípade obrovskej katastrofy: nebol by čas na zbytočné reči, nikto by nevedel, čo presne sa stalo a každý by sa len horúčkovito snažil zachrániť si život) a ku koncu už je to normálne čistokrvný... ok, nemôžem spoilerovať, tak len nápoveda: HPL. Mínusy? Vlastne ani neviem. Niekomu možno bude vadiť to, čo mne sa páčilo: že vzhľadom na „rýchlosť“ a akčnosť scenára nie je čas na zastavenie sa a zbytočné pokeci, ani psychológiu postáv (napriek tomu vzhľadom na možnosti Vincent a Kristen dostali kvalitne prepracované postavy, čo vynikne najmä na konci, kedy to začne byť naozaj krásne smutné). Kino Považan NMnV 2020 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná variace na Vetřelce. Není to tedy úplná bomba, že bych z toho skákal dva metry do vzduchu, ale líbilo se mi to. Tempo výborné už od začátku, atmosféra byla vynikající, potvory děsivé, chvilkami jsem chytal klaustrofobické záchvaty (Viděl jsem Full HD verzi a nemám si na co stěžovat) a dokonce mi ani nevadilo, se dívat na pobíhající v kalhotkách, skoro plešatou Kristen. Škoda jen, že to nebylo více brutálnější, ale jinak super. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Myslím, že by z toho byla fajn videohra. Nášlapaný, lehce béčkový sci-fi horor z Mariánského příkopu, kde na přemýšlení není moc času. Bohužel následkem toho chybí charakterové podloží pro postavy, takže když zařvou, divákovi na tom zase tak moc nezáleží. Což je malinko škoda, Stewartovna hraje až nečekaně dobře a stačilo by pár kratičkých flashbacků na prohloubení vztahu s kapitánem nebo tak něco. Výprava i triky jsou jinak na jedničku, stanice, obleky i Cthulhu vypadají vážně dobře. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Kristen Stewart sa v rozhovore pre ET Canada vyjadrila, že nakrúcanie rozhodne nebolo úplne jednoduché. Režisér totiž chcel využívať digitálne triky čo najmenej a viac sa spoliehal na praktické triky a kaskadérske efekty. „Mnoho vecí, ktoré sme robili, boli praktické triky,“ prezradila herečka. „Bolo to ťažké, pretože to bolo strašidelné a bolo to skutočné!“ dodala s tým, že sa im podarilo vyhodiť do povetria niekoľko rekvizít. Pre Kristen to bolo jedno z najťažších nakrúcaní v kariére. (Zdroj: Emefka.sk)
  • Jakmile se přeživší poprvé oblečou do podvodního skafandru, zapne Paul (T.J. Miller) stavební rádio od firmy DeWalt. (Shr1nK)
  • Z rádia hraje „Spongebob Squarepants Theme“ od Avril Lavigne a na konci filmu hraje „The Unknown“ od BONNIE X CLYDE. (Duoscop)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama