Reklama

Reklama

Teror

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 59 min (Minutáž: 40–55 min)

Předloha:

Dan Simmons (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Ciarán Hinds, Anthony Flanagan, Declan Hannigan, Matthew McNulty, Tobias Menzies, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Alistair Petrie, Paul Ready (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugh bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým. (AMC Czech)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (159)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Seriál vznikl na motivy knihy, která popisuje osud této arktické výpravy z let 1845-1848. Atmosféra na lodích není nejlepší a lidé umírají. Podmínky jim taky moc nepřidávají. Krom zkažených zásob posádku sužují i problémy s morálkou a záhadná bestie. Nakonec jim nezbývá nic jiného než lodě opustit. Pak už jen stačí se vydat směrem k jihu a blíž k jejich zkáze. Seriál ke konci trochu ztrácí tempo, ale jinak je super. I herecké obsazení je docela slušné. Další série se odehrává v roce 1941 a zaměřuje se na Pearl Harbor. Uvidíme, co nám přinese. "Bůh nás tu nevidí." ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu neznám, dle anotace a názvu jsem tak čekal něco trochu hororově přímočařejšího a s hordou lovecraftovských potvor, jimž budou muset polárníci čelit. A on je to nakonec hlavně takový tíživý sestup do temných koutů lidských duší, okořeněný benadějí a inuitskou mytologií. Potvora nakonec není lovecraftovská ... a upřímně řečeno, bez ní by to snad i bylo lepší, moc hrůzy ten CGI méďa nevzbuzoval. Trochu zamrzí taky dojem papundeklovosti, neměl jsem příliš pocit, že se děj skutečně odehrává za polárním kruhem. Hrdinové vypadali příliš málo zmrzle. I přes uvedené výtky jsem ale moc rád, že takovýto seriál vznikl, čtyřhvězdičkovou kvalitou to má až překvapivě konstantní, od začátku do konce bez větších výkyvů. Příjemně nepříjemně strávené dva víkendové večery. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem si to ještě projít hlavou, ale pořád to na mě působí jako bezkonkurenční seriálové zklamání roku. Úmorně pomalé tempo (kdy se po většinou neděje nic) v kombinaci s neurčitými skoky v čase vytváří nekonzistentní slepenec ve kterém pár postav zasazených v papírových kulisách špatně hraje, že jim je možná zima. Nechtěně vtipný digitální medvědodlak tomu taky nedodává na atmosféře... Prostě provar... ()

Madlene 

všechny recenze uživatele

Skvělá knižní předloha si říkala o filmovou adaptaci už v průběhu čtení, kdy mi během letních dní málem mrzly zuby... Nevěřila jsme ale tomu, že toho někdo bůbec bude schopen, nicméně neuvěřitelné se stalo realitou! Smekám před tvůrci, kteří založili vše především na pečlivě vybraných hercích a na neskutečně vytvořené atmosféře (odpouštím polystyrenové kulisy a mírné prohřešky proti knize, včetně nutného krácení některých opravdu dlouhých pasáží). Jeden z nejlepších seriálů poslední doby! ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

— Tell those who come after us not to stay. The ships are gone. There is no way through. No passage. Tell them we are gone. Dead, and gone. — Adaptace skvělé knihy Dana Simmonse o osudech ztracené expedice sira Johna Franklina dopadla velmi dobře. Mrazivou a beznadějnou atmosféru příběhu o osudech posádky dvou lodí hledajících Severozápadní cestu se podařilo zdařile převést a to překvapivě věrně předloze. Kromě vypuštění několika skvělých scén, upraveného konce a zkratkovitosti bohužel nezbytné pro adaptaci knihy, tak nejvíc zamrzí změny v charakterech postav, kdy moji oblíbenci z knihy dostávají velice málo prostoru, popřípadě jsou z nich úplně jiní lidé. Jared Harris však hlavní postavu kapitána Croziera ztvárnil naprosto skvěle. Co bych ještě vytknul a štvalo mě po celou dobu je, že zatímco v knize všichni neustále mrznou, ani několik vrstev oblečení je nezahřeje a nikdo nezná jazyk domorodců, v seriálové adaptaci všichni chodí nalehko oblečení, nejde poznat, že by byla nějak velká zima a hned několik členů posádky skvěle ovládá jazyk Inuitů. I když mi tak deset epizod přijde jako skvěle dostačujících, po zhlédnutí poslední jsem si přál, aby měl Terror alespoň dalších pět epizod navíc. Stejně jako se mi nechtělo opouštět Crozierovu posádku v knize, nechtělo se mi ji opouštět ani v seriálu. Za mě je Terror velmi zdařilou adaptací úžasné knihy. Nevím, co má být smyšlená druhá série zač a proč parazituje na stejném názvu, takže tu nehodnotím. ()

Galerie (446)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je natočen na základě stejnojmenné knížky od Dana Simmonse, která skutečně vypráví o dobrodružství, při hledání Severozápadního průplavu. (Tomas_TM)
  • Pri natáčaní v Chorvátsku musel štáb odolávať vetru s rýchlosťou viac ako 300 km za hodinu. Často sa stávalo, že vietor odfúkol používané kulisy. (Marceloo)
  • Tvorcovia využili chorvátsky grantový program, ktorý zahraničným projektom natáčaným na území tejto krajiny garantuje vrátenie dvadsiatich percent z celkových finančných nákladov. (Marceloo)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Seriálový Terror se přesune do války

Seriálový Terror se přesune do války

24.06.2018

AMC oznámilo prodloužení kritiky uznávané novinky The Terror, která se stala druhým nejsledovanějším dramatem letošní seriálové sezóny. Zatímco první řada byla přímou adaptací stejnojmenné knihy Dana… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Reklama

Reklama