Reklama

Reklama

Teror

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 59 min (Minutáž: 40–55 min)

Předloha:

Dan Simmons (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Ciarán Hinds, Anthony Flanagan, Declan Hannigan, Matthew McNulty, Tobias Menzies, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Alistair Petrie, Paul Ready (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugh bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým. (AMC Czech)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (159)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál by som rozdelil na dve odlišné časti, tú na lodi a tú na výprave a ťažko povedať, ktorá je lepšia. Chápem, ak zlom v deji a tým pádom aj atmosfére mnohých sklamal a možno aj odradil aj od ďalšieho sledovania. Som rád, že sa scenáristi a režisér fakt s ničím nesrali a ich výtvor aj napriek relatívne nadprirodzenému elementu pôsobí značne naturalisticky a realisticky. Čo v tomto prípade znamená, že sme svedkami viacerých drsných výjavov zo života na opustenom mieste so skazeným jedlom a niekoľkými bláznami. The Terror síce občas prešľapoval na mieste, ale ak si porovnáte prvú časť s tou poslednou, tak je jasné, že ušiel dlhú cestu. Otázkou zostáva, či by nebol minimálne rovnako pôsobivý ako dlhší film. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Z toho dvouhodinového mála, které jsem zatím viděl, ve mně zůstává jediný dojem: kniha je zejm. po atmosférické stránce úplně někde jinde. Takže ano, opravdu si stále myslím, že adekvátně zfilmovatelné literární kusy v mnoha a mnoha případech prostě neexistují. Z nějakého důvodu (možná úcta k psanému slovu??) k tomu nedokáži přistoupit k jako samostatné televizní (anebo příběhové) jednotce, a s odstupem času jsem tak dnes nyní už konečně rozhodnut, že dokoukávat nebudu... Čekají mne maratony Billions, Homelandu a Bosche a další, a čas je čím dál zákeřnější. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

V první polovině levnější, občas natahovaný a předvídatelný seriál s hororovými prvky, kterému jsem měl problém uvěřit, že se odehrává za polárním kruhem a ne někde ve studiu na umělém bramborovém sněhu. Nicméně skvělý casting, skvělé vykreslení posádky v nesnázích a všech zdravotních rizicích, které námořníkům v takové době a místě hrozí. Trochu zamrzely vedlejší linky manželek kapitánů, které zůstaly nevyužity do hloubky a též vůbec celé linky ze břehu, která byla nicneříkající. Celkově ale jde o příjemný mírný nadstandard, který nedělá zlé jméno jiným podobným seriálům. Palec nahoru. 75% ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Bohužel je trochu znát, jak tlustou knížku museli autoři pitvat. A ačkoli sem deset dílů sfouknul jedním vrzem, v postavách a jejich štěcích jsem měl guláš z plechovky. Deset epizod naštěstí sebevědomě táhne sympatickej Jared Harris, kterýmu uvěříte umrzlý prsty, kocovinu, psí voči na Eskymačku i chlapskej strach o vlastní muže. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Terror je čistá lahôdka, ktorú som si úžasne užila. Dávnejšie som dostala ako darček audioknihu, a teraz mám chuť ju začať počúvať, kým si pamätám seriál. Jared Harris aj Ciarán Hinds sú moji obľúbení herci, plus tam boli ďalšie skvelé herecké výkony, občasné dojmy štúdiových kulís človek odmávne rukou, lebo po všetkých ostatných stránkach je ilúzia dokonalá. Prilepenie druhej nesúvisiacej série absolútne nechápem (ale nie som sama) a len pri hodnotení pôvodného Terroru zavadzia a škodí. Zatiaľ ju pozerať nemienim. ()

Galerie (446)

Zajímavosti (7)

  • Scéna, v ktorej sa Henry Collins (Trystan Gravelle) potápa pod hladinou, sa v skutočnosti natáčala úplne bez vody. (Marceloo)
  • Pri natáčaní v Chorvátsku musel štáb odolávať vetru s rýchlosťou viac ako 300 km za hodinu. Často sa stávalo, že vietor odfúkol používané kulisy. (Marceloo)
  • Tvorcovia využili chorvátsky grantový program, ktorý zahraničným projektom natáčaným na území tejto krajiny garantuje vrátenie dvadsiatich percent z celkových finančných nákladov. (Marceloo)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Seriálový Terror se přesune do války

Seriálový Terror se přesune do války

24.06.2018

AMC oznámilo prodloužení kritiky uznávané novinky The Terror, která se stala druhým nejsledovanějším dramatem letošní seriálové sezóny. Zatímco první řada byla přímou adaptací stejnojmenné knihy Dana… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Reklama

Reklama