Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Luboš Hrouzek (Jiří Langmajer) se potom, co si získal srdce hráčů i lidí z Havířova, vrací do Slavie. Má ji zachránit v druhé nejvyšší soutěži, a to i přesto, že musel v minulosti z klubu za podivných okolností odejít. Ukazuje se, že za návratem do Slavie stojí ještě větší hokejový šílenec a autorita – Hrouzek starší (Stanislav Šárský). Z přesunu do Prahy je bez ohledu na okolnosti naprosto nadšená Deniska (Hana Vagnerová). Jak asi dopadne vzájemný zápas Slavie a Havířů? (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

angel74 

všechny recenze uživatele

První dva díly druhé řady seriálu Lajna jsem vyloženě protrpěla, ale pak nastal obrat k lepšímu a po trochu trapném rozjezdu jsem se zase skvěle bavila. Kromě Jiřího Langmajera a Hany Vagnerové se o to velkou měrou zasloužil Václav Neužil, který si roli namachrovaného navrátilce ze zámořské NHL Robina Guhy patřičně vychutnal. Nedovedu si představit, že by to někdo zahrál lépe. (70%) ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo celkem jasný, že pokračování Lajny nedosáhne kvalit první řady, takže nejsem ani nějak zklamanej. Ubylo scén z kabiny a z ledu, naopak přibylo těch ze soukromí a bylo to znát. Langmajer s Vágnerovou pořád top, naopak z novejch postav stojí za zmínku jenom Neužil, kterej mě vždycky rozesmál, Suchánek se Šárským zbytečně některý scény přehrávali. Slavia prostě není Havířov a Kouřil není Lupták. I tak je ve dvojce spousta super hlášek a nemůžu říct, že bych se nudil. ()

Reklama

danliofer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně mě hokej vůbec nezajímá. Ani "namakaný" řeči. Co mě vlastně u toho dostalo a donutilo to sjet obojí (jak první, tak druhou sérii) skoro na jeden zátah, je to, jak absurdně je to všechno namíchané. Vím, že je tím Petr Kolečko už pověstný, ale u mě osobně to prostě funguje na výbornou a je nakonec úplně jedno, který režisér mu to režíruje (ať Lajnu či Most). Ten mix je prostě tak výživný, že nemůžu odolat. I to, jak se trefuje do různých klišé, bourá je a zase pře(s)tavuje, kdy jeden vůbec neví, kam se to všechno vyvine, že by si i bál vsadit na to, čím to skončí. Navíc jsem si u toho uvědomila, jak je to v současné seriálové produkci všech těch Růžových zahrad, Ulic či Slunečných super závan svěžího proudícího vzduchu, i proto už se moc těším na něco dalšího z dílny Kolečka a režisérů, kteří ty jeho gejzíry nápadů převedou do "reálu". Třeba teď naposledy spolupráce Vladimíra Skórky a Petra Kolečka na sKORO NA mizině mě přivedla právě k Lajně, přičemž po loňském Mostu pro mě osobně prostě zase trefa do seriálového černého :-) P. S. Jiří Langmajer v roli trenéra absolutní špica, jak dokáže ustát to lavírování mezi přehnanou tvrdostí a přehnanou změkčilostí, aniž by z toho vyšel jako totální idiot :D ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první série menší propad dolů, v těch jednotlivých scénách ale seriál opět v té komediální rovině vévodí. Langmajerovi je tato role Luboše Hrouzka šitá jako na míru, jeho herecký talent zraje podle mě jako víno :) Staronové postavy zaválely, Wagnerová jako Denisa opět boží. Ale charakter Václava Neužila, Robin Guha, za mě asi tím nejzářivějším elementem druhé řady, ty jeho hlášky protkané tou vtipnou angličtinou a narážkami na samá hokejová esa, to jsem si z pozice diváka užíval plnými doušky. A Míra Kouřil taky nezapomenutelný. Ty prostřední epizody docela výplňové, třeba díl o Stanley Cupu naprosto o ničem, ale závěrečný dvoudílný finiš to nakonec vytáhl na těch poctivých 7/10. V této době už vycházejí díly nové sezóny, tak uvidíme. Rozhodně si to ujít nenechám. ()

Dzoumen 

všechny recenze uživatele

A máme tu zase Hrouzka tentokrát netrénuje Havířov, ale Pražskou Slavii. I 2. sérii jsem si náramně užil, ale o trochu míň, kvůli 5. epizodě, která zhoršila hodnocení celé série a 1. epizoda taky nebyla nějaká extrémně dobrá, ale dala se. Každopádně tomu dávám 4 hvězdy a možná bych 5 epizodu oddělal a hned by se zvedli procenta jak u mě, tak i u ostatních lidí, kteří to hodnotili taky docela špatně. Jiří Langmajer zas v sobě ukázal co v něm je v herectví, že ukazuje, že je dobrým hercem. 75% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Incident, o kterém vypráví Michal Suchánek, se skutečně stal. Ve finále Federální hokejové ligy si Vítkovice z Prahy odvezli těžké žaludeční potíže ze stravy, se kterými pak nastupovali k odvetným zápasům, které oba prohráli výsledkem 4:5. Vítkovice nakonec skončili druhé. (Duoscop)
  • Představitel hokejisty Vanase, herec Patrik Děrgel, se věnoval lednímu hokeji i mimo kamery. Jako brankář působil v mládežnických týmech Bohumína a Orlové, následně se věnoval chytání rekreačně. (pavelvojta)

Reklama

Reklama