Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

Hedy 

všechny recenze uživatele

Absolutně neoriginální kokotina o skupině mladistvých kteří bojují proti zlé nadvládě dospělých. Je to jako dívat se na film o vzpupném spratkovi co nechce bydlet s rodiči a proto utíká z domova. Ovšem tentokrát tam dosadíme superschopnosti. Nacházíme se ve světě kde telekineze, díky které můžete trhat asfalt jako toaletní papír a házet vzrostlé stromy jako párátka, je méně mocná než flusání ohně které vypadá jako když zapálím Rexonu. Kdyby se tvůrci alespoň snažili o to udělat to nějak originální a záživné. Jenže oni se řídí furt tím samým postupek který jsme mohli vidět už u bezpočtu všemožných podobných kokotin tipu Somálské Hry, Divergence a Bludišťáci. Absolutně neoriginální bez jakéhokoliv překvapení. Hlavní hrdinka narazí na skupinu uprchlíků, do jednoho se zamiluje, musí bojovat proti nadvládě dospělých kterým jde o vyšší dobro které ti malý parchanti nevidí. No a zkuste mi říct že jste tuto sračku už neviděli. Za mě ubohá skomírající jedna hvězdička ani nevím za co. ()

WayDott 

všechny recenze uživatele

Malé děti, které přežily jakousi epidemii, zavřou do jakéhosi tábora a jen je děsí zbraněmi.... Protože z nich dospělí mají strach. Naštěstí se vždy najde někdo, kdo je zachraňuje před jistou smrtí. Něco mezi Potomci lidí, Hunder games, Labyrint a Xmen. Splácané béčko, ničím mě to nezaujalo. Nuda. Herci relativně sympatický. Ale nic světoborného. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Komerčný aj kritický prepad filmu je podľa mňa vizitkou toho, ako veľa v súčasnosti znamenajú digitálne efekty a vypiplanosť fikčných sci-fi svetov. The Darkest Minds sú protipólom dokonca aj young adult sci-fi sérií, pretože vsádzajú až tak extrémne na civilnosť, až má jeden pocit, že pozerá televízny film a cíti sa frustrovane absenciou trikov. Výsledkom je, že jediná akčnejšia a triková scéna tu pôsobí ako päsť na oko a v podstate je úplne zbtočná, pretože divák lačný po vizuálnom obžerstve bude sklamaný z 95% filmu. Obsahovo a myšlienkovo ale scenár toho navyše oproti konkurencii príliš neponúka, metafora inakosti je zrejmá, máme tu nedôveru voči akýmkoľvek inštitúciám a politikom, i keď sa javia spočiatku dôveryhodne a teens musia činiť dospelé rozhodnutia, pričom práve záver považujem za celkom slušne vymyslený a presvedčil ma o tretej, skôr neobjektívnej hviezde. Ale za tú snahu ísť proti prúdu čo sa týka vizuálu s vedomím, že vysoké zisky sú nonsense, má TDM moje aké- také sympatie. 50% ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

ten film popírá pravidla který si sám definoval v každý scéně. Děcka co 6 let čistí boty, který tam asi vozí z celých USA, doktorka, která vozí děcko na předním sedadle i když je to nebezpečný, opuštění benzínka s nekazícím se jídlem, děcka co tam roky jezdí a ted je napadne že pojedou do nějakýho kempu o kterým ví všichni krom US army?, kluk co umí hýbat věcmi ale místo auta odhazuje stromy a ničí asfalt? Poslední kapkou bylo obětování doktora kontrolora nějakýmu monstru který mělo být už z definice zlikvidovaný u vstupní kontroly a oni si ho tam vydržují jako tygra v kleci? aby mu mohli házet oběti ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hmmmm...Bohužel mi není náct a tudíž mi to přišlo plné patosu, předvídatelnosti, lásky, zamilovanosti, dokonalosti a "seč jsme v těžké době, přesto se na první dobrou potkám s klukem, do kterého se zamiluji, ale pak ho musím ze závažného důvodu opustit". Fuj :D Film měl skvělý potenciál - ale bohužel malý rozpočet a nevedl ho bohužel někdo, kdo by tomu dal pořádnou "šťávu", ani ne akci, ale neudělal z toho americkou love story, kdy z toho dopadne nejhůř - vlastně pouze jedno náctileté srdce, to druhé to totiž neví. Za mě obrovská škoda a posledních 40 minut jsem si vlastně přála, aby někdo umřel :D Bohužel. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Natáčení začalo v dubnu 2017, natáčelo se v Georgii. (Varan)

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama