Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Neoficiální, ale upřímný text distributora: „Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, všem scénáristům, režisérům a ostatním tvůrcům žánru Teenage Postapocalyptic Dystopia Survival Shit-Fiction záhadně zmizely mozky.“ Pokud je vám -náct a i váš IQ má hodnotu -náct, jistě si to užijete. PG-13 rating by tu tudíž měl bejt přeznačenej na PG-18, vztaženo nikoliv k věku, nýbrž právě k výše zmíněný hodnotě IQ. Je zjevný, že bude pokráčko, ač tajně doufám, že tahle sračka si na to nevydělá. Přirovnal bych to k sérii Bludišťák, k Dávači či k Detergentu (jsem tak rád, že se SW herecky dostala mnohem dál). Nažehlený teenage pitomci putujou sluníčkovou přirodou, nehtíky maj stále pěstěný, fousky stále hladce oholený, pijou buhvíco, serou buhvíkde a samolepky z auta škrábou špachtlí, aniž by odřeli lak. Při použití X-Men feature jim zasvítěj oči a zazní dramatickej zvuk, při výmazu z paměti se efektně rozplynou, „Obliviate“ pytcho. DO PR DE LE !!! Tohle fakt dovede někdo myslet vážně? Jediná souhrnná rudá je tak za ten krátkej barevnej nápad na začátku konečnejch titulků, za lehce zábavnou roli Brienne z Tarthu a vlastně i za to, jak je to multikulti barevný a ještě celý umocněno další multikulti barevností. Tohle, jestli neni skrytý podprahový sdělení... A my idioti se kdysi vysmívali Tvajlajtu!!! ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Vážné a atmosférické filmy jsou super! Ale musí být natočeny dobře... Protože pokud to uděláte špatně, stane se z filmu extrémně nudný. A zde jsem se začal nudit opravdu rychle, přesněji ještě dříve, než naskočil název filmu. Po půl hodině pak přijde pokus o odlehčení atmosféry a nějaká ta akce. To už je ale pozdě. Protože díky hloupým dialogům a nezáživnosti si za tu první půl hodinu stihnete k hlavní postavě vypěstovat takovou averzi, že už to nic nezachrání. Jediný konec to tak trochu pozdvihá, jinak by si film zasloužil ještě horší hodnocení. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další snímek o teenagerech mající superschopnosti. Filmová adaptace je tentokrát založena na sérii románů  Alexandry Brackenové pod stejnojmenným názvem. Děj je zasazen do dalšího dystopického světa blízké budoucnosti, ve kterém už v prvních minutách snímku je vidět přísná genderová rasová rovnoprávnost přítomných mladých lidí. Inu, vizuální základ současného filmu. Snímek je zaměřen na konkrétní věkovou skupinu, což znamená, že nic lecjakého očekávat nelze. V podstatě tu už vše bylo jak ve filmech, tak i v televizních seriálech. I přesto se vcelku jedná o přívětivý film. Máme tu postapokalyptickou atmosféru, ve které virová nemoc, známá jako idiopatická adolescentní akutní neurodegenerace, postihuje pouze mladé lidi a děti a vrhá planetu do chaosu. Vir zabije 90% světových dětí. Těch zbylých 10% co přežijí, jsou obdařeny novými schopnostmi a to od zvýšené inteligence, přes telekinezi a manipulaci, až po vrhání blesků. Vláda se jich bojí a tak jsou zavírání v internačních táborech hlídané armádou, kde vládne vcelku přísný režim. Dobrodružný příběh jak vyšitý s motivy známých X-Menů. Scénář jako obvykle má nějaké ty nedostatky, ale jinak se jedná o vcelku zábavný film. Emoční, dramatické i akční scény spolu s vizuálními efekty jsou dobré a i herecké výkony mladých představitelů jsou přijatelné. Samozřejmě nechybí ani romance, která v rámci dospívání kupodivu nevyznívá jako klišé. Zkrátka vše, co je tu k vidění, má ohromný potenciál přesvědčivosti o aspektech snímku,  který to v konkurenci silných komiksových filmů nemá jednoduché. Takže jestli se dočkáme filmového pokračování, ukáže čas. Vrátka na konci filmu k tomu otevřená jsou. Film je založen na první knize románové trilogie, čímž se vysvětluje krapet nevýrazný konec. Takže je to jen a pouze na divácích a jejich zájmu. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Teenage X-men“ bez známych pokročilých PC efektov. S tým scenárom si nespravili ťažkú hlavu a jednoznačne by potreboval „upgrade“ (hovorím to na základe toho, že knihu nepoznám a nečítal). Z hereckej stránky nie príliš komplikované herecké predstavenie. Otvorený záver pre pokračovanie ma už ani neprekvapil. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Začátek se slušně rozjel a došlo postupem času na kouzelnou akci ale co z toho když to potom klesalo, čekal jsem že jejich schopnosti budou využitý víc a ne jen chvílemi a délku filmu bych zkrátil a bylo by to lepší konec už tomu nepomohl. Aspoň hudba se povedla byla příjemná a herci no nepředvedli se měli být více akční ale budiž. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo v dubnu 2017, natáčelo se v Georgii. (Varan)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama