Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (275)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Po střízlivých ohlasech, jsem se odstřihl od jakýchkoliv očekávání, abych si nepokazil zážitek a i přesto to tam prostě nebylo. Dlouhý, ty twisty jsem nežral a špatně napsaný. Herci super, režie dobrý, střih mě občas dost s*al, ty dlouhý záběry zbytečný a nefunkční (zdálo se mi to nebo jednou ta kamera málem vrazila do zaparkovanýho auta u silnice!?), ale heist na konci jsem si užil. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pekelná utahaná nuda, snad nejhorší film o loupeži, co jsem v životě viděl. Výborná spisovatelka vyplýtvala další rok svého života na psaní nudného scénáře podle remake místo toho, aby radši napsala další super původní knížku. Obsazení je bohužel taky dost slabé, Viola Davis ještě ujde, ale zbytek je nuda a senior Neeson už by se fakt měl vykašlat na ty akční hrdiny. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No, no, zase z toho nedělejte takovou bombu, Steve McQueen prostě vzal komiks Punisher: Vdovy a trochu to přepracoval, ale koncept zůstal stejný, manželé dělají do zločinu, manželé umřou a manželky/vdovy, se tak musí postavit proti tomu, co se na ně chystá a co chlapi nedokázali udělat. Během sledování filmu, se tady objevilo dost momentů, které jako by vypadli z komiksu, takže to bylo dost úsměvné, na druhou stranu, je tady zase dost věcí, které sou originální a zvrat v polovině, byl fakt geniální, fakt jako že jo. Film sice neni akční záležitost, ale i tak je tady úvodní honička, která je vynikající a závěrečná dvacetiminutovka, je jeden z nejvíc napínavých momentů, co sem viděl. Navíc vynikající hudba, která nenechá člověka vydechnout a jenom film drží v napínavém tempu. Herecké výkony, sou taktéž na jedničku, hlavně Viola Davis to tady hodně dává, ale i ostatní ženské charaktery, nejsou upozaděny a každá z nich dostane dostatek prostoru, sou detailně vykresleny. Takže i přes zjevnou inspiraci, oním komiksem, já musím dát silné čtyři hvězdičky, kdybych komiks nečetl, tak bych dal pět. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená autorka knižní předlohy ke Zmizelé a Ostrým předmětům se spojila s režisérem 12 let v řetězech, aby společně uhnětli jakousi dámskou variaci na heist movie. Dopadlo to vlastně dost dobře, leč se nemohu ubránit pocitu, že se z té látky dalo vytěžit ještě víc. Každopádně musím ocenit snahu o originalitu minimálně v tom ohledu, že si hlavní hrdinky svůj osud nevybraly a ke všemu byly v podstatě dotlačeny vnějšími okolnostmi. Celý příběh tím získává na mnohem větší osudovosti a veškeré snahy o sociální přesah působí vcelku uvěřitelně. A klidně by se to mohlo jmenovat Děsivé dědictví. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Za mě je to obrovské zklamání! Očekávala jsem pořádnou dávku dramatu s nádechem akce, ale tak plochý a prázdný příběh/scénář jsem nevidělo už hodně dlouho! Škoda těch hereckých výkonů, škoda těch hvězdných jmen, kteří se upsali k tak nudnému filmu jako je tento. Film nemá vůbec žádný spád, žádnou gradaci, prostě nic. Hlavní hrdinka, jenž hraje Viola Davis je až moc odtažitá, takže si k ní divák nenajde žádnou cestu a nesoucítí s ní. Dala bych tam více prostoru Liamu Neesonovi, aby bylo více detailněji vysvětleno, proč to udělal, proč byl takový apod. Rozhodně se jedná o film, na který se už znovu nepodívám a nebude mě to mrzet. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2018 na filomovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Alice v jednej scéne hovorí, že je Poľka. V skutočnosti má jej predstaviteľka, Elizabeth Debicki, naozaj poľské korene (jej otec pochádza z Poľska). (Astonko)
  • Jennifer Lawrence měla možnost si zahrát ve filmu, ale nakonec odmítla. (ČSFD)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama