Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že s výnimkou toho ako je tento film kategorizovaný ide pre mňa o skutočne príjemné filmové dielko, ktoré som si užil. Má to podľa mňa dobrú atmosféru, postavy, s ktorými sa dokážem stotožniť a veľmi uveriteľné situácie. Celkovo som nevedel, čo môžem od filmu čakať, no dočkal som sa filmu, ktorý je podľa mňa oveľa lepší, než mu ľudia dávajú kredit. Najmä vďaka Kohákovi, ktorý sa do tejto role skutočne hodil. Holubová je tu podľa mňa tiež príjemná a to nie som zrovna jej fanúšikom. Myslím si, že je to film, ktorému som rád venoval svoj čas a priznávam sa, že aj so záverom som veľmi spokojný. Občas sa šťastie usmeje na každého. Niekedy to príde dokonca aj absolútne najmnej očakávaným spôsobom. Hodnotenie: B ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa to tak vezme, tak Instalater z Tuchlovic je vlastne klasická romantická komédia. Viac menej je nám od začiatku jasné, s kým Luboš skončí, i keď je tu ženských viacero a občas zapochybujeme. Chvíľu sa pasívny hrdina snaží ako-tak sám, chvíľu mu dohadzuje známosti maminka, chvíľami sa snažia miestne ženské. Po dlhej dobe mi ani nevadilo, že všetky postavy sú iba typmi a do nejakých psychologických hĺbok sa nejde, ale to je aj tým zvoleným žánrom. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Tomáše Vorla. Nejsem proti němu vysazený, a vlastně ani proti Kohákovi, ale taky z nich nepadám na prdel. Jenomže Instalatér je dost jako mladší brácha Václava. Ta vesnice, a hlavně kolorit lidí, kteří jsou zvyklí žít pod úrovní a vůbec jim to nedělá problémy, jsou parádně odpozorované. Není tu žádné přehrávání (kromě jedné věty od Špalkové, když ji Blažek rve z Lubošovy kuchyně), na nic si to nehraje, a Čtvrtníček konečně nehraje kreténa (ale automechanika). Ten osud instalatérovy matky, není to podle skutečné události? Zrovna tento týden psali o případu, kdy soud zprostil obžaloby muže, obviněného z neposkytnutí první pomoc - matka mu zakázala zavolat záchranku. Jestli bude Vorel takhle mile lidový, držím mu palce. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale buď měl Vorel přitlačit na dramatickou rovinu a komediii ponechat jen na bázi prvků, anebo to udělat naopak. Takhle film přešlapoval napůl cesty, aby se místy jen nerozhodně nakláněl na tu či onu stranu. Po herecké stránce solidní a byť Koháka příliš nemusím, pokud tedy zrovna nechytá za Houslice, tak tady mi seděl. Holubová pak zahrála to co měla a zamrzí málo využitá dvojice Budař-Čtvrtníček. Lepší průměr, který vidím jako lehce promrhanou příležitost. 60% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dneska, Květuš, ti to sluší ... částečně." Trvalo to hodinu a dvacet pět minut, ale slovy zabrzděného Luboše jsem se u toho nudil minimálně hodinu a čtyřicet dva minut. A to je sedmnáct minut rozdílu, jenže kde to mám reklamovat? Asi to nechám být, protože jedna hvězda je za all inclusive dovolenou u rybníka a ta druhá za představu, že bych se s Lubošem, Pepou a Radkem díval na fotbal. To by mě asi bavilo. Částečně. Když už Tuchlovice porazili tu Hostouň, tak to je pak v hospodě každý Mourinho. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy Luboš (Jakub Kohák) demontuje staré umyvadlo ve škole, je vidět, že šrouby (ani matky a podložky) u starého umyvadla nejsou  vůbec rezavé a září novotou. (montywalsh)
  • Hokejový zápas mezi Finskem a Českem, který z postele sledují Luboš (Jakub Kohák) se Sýkorovou (Petra Špalková), byl odehrán 12. února 2011. Česká hokejová reprezentace jej prohrála 2-3 po prodloužení. (pavelvojta)

Reklama

Reklama