Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

classic 

všechny recenze uživatele

Nezaujali ma, tí dvaja vulgárni špekulanti so zbraňami, aby si mohli namastiť vrecká, ZAUJALA ma skôr herečka, ktorá stvárnila manželku, druhej hlavnej postavy, t.j - Milesa Tellera, ANA de ARMAS, mladá ženská s nádhernými očami. Inak, píšem narýchlo, lebo sa ponáhľam, ale aj kebyže mám viac času, tak by som pouvažoval, či sa mám venovať tomuto, čo ma nedokázalo nakopnúť, zo začiatku - parádne, neskôr taký nemastný - neslaný film, s nedotiahnutým scenárom... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie, která umí přepnout na drama a funguje. Až bude těhotná moje přítelkyně, vim co dělat. Škoda pomalejšího úvodu a několika hluchých mist. Nebýt Hilla je ten film poloviční. Už jen ten otravně falešný smích je na Oskara. Povedený soundtrack. Seru na amerického daňového poplatníka. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Kdo čekal další jízdu ve stylu Pařby, bude mírně zklamán. Ani označení pouze jako "komedie" není tak úplně správná volba, protože až na několik vážně povedených momentů se film táhne spíše v dramatickém duchu. To ale ve výsledku není špatné a filmu to naopak celkem sedne. Škoda jen, že trailer naladil úplně na jinou vlnu. Co ale filmu moc nesedne, je přepísklá stopáž, kdy by se dalo opravdu hodně krátit. Na druhou stranu je film doprovázen úplně božím soundtrackem a vypráví kulervoucí story o dvou manících, kteří chtěli přijít za každou cenu k hromadě peněz. Trochu mi to připomnělo Pain & Gain, ale to bylo o chlup lepší. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších a nejnedoceněnějších filmů roku 2016. God Bless Dick Chaney´s America! V jednom tedy s tvůrci nesouzním: je zřejmé, že jim není po chuti amerického vojenského angažmá v Iráku a Afghánistánu, satirické poznámky na adresu federální vlády a zvlášť někdejšího prezidenta George W. Bushe jsou až příliš jednoznačné. Zbytečně silně antimilitaristické a protiestablishmentové pojetí je však jednou z mála pih na kráse, a pokud na rozdíl ode mě patříte ke kritikům zahraničí politiky USA, připíšete snímku další významné plus. I tak jsem ale dal plný počet, a to jakýkoli vojenský zákrok USA kdekoli po světě budu vždycky obhajovat. Týpci a zbraně navíc mají obrovský trumf v Jonahu Hillovi. Jeho Efraim Diveroli je slizký, úlisný, podrazácký, chlípný, arogantní, místy s psychopatickým chování, přesto z něj nejde odtrhnout zrak. Kdykoli nebyl v záběru, těšil jsem se, až se do něj zase vrátí. Zbytek včetně nudného Milese Tellera jen tak přicmrndává. Skvěle natočený příběh o falši, kamarádství, podrazech a morálních dilematech je dechberoucí, vědomí, že inspirací byla skutečná událost, ho posouvá ještě o kus výš. Jen doplatil na zařazení do ranku komedie, protože komediální není a nechtěl být - satira přece není komedie. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších filmov roku 2016. David Packouz a Efraim Diveroli ako hlavné postavy sa výborne dopĺňajú, majú jasne rozdelené postavy, aby mohlo prichádzať k vtipným výmenám názorov. Filmový príbeh skvele mapuje zrodenie nenápadných mladých kamarátov náhle žijúcich v luxuse, no stále v ústraní, pokiaľ ide o verejné povedomie medzi veľkými zvieratami v zbrojnom priemysle. Jediné, čo na Vojnových psoch nefunguje na sto percent, je príbehové tempo. Na začiatku sa trocha rozpačito rozbieha sľubná kariéra, čiastkové úspechy sa dostavujú dosť naivne a sprievodný humor občas nasilu nadľahčuje nelegálnosť dodávacieho procesu. Musíme mať síce na pamäti, že predovšetkým David sa dostal do biznisu ako slepé kura k zrnu, predsa len okolnostné podmienky prevozu mohol scenár poňať s väčšou vážnosťou. War Dogs ťažia z atraktívneho prostredia bojových zón a divého Blízkeho Východu. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Chyba v českém dabingu. Když je na konci filmu říkáno, na kolik roků měl být Efraim Diveroli zavřený, říká český dabing, že na 7 let, kdežto ve skutečnosti to bylo na 4 roky (asdfasdf)
  • Zaujímavým správne uvedeným detailom je, že na vládnej webstránke s kontraktmi je Beretta uvedená ako model 92, čo je civilné označenie. Vojenské označenie je M9. Nakoľko sa však neskôr dozvieme, že pištole putujú k irackej polícii, civilné označenie 92 je správne. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama