Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 10

Recenze (259)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Hlavně zpočátku mě to strašně nebavilo, a dokonce jsem zvažoval, že odejdu z kina. Sice jsem nakonec vydržel, ale že by to stálo za to... Myslím, že mě ten film minul hlavně kvůli tomu, že mi všechny jeho postavy byly nesympatické či zcela lhostejné - zčásti kvůli obsazení, které mi subjektivně hodně nesedlo (duo Michelle Williams & Mark Wahlberg jsem nikdy moc nemusel), zčásti kvůli tomu, jak byly napsané. Vadila mi i kamera, která tváře herců snímala na můj vkus příliš často z velkých detailů, na což se prostě z 3. řady v kině dost blbě kouká. Celkově - ačkoli jsem od toho filmu absolutně nic nečekal - jsem v sobě našel nulovou ochotu jít za těmi emocemi, které to ve mně mělo vyvolat, a přišlo mi to jako příliš dlouhý, a v podstatě zbytečný film, který mi nic nedal, a který má pro mě navíc strašně negativní pachuť kvůli těm okolnostem, které provázely jeho vznik na svět (a kvůli nimž chápu lidi, kteří tomu principiálně dali odpad - osobně mi to přetočení scén se Spaceym přijde vyloženě orwellovsky strašidelné, a hrozně se bojím, jestli se zde neprolomily hráze něčemu strašnému, co teprve v dalších letech přijde). Když si tedy vezmu nudu, jíž mě ten film v kině vystavil, a skutečnost, že politický kontext s kauzou #metoo zde zastínil diskusi o případných filmařských kvalitách snímku, nemohu za sebe nakonec hodnotit výše. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ridleymu Scottovi už je 80 let. To není podmínka pro režisérskou stopku ale občas to znamená, že už režisér v sobě moc nemá. To se však nedalo říct právě o Ridleym který před 3 roky všem vytřel zrak Marťanem který byl prostě perfektní. Minulý rok trochu vše zchladil Vetřelcem: Covenant který většinu lidí zklamal (podotknu, že já si ho užil) a nyní se pokusil natočit něco trošku usedlejšího. Nějaký pokus o ty ceny. O ty Oscary. Film který měl dokázat, že stále dokáže natočit perfektní film který jede celou svou délku. A to Všechny prachy světa úplně nejsou.Filmu jsem věřil a po skandálech s původním dědou v podání Kevina Spaceyho ze kterého se přes noc stal sexuální hollywoodský predátor no. 1 jsem stále věřil, že to nejenom bude pecka ale, že Plummerovi sedí role víc než právě Spaceymu. A v tom jsem se nezmýlil. Ne, Spaceyho výkon v roli jsem neviděl a pravděpodobně nikdy neuvidím (pokud Ridley Scott náhodou nevydá nějaké ty bonusy) ale Plummer je v roli perfektní a tu Oscarovou nominaci si zaslouží. Jedině právě jedinou oscarovou nominaci kterou film má. A jiné nemá právě kvůli tomu, že kromě Plummera není zas tak o tolik stát. Je to škoda protože potenciál ten film má. Bohužel další fajn věc kterou je poradce v podání Marka Wahlberga je pro film zcela vymyšlená a po odečtení Plummera a Wahlberga už mi fakt nic nezbude. Ten film trvá 135 minut a příliš se párá v minulosti tedy ve flashbackách z mládí uneseného Paula a před tím zbohatnutí dědy Gettyho. Ty flashbacky jinak ztrácejí smysl v tom protože Plummer se do role ponoří tak, že ihned chápete o koho jde- Skrblíka který i přes miliardu dolarů odmítá co nejméně platit a hledá každý detail aby například co nejméně utratil na daních. Jakékoliv flashbacky a ukazování toho jaký je jsou tím pádem zbytečné. Z průměru který alespoň trochu zachraňuje závěrečná třetina ten film nevytáhne ani vždy snaživá Scottova režie V březnu dorazí minisérie Trust která se bude věnovat úplně stejnému tématu a ujme se jí Danny Boyle stojící třeba za Millionářem z Chatrče. Tady bych se nebál tvrdit, že to dopadne lépe jelikož Boyle bude mít více minut (či hodin!) na to aby dokázal snímek tak prodat. To Ridley Scott nedokázal ani za 135 minut. Ne opravdu, Ridleyho Scotta mám rád, je to talent ale tohle byl hodně velký krok vedle. Do dalších let zdar a sílu, ještě na to určitě máš Ridley! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite sa nenechajte odradiť hodnotením, ktoré je spôsobené slepými fanúšikmi Spaceyho dávajúcimi odpady. Na IMDB má tento film cez 70 percent a to zodpovedá realite. Film je dobrý, trochu viac vzťahovo-dramatický než akčný (tu som čakal v súvislosti s únosom viac). Mne ale táto rovina vôbec nevadila a ani tie dve hodiny sa vôbec nevliekli. Christopher Plummer bol vo svojej role výborný. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TY SI TU BÝVAL?" ,,ÁNO, V 2. STOROČÍ, KEĎ SOM BOL CISÁR HADRIÁN." __ Po dlhšej dobe opäť ďalší Scottov film, s ktorým som bol nadmieru spokojný a nemám potrebu mať k jeho spracovaniu vážnejšie pripomienky. Povedzme si rovno: dôvody pre vystrihnutie Spaceyho sú hlúpe a bola v nich iba snaha nakloniť si priazeň nielen divákov, ale priam celej americkej verejnosti. Ako už predo mnou napísali iní, dúfam, že keď niekedy humbuk okolo ,,me too" pominie, budeme môcť vidieť pôvodnú verziu filmu a porovnať oboch hereckých predstaviteľov Gettyho. Každopádne Plummer podal z celého ansáblu najlepší výkon a zvlášť treba oceniť zvládnutie celej postavy v rámci dvojtýždenných dotáčok. Zaujímavé akých znamenitých úloh sa dostáva tomuto velikánovi na staré kolená. Pri zobrazení tej lakomosti a neustálej túžbe po ďalších miliónoch som prial penil, o to viac keď únoscovia postupne zľavovali z výkupného. Starý Getty v Plummerovom podaní je pre mňa jeden z najodpornejších hajzlov s akými som sa vo filme stretol. Očakával som nejaký pamätnejší moment, akýsi symbol celého filmu, každopádne je možné, že v budúcnosti poženiem hodnotenie ešte hore. __ ,,AKÉ TO JE ČÍTAŤ PRÚŽKY PAPIERA?" ,,VERU, TO NA CHVÍĽU STRATIA PENIAZE ZMYSEL A JE ICH VŠADE DOSŤ AKO VZDUCHU A JA SA VZNÁŠAM." (2136. hodnotenie, 161. komentár k filmu) ()

castor 

všechny recenze uživatele

O téhle látce se mluvilo úplně z jiných důvodů než těch, které by měly milovníky filmů zajímat. Vyštípání Kevina Spaceyho, na vyloženě poslední chvíli nahrazení Christopherem Plummerem, a s tím spojená řada otázek a názorových rozkolů. Přitom je podstatnější, že další kus režisérské legendy je víceméně zklamáním. Snímek Ridleyho Scotta působí sice vznešeně, ovšem více pak mdle až nudně, i kvůli skokům v čase neumí vtáhnout, nedokáže rozvířit tepovou frekvenci. Chybí dílčí pointy, chybí zajímavost postav, chybí schopnější dramaturg. Točíme se okolo únosu vnuka ropného miliardáře Jeana Paula Gettyho, který byl totálním obchodníkem i totálním skrblíkem. Dohadoval se, smlouval, než pustil dolar. A za kluka odmítl zaplatit. Utahaný scénář, špatně napsané postavy, překvapivě slabé herecké výkony (nejen Mark Wahlberg, který se jen dostává z místa A do místa B, aby si v místě C trochu zamoralizoval, ale za mě bohužel i Michelle Williams). Řemeslně to každopádně vypadá dokonale, to se musí nechat. Jenže na to jsme si u mistra Scotta už tak nějak zvykli. Výborně nasnímaný italský venkov i chlad kulis zbohatlíků, to je radost. Ovšem po nedochuceném Konzultantovi nebo recyklaci vetřelčího tématu je to další krok stranou. Škoda ho.. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Film způsobil kontroverzi ohledně „gender pay gap“, když vyplula na povrch informace, že za přetáčení bylo Marku Wahlbergovi vyplaceno 1 500 000 amerických dolarů, zatímco honorář Michelle Williams činil pouhých 1 000 dolarů. Oba přitom hráli hlavní role. Mark Wahlberg se následně rozhodl svůj honorář věnovat hnutí Time's Up. (hansel97)

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama