Reklama

Reklama

Všechny prachy světa

  • USA All the Money in the World (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film sleduje únos šestnáctiletého Johna Paula Gettyho III (Charlie Plummer) a zoufalou snahu jeho milující matky Gail (Michelle Williams) přesvědčit Johnova miliardářského dědečka (Christopher Plummer), aby zaplatil výkupné. Když to Getty senior odmítne a narůstá prchlivost a brutalita únosců, snaží se Gail jeho rozhodnutí zvrátit. Když život jejího syna visí na vlásku, obrátí se zoufalá Gail na Gettyho poradce (Mark Wahlberg) a sotva myslitelné spojenectví v závodě s časem nakonec ukáže, že bezpodmínečná a trvalá láska má větší hodnotu, než peníze. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (259)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Všechna nuda světa. Film s tak nevyužitým potencionálem se jenom tak nevidí a to neříkám jako slepý fanoušek Spaceyho. Jehož vystřižení je sice na pěst, ale co už, ale říkám to jako člověk který má něco o tomto jednom z nejznámějších únosů jaký se kdy stal nastudováno. Takže jsem marně doufal, že když má film přes dvě hodiny, tak tvůrci využijí ten čas k tomu, aby pořádně vykreslili vztahy v Gettyho rodině, aby jsme pak mohli pochopit proč se některé postavy chovají tak jak se chovají, ale to nehrozí. Scott nám tu spolu s omezeným studiem cpe naprosto okázale totální nedodělek ve kterým všichni jednají bez jakýchkoliv emocí naprosto chladně odměřeně a úplně samozřejmě aniž bychom věděli co za tím je. Jestli to měl být drásavý psychologický thriller tak selhává na všech frontách. Každá rádoby dramatická scéna místo toho aby vygradovala, tak vyšumí naprosto do ztracena a když už jsem si říkal, že této sterilní a naprosto rutinní nudě dám aspoň ty 2*, tak ten konec to zazdil maximálně. Jediný kdo se po celý film aspoň trochu snažil je Wahlberg, ale to je dost málo. Zbytek jsou najatí ochotníci navíc chovající se v rámci podtextu celého filmu jako prodejný děvky. Nikdy víc.20% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepřestanu obdivovat Ridleyho smysl pro obrazový detail, to je fakt jedinečný filmařský rukopis (počasí, dým, barva kostýmů, atd. ) . Co sedá těžko obdivovat je poměrně velká dějová rozvleklost, chyběla mně tam větší a údernější dialogová složka, jako třeba ta při jednání o "půjčce". Spousta scén byla do nikam a ubraly tak čas třeba závěrečné hledačce ve městě, to se mohlo určitě více vymazlit. S hereckým výkonem celého ansáblu jsem spokojen s pojetím únosu už tolik ne. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběh na papíře působí neuvěřitelně a dost zajímavě, ale na celovečerní film to asi úplně není. Ridley Scott se s tím popral více než solidně a přestože filmu schází nějaké výraznější napětí, vše dohání výbornými hereckými výkony a celkovou atmosférou. Nakonec to nebylo tak zlé, jak se na první pohled a dle ohlasů, mohlo zdát. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) Až taková nuda jak jsem zpočátku předvídal, to nebyla. Pravda, film je nehorázně dlouhý, ale přesto jsem se místy vcelku bavil. Je to pojaté s nadhledem, takže tu je pár scén, které zabaví. Samotný děj je docela nezajímavý, tématika únosu zde vyzní docela do ztracena, ale o to zde ani tak nejde. Je to točeno takovým stylem jakým to asi Scott točit chtěl. Úplně z toho odvařený nejsem, stavím se k tomu nezaujatě. Bavili mě herci Plummer, Wahlberg, M.Williams a i únosci. Je to takový pohodový jednorázový film, který v něčem zaujal a v něčem zase vůbec. Nevím, co k tomu mám dodávat. Připravoval jsem se na všechnu nudu světa, ale dopadlo to tak nějak rozumným průměrem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ta pachuť po vystřihnutí mého oblíbence Kevina Spaceyho z hotového filmu stále přetrvává, ale čistě po herecké stránce si není na co stěžovat. Po výkonu Christophera Plummera jsem si vyloženě nedokázal představit, že bych ve filmu viděl někoho jiného a také mě hrozně bavil “Marky Mark” Wahlberg, který hraje toho svého klasického týpka, co se vyzná a tahle poloha mu neskutečně sedí. Nicméně tady můj výčet kladů pomalu končí. Režie Ridleyho Scotta je naprosto bezpohlavní, nevýrazná a dává za pravdu onomu zástupů haterů, kteří by jej rádi viděli v chudobinci namísto režisérské sesle. U filmu jsem se celkem dost místy nudil, z části kvůli tomu, že se jedná o naprosto klasický, ničím nevyčnívající, životopis jednoho bezpochyby zajímavého muže, zčásti kvůli problémům s tempem a ne tak zajímavému obsahu, kterému by možná více seděl hodinový formát. Boj za oscary je ta tam, stává se to každý rok, že z, na papíře zajímavých filmů s potenciálem, nevzejde nic světoborného, ale jistě se to bude zkoušet i nadále. Uvidíme co na to Riddley Scott. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 2017 v Los Angeles v Kalifornii. (ČSFD)

Související novinky

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

Kevin Spacey musí zaplatit 31 milionů

24.11.2021

Filmové servery obletěla čerstvě zpráva, že herci Kevinovi Spaceymu (Americká krása) bylo v loňském roce nezávislým arbitrem přikázáno zaplatit produkční společnosti zodpovědné za tvorbu seriálu Dům… (více)

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

Kevin Spacey si zahraje v italském dramatu

24.05.2021

Po četných obviněních a kauzách se v Hollywoodu před pár let zavřeli herci Kevinu Spaceymu dveře. A prozatím to nevypadá, že by se mu ještě někdy mohly otevřít. Nyní se ale herci přesto podařilo… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama