Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Režisér najhoršej bondovky a najlepších Star Wars natočil priemerné béčko, ktoré síce po Verhoevenovi často pokukuje, no ani úvod s reťazovou reakciou zločinov, ironický záver s prekračovaním mrtvol, ani občasné reklamy, skrátka nie sú dosť na dve hodiny vážneho deja a prehnanej akcie, s detským gangsterom a robotími samovraždami. Vážne je to moc vážne, nato o akú frašku sa jedná. Nancy Allen tu má navyše hodne nevkusný účes, ktorý jej pridáva tak 5 rokov a 15 kilo. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tenhle ďábelsky satirický Millerův škleb (ve filmu hraje chemika a neskončí zrovna nejlíp) by dnes už v takové podobě neměl šanci projít: čtrnáctiletý vrah a drogový dealer s příšerným vyjadřováním, dětský baseballový tým včetně trenéra coby banda rabovačů, spousta krvavé akce atd. Kershner sice není Verhoeven a Rosenman rozhodně nemá na Poledourise (soundtrack je mdlý a vokály v závěrečných titulcích úděsné), přesto mě film, kterému jsem se vyhýbal, příjemně překvapil. Hodně podceněná záležitost. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak ako ma bavili cca prvé dve tretiny filmu, respektíve jeho dlhšia polovica, tak ma nebavil dlhý, akčný záver. Páčila sa mi, podobne ako v prvom dieli, chytrá alegória na súčasné americké problémy. Lenže potom sa scenár rozhodol, že musí uspokojiť najmä po akcii lačné mladé publikum a z filmu sa stal bordel. Detská kriminalita, všadeprítomný zločin a chaos, ekonomické problémy Detroitu, na to všetko sa v rámci humorného nadhľadu veľmi dobre pozerá, práve preto gradácia iným smerom, aký by si film zaslúžil, bola pre mňa sklamaním. Škoda, že sa toho neujal opäť Verhoeven a nepriniesol tak do toho zmätku väčší pokoj a prehľad. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení jsem se bál velkého úpadku. Naštěstí šlo jen o úpadek mírný. Je to vlastně větší ptákovina ve smyslu, že se to bere ještě méně vážně než díl první. Trošku jsem se bál, že to najede na rodinnou linku a ono to šlo úplně jinudy. Děj je opět poměrně chytrý a servíruje několik skvělých nápadů. Například Alex a jeho osobnost věnující se životnímu prostředí je super. Úplná bomba jsou pak záporáci. Vedle nich je RC jako policajt ze školky. Škoda, že dnes už takhle nekompromisní postavy téměř nedostaneme. Abych jen nechválil. Vše je hodně očesané a neubráníte se dojmu, že to mělo být asi kratší a že tam chybí ta jiskra jedničky. Celkově ale 78 procent za odlehčenou akční řezničinu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné pokračování jedničky, kterou ale žádný jiný díl nepřekoná. Příběh je docela obyčejný, což ale nevadí. Je tu dost přestřelek a akce, si ne už tolik jako v jedničce. Nelíbilo se mi, že se změnila hudba, která mi v tomhle díle přišla nevyýrazná. Celkově je to dobrej film, ale oproti jedničce o dost slabší. S odř.ušima hodnotím 70% = **** ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Natáčelo se od 2. října 1989 do 11. ledna 1990 v Houstonu a Los Angeles. (Terva)
  • Melódia, ktorú hrá na husliach artista "Spider Baby" Starlirski (Yogi Baird), je z pesničky "Born To Be Wild" od skupiny Steppenwolf. (Lukoh)
  • Ve scéně, kdy je RoboCop (Peter Weller) přeprogramován doktorkou Faxxovou (Belinda Bauer), přejede na obrazovce následující číselná sekvence: 50 45 54 45 20 4B 55 52 41 4E 20 49 53 20 41 20 47 52 45 41 54 20 47 55 59. Pokud čísla pomocí kódovacího jazyka ASCII převedeme na písmena, dostaneme větu: „Pete Kuran je skvělý chlapík.“ Peter Kuran byl tvůrce speciálních efektů. (HellFire)

Reklama

Reklama