Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Robocop je stále borec a tahoun filmu, ale celkově opravdu tehdy šla laťka dolů. Nechtěl jsem podlehnout obecnému přesvědčení, ale jakmile se to začalo digitálně mlátit, tak sem si řikal, že už v tý době to muselo bejt hrozný. Ovšem pokud si chce někdo užít čistě akce, tak tý je tam více než dost...50% ()

anais 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem je to samozřejmě naprosto nesrovnatelné - i když se Frank Miller scénáristicky a Idvin Kerschner režisérsky (!) snaží vkládanými reklamami o satirický tón, tak nějak z toho leze jen přímočaré akční béčko. Ale lepší. Na druhém Robocopovi je totiž vidět vysoký rozpočet a přinejmenším závěrečná půlhodina, ve které se perou Robocop 1 a Robocop 2 je vlastně naprosto fascinující - střídají se tu záběry mechanických loutek, herců v kostýmech, stop-motion, zadní projekce atp - a to skutečně ve vrcholné formě, těsně před nástupem CGI, a tedy koncem jedné holywoodské éry. Na toto pokračování se tedy nemusí nahlížet jen jako na slabší odvar jedničky - není to bohužel nic víc, ale ani nic méně, než slušné akční řemeslo ze sklonku 80.let, s mistrovskou trikovou stránkou. (satira, přesah, Ježíš... to tu nemá smysl hledat). ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovoril si, že ho chceš len postrašiť.“ – „A nevyzerá byť postrašený?“ Verhoevenov originál mám rád 4*), ale toto bolo zverstvo. Tvorcovia nemali ujasnené ani len to, pre akú vekovú hranicu dvojku robia. Na jednej strane vtipy á la POLICAJNÁ AKADÉMIA 6: MESTO V OBKĽÚČENÍ (preprogramovaný RoboCop opravuje hydrant, preprogramovaný RoboCop si nechá nadávať od 8-ročných detí), na druhej brutálne akčné výjavy s množstvom krvi (ústredným zlosynom je chlapec so samopalom). Ak by to robil Verhoeven, MOŽNO by som bol ochotný brať to ako jeho úchylný vtip. Ale toto bolo už bez neho a evidentne nezvládnuté po všetkých stránkach. Snáď len solídna triková stránka (najmä bitky dvoch robotov) je i po rokoch pôsobivá. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Méně krve, více kulek, zamotanější děj, více postav, brutálně přeplacané a minimálně o dvě třídy horší oproti jedničce. Film který klasicky spadá do dvojkového syndromu. Všeho více je ve finálě akorát méně. Verhoeven věděl proč dát ruce pryč. Kershner si udělal akorát ostudu. Dva puntíky za našláplou akci a některé technicky zdatné sekvence. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

No škoda, lebo v istých ohľadoch mala dvojka u mňa - najmä zo začiatku - dokonca viac našlápnuto ako predchodca. A to konkrétne (možno nechcenou, ale výraznou) satirickou komičnosťou "Ochranári to nazývajú katastrofou... ale tak hovoria všetkému", čo mi dokonale pasovalo s tou absurdnou detinskou atmosférou, taktiež pomýlený a politickým agendám prispôsobený robi (čítajúc práva mŕtvole, či moralizovanie fajčiarov) vo mne vyvolal aj úprimný celkom počuteľný smiech... Ale koho napadlo zrazu v tretej tretine filmu, že šak poďme natočiť za zvyšné peniaze predsa len akčné scfíčko?! (a že te zbytný badžet bol už riadne vytrieskaný...) Ja toho vola považujem za vraha filmu! Pre úplnosť: posledný akčný fight natoľko lacný a nezaujímavý až sa stal nezrozumiteľným (myslím, že plastelinové akčné scény sú na rok 1990 neodpustiteľné!) Ešteže posledná veta vyšla z chladných robotích úst vskutku povznášajúca. :) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Natáčelo se od 2. října 1989 do 11. ledna 1990 v Houstonu a Los Angeles. (Terva)
  • Původní verze scénáře Franka Millera musela být téměř kompletně přepsána, protože ji filmaři považovali za nezfilmovatelnou. (HellFire)

Reklama

Reklama