Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný sci-fi film, ktorý je pokračovaním slávnej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o Robocopovi, ktorý musí bojovať nielen proti bežným zločincom, ale má problémy aj s mocou organizáciou, ktorá chce prevziať pod svoju kontrolu celé mesto, využíva zločincov a Robocopa chce nahradiť. Spracovanie je také zvláštne, ani neviem, čo si mám o ňom myslieť, ale moc spokojný nie som. Na jednej strane je to stále celkom drsný a nekompromisný akčný film s množstvom mŕtvych, ale zároveň film často pripomína aj paródiu, všade je plno detí, dokonca ešte aj jeden z najhlavnejších záporákov je malý chlapec a je tu množstvo zvláštnych postáv a momentov. A navyše film je zbytočne moc dlhý, skrátenie by mu rozhodne prospelo, hlavne v prvej polovici je dosť slabých miest, až v druhej naberie spád. Akcie je tu dosť, ešte viac ako v jednotke a kvalitatívne je na podobnej úrovni. Je trochu miernejšia, ale stále je tu dosť krvi a zabitých a to aj civilistov a policajtov a celkovo je aj nápaditejšia, za čo môže aj využitie iných robotov. Najviac sa mi páči záverečná akcia s nasadením množstva policajtov. Herecké obsadenie je len priemerné, hlavné duo Peter Weller a Nancy Allen zostalo nezmenené a pár postáv ešte dokáže zaujať, ale mnoho ich za nič nestojí. Réžia je bez väčších problémov a technická stránka tak pôsobí tiež, ale len do boja dvoch robotov, ktorého efekty sú dosť zlé, ale mimo toho som spokojný. Nie je to zlý film, zabaviť celkom dokáže, ale z tejto série je to najslabší diel. Objektívna kvalita filmu- 58%, film sa páči mne na 56%. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Podceněná záležitost, která rozšiřuje první film do nečekaných tvarů (OmniCorp nastaví Robocopa, aby se choval jako pošuk) a dálek (nepřátelé: malý kluk Hob a mozek s očima alias Robo-Cain). Osmdesátková atmosféra toho nejlepšího zrna a parádní akční momenty tvoří kombinaci, které prostě nelze odolat. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako prvá časť. No stále pozerateľné. Je tu podstatne viac humoru a občas som mal z toho pocit, že je to paródia na prvý diel. Humor je to však vydarený. Krvou sa nešetrí aj napriek tomu, že sa tu nejak rozmnožili deti. Dokonca ešte aj jeden záporák je malé decko! WTF?! Tempo filmu je pomalé a občas dosť nudné. Akcie je veľmi málo hlavne v prvej polovici. Tá druhá je už lepšia a skvelý je hlavne posledný súboj. Hlavný hudobný motív z jednotky je fuč a nahradila ho hudba nevýrazná. Všimol som si však jednu vec a neviem či si to len ja zle spájam alebo to tak môže byť aj v skutočnosti. Sú tu dve scény, ktoré mi veľmi pripomenuli Terminátora 2 a ten bol o rok neskôr. RoboCopova jazda na motorke proti nákladnému autu - Arnie bol na motorke proti kamiónu a strieľanie záporáka Kaina do policajných áut - Arnieho strieľanie do policajných áut. Môže byť, že Terminátor 2 sa inšpiroval (vykradol) týmto pokračovaním? Inak je tento film čistým priemerom. 50% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak si si dal po rokoch opáčko a musím to s troch zdvihnúť na štvrtú. Dvojka je ešte celkom dobrá oproti trojke a aj Weller tu je. Navyše nič takéto nekompromisné a drsné v dnešnej dobe už nieje, Remake sa nepodaril ani náhodou a dvojka ma miestami lepšie akčné scény ako jednotka. Hlavne záver Cain vs Murphy stojí za to. Chcelo by to ešte Basilovú hudbu a bolo by to ešte o niečo lepšie. 75% - 4* ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení jsem se bál velkého úpadku. Naštěstí šlo jen o úpadek mírný. Je to vlastně větší ptákovina ve smyslu, že se to bere ještě méně vážně než díl první. Trošku jsem se bál, že to najede na rodinnou linku a ono to šlo úplně jinudy. Děj je opět poměrně chytrý a servíruje několik skvělých nápadů. Například Alex a jeho osobnost věnující se životnímu prostředí je super. Úplná bomba jsou pak záporáci. Vedle nich je RC jako policajt ze školky. Škoda, že dnes už takhle nekompromisní postavy téměř nedostaneme. Abych jen nechválil. Vše je hodně očesané a neubráníte se dojmu, že to mělo být asi kratší a že tam chybí ta jiskra jedničky. Celkově ale 78 procent za odlehčenou akční řezničinu. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy je RoboCop (Peter Weller) přeprogramován doktorkou Faxxovou (Belinda Bauer), přejede na obrazovce následující číselná sekvence: 50 45 54 45 20 4B 55 52 41 4E 20 49 53 20 41 20 47 52 45 41 54 20 47 55 59. Pokud čísla pomocí kódovacího jazyka ASCII převedeme na písmena, dostaneme větu: „Pete Kuran je skvělý chlapík.“ Peter Kuran byl tvůrce speciálních efektů. (HellFire)
  • Natáčelo se od 2. října 1989 do 11. ledna 1990 v Houstonu a Los Angeles. (Terva)
  • Ve scéně, kdy zloději, kteří vykrádají obchod se zbraněmi, rozstřílí RoboCopovi (Peter Weller) auto, je nápis Detroit na dveřích auta nepoškozený. V dalším záběru je ale prostřelený. (Zek)

Reklama

Reklama