Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak si si dal po rokoch opáčko a musím to s troch zdvihnúť na štvrtú. Dvojka je ešte celkom dobrá oproti trojke a aj Weller tu je. Navyše nič takéto nekompromisné a drsné v dnešnej dobe už nieje, Remake sa nepodaril ani náhodou a dvojka ma miestami lepšie akčné scény ako jednotka. Hlavne záver Cain vs Murphy stojí za to. Chcelo by to ešte Basilovú hudbu a bolo by to ešte o niečo lepšie. 75% - 4* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vesměs to samé, co jednička, akorát o něco akčnější a taky utahanější a tupější. Že za kormidlem nestál Verhoeven je znát. Navíc ten srandovní chlápek v papundeklovým kostýmů je tu docela upozaděný, což je škoda, protože příběh stojí za starou belu a jakmile není plecháč na scéně, tak je to i docela nuda. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem je to samozřejmě naprosto nesrovnatelné - i když se Frank Miller scénáristicky a Idvin Kerschner režisérsky (!) snaží vkládanými reklamami o satirický tón, tak nějak z toho leze jen přímočaré akční béčko. Ale lepší. Na druhém Robocopovi je totiž vidět vysoký rozpočet a přinejmenším závěrečná půlhodina, ve které se perou Robocop 1 a Robocop 2 je vlastně naprosto fascinující - střídají se tu záběry mechanických loutek, herců v kostýmech, stop-motion, zadní projekce atp - a to skutečně ve vrcholné formě, těsně před nástupem CGI, a tedy koncem jedné holywoodské éry. Na toto pokračování se tedy nemusí nahlížet jen jako na slabší odvar jedničky - není to bohužel nic víc, ale ani nic méně, než slušné akční řemeslo ze sklonku 80.let, s mistrovskou trikovou stránkou. (satira, přesah, Ježíš... to tu nemá smysl hledat). ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně povedené pokračování prvního dílu, při jehož sledování se ani nechce věřit, že na něm nepracoval již Verhoeven. Detroit zažívá stávku policistů a je zamořen kriminalitou všeho druhu. Robocop dostává pomocí intrik zprvu trochu na frak a film se zlehka dotýká i úvah ve stylu "Ghost in the Shell", aby se nakonec rozjel v brutální akční jízdu plnou neuvěřitelně ulítlých, absurdních, komických, metaforických, varujících, ale hlavně zábavných scén, kdy ve finále Robocop vyrve rukou nepřátelskému robotovi živý mozek z kovového těla a rozbije jej o silnici. Snad nejšílenější scéna mi přišla transplantace gangsterova mozku, kdy se mozek, na něm oči a mícha v lahvi s roztokem dívá na svoji lebku a obličej, který drží lékař stojící naproti němu... Prostě úlet a nářez, každopádně "Robocopa 2" považuji již jen za pokračování úspěšné jedničky, která měla být zejména kritikou než komerčním trhákem. A z toho i vychází moje hodnocení u obou dílů. /65%/ ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Připoměl jsem si tento pradávný kousek, který sice nedokazuje kvalit jedničky, ale pořád je to pěknej kousek. Bylo fajn vidět v celku ty scény který jsem si z toho pamatoval. Vtipné pokusy o nové robokopy, kteří se likvidovali ještě, než se pořádně ukázaly, nebo parádní finální fight s RoboCainem člověk nikdy nezapomene. Podle mě filmek pěkně uteče a jako nostalgie u mě fungoval skvěle. 80% :) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Jednou z budov, které OCP předvedla na prezentaci svých plánů pro Detroit, je budova Bank of America na adrese 700 Louisiana v centru Houstonu (oranžová budova ve třech trojúhelnících). (HellFire)

Reklama

Reklama