Reklama

Reklama

Earth: Den na zázračné planetě

  • Česko Země - Den na zázračné planetě (více)
Trailer 2
Dokumentární / Rodinný
Velká Británie / Čína, 2017, 95 min

Obsahy(1)

Snímek z produkce BBC Earth Films, tvůrců Zázračné planety (od r. 2006), představuje divákům všech věkových kategorií nezapomenutelné hrdiny: mládě zebry, snažící se překonat rozvodněnou řeku; pandu, která usměrňuje svého hravého potomka; rodinu vorvaňů, s oblibou pospávající ve svislé poloze; lenochoda toužícího po lásce a mnoho dalších. Během jediného dne putujeme spolu se sluncem od nejvyšších hor k těm nejvzdálenějším ostrovům, z hlubin exotické džungle až do labyrintů velkoměst. V každém koutě Země nacházíme fascinující obyvatele, k jejichž dobrodružstvím se díky revoluční technologii dostáváme blíže, než jsme si kdy dokázali představit. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (90)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já bych trochu zmírnil to všeobecné nadšení, protože Zázračná planeta mě už dokázala rozhodně oslovit víc. Budu teď za hnidopicha, ale když ono to tak v životě prostě chodí, že touha po dokonalosti zabíjí opravdovost. Všechny ty záběry jsou tak perfektní, až jsem z toho měl dojem, že hodinu a půl čučím na animaci. No a ať mi taky nikdo neříká, že ze dvanácti tisíc DVD materiálu nešlo poskládat trošku zábavnější příběh. Abych ale jenom nesejčkoval, tak musím ocenit smysl celého projektu a taky odvahu distribuce Aerofilms, že dřív než novinářům ukázala Zemi plnému Oku očí. Jestli ani tohle kritiky nevyhubí, zůstanem tu navěky. P.S.: Redford nebo Trojan; to je asi takové dilema, jako jestli si na hokej obout brusle nebo běžky. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Vybrala jsem si tenhle film jako své dvoutisícové hodnocení a udělala jsem správně. Earth je skvěle natočený dokument, který si nehraje na extra vzdělávací a můžete se v klidu kochat těmi krásnými záběry přírody a roztomilých živočichů. Nikdy bych neřekla, že jepice dokáže být krásná a přitom zde vidím, že ano. A ani si nevzpomenu, kdy naposledy jsem se natolik nasmála při dokumentu. Viděli jste někdy, jak se perou žirafy? Jestli ne, tak to okamžitě napravte! I příběh chudáka lenochoda.. Stojí to za to. ()

Reklama

hackstolle 

všechny recenze uživatele

Ne že bych pana Trojana nemusel, spíš naopak, ale jeho komentář mi k tomuhle tématu moc nesedí. A k tomu tématu? Jen aby nám ta naše planeta zůstala ještě dlouho taková, jakou ji v BBC vykreslují. Poslední dobou mám spíš opačný dojem. Ať už na úrovni celosvětové nebo té za humny. 85, možná i těch 90%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film je poskládán z drobných epizod, které by si jako mikro příběhy vystačily samostatně, ale jejich slepení dohromady mi nevadilo. Mláďata leguánů a hladové užovky, nesnadný úkol, jak nakrmit mláďata tučňáků, myška drobná překvapená za dne sovou pálenou, kolibřík a útočící včely, kterému pomůže, jak prosté, déšť, souboj žirafích samců a zebří hříbě, které nemá klid ani po překonání rozvodněné řeky, jelikož gepard má prostě hlad. To všechno a ještě více, pro mne pak třešinkou na dortu byly noční scény s příjemným, lehce hororovým laděním, nabízí dokument BBC, kde bych se snad jen klidně obešel bez čínské přítomnosti, jenže televize bez jejich peněz asi ne. Na působivá vizuální zpracování dokumentů si už zmlsaní diváci zvykli, a tak asi mnozí ani nedoceňují, jak náročné je natáčet přírodu. Já dostal očekávané a patřičně jsem si ho užil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $81,345Tržby Celosvetovo $12,851,540▐ Tak trochu podraz, lebo je to prevažne výber tých naj záberov z ostatných dokumentov BBC. Časť z nich som videl takže som mal repete ale príjemné! Dá sa na to pozerať stále, sú to úžasné zábery. /90%/ ()

Galerie (85)

Zajímavosti (3)

  • Tvůrci natočili přes 60TB dat (přes 12 765 DVD). Ty se „sestříhali“ do současného filmu za 3 roky. (Will_X)
  • Při natáčení se nikdy nestalo, že by jakékoliv zvíře na štáb zaútočilo. (Will_X)

Reklama

Reklama