Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Třetí říše

(seriál)
  • USA Stargate Origins
Trailer

Hvězdná brána se otevírá, aby jí poprvé prošel člověk. Když profesor Langford se svou dcerou Catherine po několikaletém bádání stále nemohou přijít na to, jakou funkci brána má. Vstupuje na scénu šílený nacista Brücke, který profesorovi ukáže, jak bránu zprovoznit a jako znalce starých jazyků ho donutí cestovat na druhou stranu, do říše boha Raa. Jeho dcera Catherine, kterou s sebou nevezmou se ale vypraví otce zachránit na vlastní pěst. Brücke na druhé straně přesvědčí vládkyni Aset, aby si podrobila poslušný národ a udělala z něj vystrašené otroky, které použije v boji o moc. Brücke má ale velké oči, jeho šílené představy o tom, že je bůh brzy narazí a nakonec se profesoru Langfordovi podaří Brückeho odstranit. Ještě ale nemá vyhráno. I když se s Catherine najdou a podaří se bránu znovu otevřít, pronásledují je bojovníci věrní bohu Raa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

EDIT po poslední epizodě: Z určitého hlediska jsem rád, že se Stargate vratilo. Byl bych však raději, kdyby to bylo něco s normálním vysílačím čase. Je to hodně nízkorozpočtové, i fan filmy o Zaklínačovi jsou na super úrovni. Sice nová postava Goaulda Sekret je zajímavá, i když na jejich rasu až docela moc mírumilovná. Jsem i rád za návrat Rea, ale je to jen takový štěk. Příběh nakonec byl vcelku zajímavý, ale ty herecké výkony herců byly strašidelné, vyloženě mi to připomínalo představení na divadelním kroužku. Z nostalgického hlediska dávám 2*, ale bojím se, že projekt Stargate tímto nadobro a nebo na delší dobu bude zase zakopán, zasloužilo si to něco mnohem lépe finančně zajištěného a herecky profesionálně zvládnutého. ()

LeniRo 

všechny recenze uživatele

Mno... Co k tomu říct... Neočekávala jsem příliš, ale i tak to bylo velké zklamání... První polovina série nezáživná, spíše sitcomově dělaná, kdyby to od začátku zachovali ve vážnějším duchu, možná by udělali lépe. Od nulového počtu hvězd to zachraňují tři poslední epizody, ve kterých se tvůrci vzpamatovali či co a točilo se ve vážnějším stylu a hned to bylo snáze koukatelné, hlavně byly vynechány rádoby vtipné scény :) ()

Reklama

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Všechno je špatně. Formát 10 minut x 10 dílů je nepochopitelný, herci jsou prkna a nemají co hrát, němec je afektovaný magor a ten zbytek ansámblu včetně goauldů, jakoby vypadly z ochotnického představení z nějaké vesnice. KDYBY to mělo nálepku fanfilm - KDYBY to bylo jako celý film (nechápu proč to vzniklo v tomto formátu) a KDYBY se někdo alespoň trochu snažil u dialogů a scénáře, mohla bych dát i víc jak jednu hvězdu. Takhle ale nemůžu jinak než to skopnout ze schodů, protože je to utahaný nudný pokus přilepit další část skládačky do světa hvězdné brány. Nefunguje to. Efekty jsou mizerné, kulisy jsou mizerné, herci jsou špatní, naroubovaný konec ve stylu "ztráta paměti" (aby jak film, tak seriál nebyl nijak ovlivněn) je už vyloženým kopancem do zadku. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Viděno jako celovečerní film na Coolu a nevysílat to, pravděpodobně bych se tomuto projektu ještě nějakou dobu (a nebo navždy) úspěšně vyhýbal. A ano, tenhle příspěvek do světa Stargate je opravdu poměrně zbytečný. Herecky to sice nebylo vůbec špatné (mladá Catherine je ohromná sympaťačka a navíc kočka) a menší role Connora Trineera taky potěšila. Děj je sice stupidní (ve všech možných ohledech včetně kontinuity), ale aspoň byl zábavný a docela to utíkalo. A na konci jsem s potěšením zjistil, že zklamaný jsem nebyl. Ale pravdou zůstává, že toto není fan projekt a že fanoušci by to zvládli lépe. A faktem zůstává i to, že i kdyby tenhle film (seriál) nebyl ze světa SG, byl by i tak pořád skrz naskrz průměrný. Ale já se u něj bavil a vzhledem k mým nulovým očekáváním jsem ani zklamaný být nemohl, takže vládne vlastně vesměs spokojenost. Ale už nikdy se na to nepodívám a budu tenhle Origin vesele ignorovat. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Skutečně bolestivé setkání s novým přírůstkem do série Hvězdná brána. I přes snahu tvůrců je totiž Třetí říše vcelku amatérská, prázdná a kvalitou nijak valná. Nejvíce to jde vidět na počítačových efektech, které jsou snad vytvořeny na Blendru. Herci až na ústřední Ellie Gail jsou spíše ochotníci, což se nejvíce projevuje v roli nacistického záporáka. Těch 111 minut je též silně přes čáru a často (hlavně v první polovině) se dostavuje nuda. Suma sumárum jeden z nejslabších filmových kousků Hvězdné brány. Pokud můžete, vyhněte se mu. 45% ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama