Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Třetí říše

(seriál)
  • USA Stargate Origins
Trailer

Hvězdná brána se otevírá, aby jí poprvé prošel člověk. Když profesor Langford se svou dcerou Catherine po několikaletém bádání stále nemohou přijít na to, jakou funkci brána má. Vstupuje na scénu šílený nacista Brücke, který profesorovi ukáže, jak bránu zprovoznit a jako znalce starých jazyků ho donutí cestovat na druhou stranu, do říše boha Raa. Jeho dcera Catherine, kterou s sebou nevezmou se ale vypraví otce zachránit na vlastní pěst. Brücke na druhé straně přesvědčí vládkyni Aset, aby si podrobila poslušný národ a udělala z něj vystrašené otroky, které použije v boji o moc. Brücke má ale velké oči, jeho šílené představy o tom, že je bůh brzy narazí a nakonec se profesoru Langfordovi podaří Brückeho odstranit. Ještě ale nemá vyhráno. I když se s Catherine najdou a podaří se bránu znovu otevřít, pronásledují je bojovníci věrní bohu Raa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

hwnd 

všechny recenze uživatele

Tak bylo příjemné si SG připomenout, už je to nějaký rok, co jsem na tom bezbřeze ujel. Ovšem tento projekt je opravdu slabý. Ani by tak nevadilo, že je to lowcost. To přece neznamená, že to bude špatné. Ikdyž desetiminutové epizody zrovna přehršel akce neslibují. Toto ale špatné je a hodně. Co mě dostalo hned v prvních minutách, tak to bylo herectví. Jako na Káču se dá opravdu pěkně koukat, ale to je tak všechno. Postavy neuvěřitelně přehrávají a dialogy tak jakoby divadelně deklamují. Čili provedení docela hrozné, tak teď už by to zachránil jen ten děj a super scénář. Jenže nad vlastním dějem jsem si mohl hlavu ukroutit, když už v druhém díle brána vesele bublá, co by na to asi řekl Daniel Jackson, no lepší se neptat. Prostě tady si se sedmým symbolem nikdo hlavu neláme. Co je ale nehorší, tak děj jako takový je prostě v naprosté většině neuvěřitelně debilní, to se prostě jinak nedá napsat. A bohužel se to nedá ani moc popsat, to se musí vidět, ale kdo to neuvidí, tak o nic nepřijde. Efekty? Tak to byl výsměch. Čtvrt století od původního filmu se tohle dílo tomu filmu nepřiblížilo ani vzdáleně. Zpětně musím tehdejším tvůrcům zatleskat. Tohle dílko je kvalitou převálcováno i pohádkami z brněnského studia a to jsem nemyslel, že někdy do hodnocení napíšu. Snad jediné trochu povedené je hudba, ale to zas tak nepřekvapí, když je to vykrádačka a splácávačka původních soundtracků. 20% dávám taknějak z té nostalgie, protože tam je ta brána a jako pochvalu, že tuhle amatéřinu alespoň doválčili tak, že to dějově je prequel, což většinu času rozhodně nevypadalo. A vlastně i za to, že to ve mě vyvolalo pocit si zas něco z toho pustit a spravit si náladu. ()

Sygauras 

všechny recenze uživatele

Všechno je špatně. Formát 10 minut x 10 dílů je nepochopitelný, herci jsou prkna a nemají co hrát, němec je afektovaný magor a ten zbytek ansámblu včetně goauldů, jakoby vypadly z ochotnického představení z nějaké vesnice. KDYBY to mělo nálepku fanfilm - KDYBY to bylo jako celý film (nechápu proč to vzniklo v tomto formátu) a KDYBY se někdo alespoň trochu snažil u dialogů a scénáře, mohla bych dát i víc jak jednu hvězdu. Takhle ale nemůžu jinak než to skopnout ze schodů, protože je to utahaný nudný pokus přilepit další část skládačky do světa hvězdné brány. Nefunguje to. Efekty jsou mizerné, kulisy jsou mizerné, herci jsou špatní, naroubovaný konec ve stylu "ztráta paměti" (aby jak film, tak seriál nebyl nijak ovlivněn) je už vyloženým kopancem do zadku. ()

Reklama

Packal13 

všechny recenze uživatele

Už v momentě, co jsem zjistil, že Origins bude mít webovej formát o 10x10 minutách mi bylo jasný, že je konec. Takový formát přiklepnete jenom tomu, čemu nepřejete úspěch. Miniaturní budget je vidět všude, od efektů, přes herecké výkony až po dialogy, to by se dalo přejít, ale šlapání na fundamentální "lore" prvky celýho universa, a jejich všemožný upravování a přetáčení, to už se přejít nedá. Série, která mohla znova rozvířit vody kolem stargate, ať už by to bylo dokončení příběhu stargate atlantis nebo nový film byli tímto opět pohřbeny minimálně na 5-10 let. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Musí se k tomu přistoupit, že se jedná o několik krátkých dílů, rozpočet nemůže konkurovat původním seriálům. Spíše jde o to jak autoři přistoupí k ději, co jím peníze dovolí a ani tam to není úplný zázrak. Nápad vrátit se ke kořenům chválím, jen kdyby to nemělo takový komediální a nemotorný nádech. Až příliš komicky napsaných postav. I ten zástupce Fůhrera vypadá jako nějaká parodie, ale dalších 5 dílů to ještě může zvrátit. /// Ten konec byl docela fajn a dobře vysvětlený, zvedl bych i na hodnocení nebýt tam těch dvou gejů, které tam dali jen proto aby dali in, ikdyž se to tam vůbec nehodilo.. ještě tam chyběl nějaky negr a číňan a měli by kvótu splněnou ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v důstojný prequel, ale od chvíle, kdy dorazila bizarní skvadra z nacistického Německa, bylo jasné, že se ho s přeťapanými herci a šišlavým přízvukem nedočkám. Hlavní hrdinka v podání extra roztomilé Ellie Gall sice dělá, co může, ale s banálními dialogy a špatně maskovaným mizivým rozpočtem nemohla udělat nic. Tím spíš, když jí záda kryje zaměnitelná parta přihrávačů a dvoří se jí louda James. Když byla SGO oznámena, vážně jsem nečekal ukoktaný fanmade projekt. Pár infantilních vtípků, jakkoli dobře načasovaných, na lepší hodnocení vážně nestačí. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama