Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (867)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mám rád první Kingsmany, mám rád Matthew Vaughna, mám rád filmy, které se nebojí jít svou vlastní cestou a zafrajeřit extrémně násilnou scénou, ve které Colin Firth vykydlí kostel plný náboženských fanatiků. Režisér téhle akční pecky mi zatím nedal důvod, abych o jeho schopnostech pochyboval, takže na dvojku jsem se těšil, ale bohužel, tentokrát Vaughn šlápl vedle. Respektive to spíš vypadá, jako kdyby mu bylo jedno, kam šlape. Zlatý kruh má skoro dvě a půl hodiny, jsou v něm asi tři akční scény (jedna skvělá, jedna slušná a jedna zbytečná), ale naprosto zklamává v práci s novými hrdiny. Statesmani příliš nezaujmou, na hlavní záporačku a její zákeřný plán je celkem smutný pohled a všemu tomu chybí lehkost, nadhled a svéráznost prvního filmu. Ten dokázal být cool a strhující v každé druhé scéně. U dvojky je hrozně moc vidět, jak se o to samé pokouší tvůrci i tentokrát, ale vyjde to jen výjimečně. Jinak se tu hlavně mluví, všichni se tváří vážně a s postupující stopáží je čím dál tím jasnější, že tenhle sequel vlastně nemá moc co nabídnout. Jen Vaughnovu přehlednou akci, dobrého Egertona a vynikajícího Firtha. Znáte ten pocit, když si musíte udělat čaj z použitého pytlíku? Tak to je ono. Pořád to má nějakou chuť, minule to ale bylo ve všech ohledech lepší. A kdybyste si ho měli dělat potřetí, tak byste se na to možná radši vykašlali... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tiež si myslím, že by si mal ísť doprdele.“ Neodsýpa to. Prvý diel bol napriek pár zaváhaniam super, ale dvojka sa nie a nie naplno rozbehnúť (napriek tomu, že začína 10-minútovou akčnou scénou). Občas sa jeden týpek zasmial a aby doma nemala peklo, pridala sa aj jeho manželka, ale inak v kinosále panovalo nepríjemné ticho. Dvojka Kingsmanov pôsobí ako keby ju veľmi chcel nakrútiť Matthew Vaughn, ale musel uprednostniť iné projekty a tak réžiu chtiac-nechtiac prenechal inému a zostal iba ako producent. Je to šmrncnuté Vaugnom, ale nie je to vaughnovské. Čo ma mrzí, pretože ústredný hrdina je stále sympaťák a Colin Firth je stále parádny (spôsob, akým ho vrátili naspäť do hry, nekomentujem). Bohužiaľ, americká odnož Kingsmanov (nazvaná Statesman) je pre dej zbytočná (až na hlášku so švihadlom), jej členovia sú (až na Pedra Pascala, ktorého síce mám rád, ale zakaždým na mňa pôsobí ako zlý pornoherec z nemeckého porna z 80. rokov) len cameami a presunutie deja do USA nikam nevedie (dokonca sa vlastne dvojka v USA odohráva len minimálne, viď. dlhý úvod v UK, potom Taliansko a nakoniec džungľa). Ako Halle Berry, tak Jeff Bridges sú úplne mimo. Jediným skvelým Statesmanom je Channing Tatum, ktorý má však len pár minút. Ale som rád, že nedodržal slovo a znova vo filme tancuje (chlap by každopádne, asi, svoje slovo držať mal, Channing!). Dej je absurdný a pri repríze, kedy už viete "isté" veci, nedávajú mnohé scény (a postavy) logiku (Kingsmani sú líčení ako Supermani a zrazu im robí problém jedna trápna mína?). Julianne Moore je ešte horší zlosyn, ako Samuel L. Jackson v jednotke. Našťastie to zachraňujú Harry a Eggs, parádny americký prezident a akčné scény (žiadna sa nechytá na kultový kostol z jednotky, ale finálna trojka je veľmi dobrá). K tomu škaredí digipsy, Elton John v jednom z najkurióznejších výkonov roka a otázka bez logickej odpovede (Prečo sa postava XYZ obetovala? Pokojne tak mohla stáť dve hodiny v kuse a s tými piatimi týpkami s búchačkami by si poradili ručne stručne.). Oceňujem každopádne, že dvojka sa relatívne drží pri zemi a našťastie to nie je tak úplne ten prípad pokračovania filmu, ktorý stál pár miliónov a nikto od neho nič nečakala tak na dvojku dostal režisér o 350 miliónov viac a Brada Pitta do hlavnej úlohy. Produkcia: Claudia Schiffer! Kino Považan NMnV 2017 ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

3/10 Tak trápne som sa v kine necítil už dlho. Mix recyklátu z jednotky, priemerných CGI a úbohosti (celí Statesmen sú jeden veľký cringe) v over the top háve, ktorý ničí všetko funkčné na predošlom filme. Golden Circle je hektická (a pritom ubíjajúco dlhá) priemerne zrežírovaná a po kreatívnej stránke úplne vyčerpaná estráda. Všetko je tak preexponované, že tu nefunguje ani zápletka (akú úlohu v tom evil masterplan malo zabitie Kingsman?), nieto postavy, zvraty, či emócie. A humor je na úrovni bratov Wayansovcov. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Za mě menší zklamání. Něco tak geniálního jako jednička prostě překonat nešlo. Režijně je to furt Matthew Vaughn, ale po příběhové stránce mě to extra nechytlo a nové postavy se těm starým v ničem nevyrovnají, i když parta ze Statesman je naprosto v pohodě. Vaughn pořád patří mezi 3 nejlepší režiséry současnosti, ale vůbec poprvé se rozhodl natočit sequel a jak už jsem naznačil, v akčních scénách je to parádní podívaná (škoda jedné větší scény s Pedro Pascalem, kterou mi zkazil nový hudební motiv, který mi extra nesedl), kamerové výkruty a hektický střih naznačuje, že by film s jiným režisérem zejména v té akci vyzněl méně epicky. Zklamal mě námět a částečně scénář, k čemuž se ještě vrátím. Celkově písničkový soundtrack je super, hlavně ONEN country song, který několikrát líbivě podkresluje prosluněné lokace palírny v Kentucky. Dále nelze nezmínit ústřední úlohu záporáka, který byl v jedničce jedním z velkých mezníků tak skvělého výsledku...a zde máme Julianne Moore... Jo asi si to užívala, scéna s mlýnkem na maso byla vtipná, ale pro mě to celkově bylo bolestné a tu vygumovanost a autoritářský syndrom jsem jí moc nevěřil. Pravá ruka záporáka má naštěstí opět zajímavou augmentaci a Vaughn jí umí prodat, takže tady problém není. Celkově je to přestřelené až moc a na sílu přesně tak, aby se mohlo říct, že jsme dostali ještě bombastičtější pokračování. Ačkoliv samozřejmě silné momenty to mělo (prezident je boží), ale prostě chybí Kostel, Ohňostroj a další věci. Na druhou stranu Singer v dalších X-menech taky replikoval geniální scénu s Quickem a byl to fail. Pointou tedy pro mě zůstává, že doufám, že Kingsmani 3 vzniknou, ovšem pod jiným režisérem a Matthew se vrhne na jiný, nelépe nekomiksový, projekt. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vkus britského gentlamana je definitivně pryč a není to tím, že Colin Firth půl hodiny řeší motýly. Ztratilo to šarm a punc jedničky. Navíc o poznání méně akční a více digitální. Především úvod je šílený. A princ Oberyn, jinak jedna z nejlepších figur filmu, to zdaleka nezachrání ani se svým cool lasem. Netočit trojku. To už raději spin-off s americkým prezidentem. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (28)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 104 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Jméno hlavní záporačky a obchodnice s drogami Poppy (Julianne Moore) se shoduje s anglickým označením máku, tedy rostliny ze které se získává opium. (pajik)
  • Ve scéně, kdy se snaží Merlin (Mark Strong) vrátit Galahadovi (Colin Firth) vzpomínky pomocí traumatu se zaplavenou místností, se Galahadovi na chvíli posune páska z očí. V tu chvíli můžeme vidět, že má oko naprosto zdravé. (UncleMorty)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama