Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (867)

castor 

všechny recenze uživatele

Britští Kingsmani se setkávají s americkými Statesmany, Colin Firth vidí motýly, Julianne Moore nechává umlít nepohodlné lidi do hamburgeru, Mark Strong se loučí zpěvem, Taron Egerton se potí u královské večeře a užívá si svádění na Glastonbury.. A divák se pořád solidně baví. Přehlídka absurdit pokračuje, už jednička pro mě byla určitě nejlepší Matthew Vaughn, který v mých očích dosud nepříliš umně kombinoval žánry a uspokojoval jen určité fandovské tábory. Totalstylizace pokračuje, drzé je to pořád, pravidla odpočívají v koutě, vizuální atrakce okouzlí, zahuštěné digitální triky už méně. Stejně jako přepálená stopáž. Dvojka je (logicky se to dalo čekat) přebujelá, což může vést paradoxně spíš k rozředění tohohle přitažlivého světa. Což se i místy děje. Ale opatrné čtyři * přesto dám. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Méně se brzdí, častěji se přidává do nejvyšších otáček a kadence šílených, úžasných, hrůzu nahánějících nebo jen dokonale efektních nápadů neustává ani na okamžik. Bezbřehá adorace prvního dílu se mě netýká, ale bavil jsem se u něj náramně, možná proto teď dokážu Zlatý kruh postavit hned vedle něj. Taron Egerton navíc herecky dozrál a vedle Stronga ani Firtha už takřka nezaostává. Opět mi tak vadí jen prapodivnost a až rušivá bláznivost padouchova bondovského plánu. Několikrát jsem si už už říkal, že se stoupá do míst téměř zázračných, než mě modrá vyrážka zase bolestivě usadila na zem. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na pamětihodné hlášky podstatně chudší sequel k filmu, kterej před lety svou přepálenosti doslova rval hlavy. Ale to nevadí, styl totiž zůstal, stejně tak plno cool postav, výborná (ale po čertech nepřítomná) akce a zároveň i dost zajímavej svět, aby se ta dvojka dala opodstatnit. Má to dost chyb, nakonec je to teda slabších 7/10, ale rozhodně to není takový průser, jak by mohly některé reakce značit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tiež si myslím, že by si mal ísť doprdele.“ Neodsýpa to. Prvý diel bol napriek pár zaváhaniam super, ale dvojka sa nie a nie naplno rozbehnúť (napriek tomu, že začína 10-minútovou akčnou scénou). Občas sa jeden týpek zasmial a aby doma nemala peklo, pridala sa aj jeho manželka, ale inak v kinosále panovalo nepríjemné ticho. Dvojka Kingsmanov pôsobí ako keby ju veľmi chcel nakrútiť Matthew Vaughn, ale musel uprednostniť iné projekty a tak réžiu chtiac-nechtiac prenechal inému a zostal iba ako producent. Je to šmrncnuté Vaugnom, ale nie je to vaughnovské. Čo ma mrzí, pretože ústredný hrdina je stále sympaťák a Colin Firth je stále parádny (spôsob, akým ho vrátili naspäť do hry, nekomentujem). Bohužiaľ, americká odnož Kingsmanov (nazvaná Statesman) je pre dej zbytočná (až na hlášku so švihadlom), jej členovia sú (až na Pedra Pascala, ktorého síce mám rád, ale zakaždým na mňa pôsobí ako zlý pornoherec z nemeckého porna z 80. rokov) len cameami a presunutie deja do USA nikam nevedie (dokonca sa vlastne dvojka v USA odohráva len minimálne, viď. dlhý úvod v UK, potom Taliansko a nakoniec džungľa). Ako Halle Berry, tak Jeff Bridges sú úplne mimo. Jediným skvelým Statesmanom je Channing Tatum, ktorý má však len pár minút. Ale som rád, že nedodržal slovo a znova vo filme tancuje (chlap by každopádne, asi, svoje slovo držať mal, Channing!). Dej je absurdný a pri repríze, kedy už viete "isté" veci, nedávajú mnohé scény (a postavy) logiku (Kingsmani sú líčení ako Supermani a zrazu im robí problém jedna trápna mína?). Julianne Moore je ešte horší zlosyn, ako Samuel L. Jackson v jednotke. Našťastie to zachraňujú Harry a Eggs, parádny americký prezident a akčné scény (žiadna sa nechytá na kultový kostol z jednotky, ale finálna trojka je veľmi dobrá). K tomu škaredí digipsy, Elton John v jednom z najkurióznejších výkonov roka a otázka bez logickej odpovede (Prečo sa postava XYZ obetovala? Pokojne tak mohla stáť dve hodiny v kuse a s tými piatimi týpkami s búchačkami by si poradili ručne stručne.). Oceňujem každopádne, že dvojka sa relatívne drží pri zemi a našťastie to nie je tak úplne ten prípad pokračovania filmu, ktorý stál pár miliónov a nikto od neho nič nečakala tak na dvojku dostal režisér o 350 miliónov viac a Brada Pitta do hlavnej úlohy. Produkcia: Claudia Schiffer! Kino Považan NMnV 2017 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Kingsman goes America! Na tak debilný námet a jednotlivosti pripomínajúce Wild Wild West je to vo výsledku prekvapivo parádna zábava. Mňamkózna výprava, hypercasting, svižné tempo, tona režijných nápadov a hlavne trefné popkultúrne vsuvky, svedčiace o Vaughnovej inteligencii a schopnosti reflektovať súčasný stav spoločnosti aj diváckych chúťok. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (28)

  • Jméno hlavní záporačky a obchodnice s drogami Poppy (Julianne Moore) se shoduje s anglickým označením máku, tedy rostliny ze které se získává opium. (pajik)
  • Severoamerické tržby byly 100,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 410,9 mil. (NIRO)
  • Lanovkové scény se natáčely na otočné lanovce Skyway Monte Bianco, která byla otevřena v roce 2015 a vede ze stanice ve středisku Courmayeur (1 370 m) na horu Pointe Helbronner (3 462 m) na italské straně Mont Blancu. (maseer2)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama