Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh otce, kterému zavraždili syna, smutek otce, který musí pochovat své dítě, emotivní drama otce, který si pro spravedlnost musí dojít sám. Po útoku neonacistů na partu studentů zůstane na zemi ležet mrtvý ubodaný kluk. Policie koná, pachatelé jsou dopadeni, společnost se bouří proti holohlavým náckům, ale to všechno je jenom na chvíli. Zděšená rodina brzy sleduje, jak jsou vrazi po chybném rozhodnutí soudkyně propuštění na svobodu, nikoho už to nezajímá a jednání policie připomíná chování zkorumpované instituce. Zůstává jen zlomená rodina bez jakékoliv šance na spravedlnost a viníci, kteří se jí smějí do očí. Zoufalý otec s touhou po spravedlnosti se pouští do boje se všemi. S policií bez zájmu, s podplaceným soudnictvím, s mafií, která kdesi v pozadí tahá za nitky. Dokáže tváří v tvář zavedenému prohnilému systému uspět? Dokáže zároveň překonat vlastní výčitky a odpustit sám sobě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (122)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V podstate štandadný krimi thriller, ktorý ťaží zo známeho nedoriešeného sk prípadu, ale vydáva sa vlastnými cestami a tak je hodnotiteľný najmä smerom k svojmu vlastnému fikčnému svetu. Trvá síce hodinku a pol, ale ten subjektíny čas je predsa len dlhší, chýba tu trochu ruka dramaturga, ktorý by túto nonstop konverzačku oživil niečím navyše a hneď to mohlo dostať viac šťavy, napríklad takým hľadaním vražednej zbrane. Určite lepšie zvládnuté po všetkých stránkach ako Únos, šedivá atmosféra dodáva na hutnosti, len stále sa Ostrým nožom nedokáže poriadne odpichnúť od solídneho súčasného sk štandardu. Len sa treba zmieriť s tým, že film vážne nie je rekonštrukciou oných nešťastných udalostí a je viac menej univerzálny a aplikovateľný do akéhokoľvek iného prostredia než len do nášho malého pieskoviska. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenský krimi thriller vycházející ze skutečného případu vraždy Daniela T. , kterého ubodala skupiny skinheadů, kteří patřili do gangu Piťovců, tehdy nejmilitantnější skupiny bratislavského podsvětí ( dokument o této skupině a vraždě https://www.youtube.com/watch?v=jxCBq3yqNxo ) a motivem vraždy bylo údajně součást přijímání nového člena. Roman Luknár hraje otce oběti, který naráží na absolutní impotenci spravedlnosti a snaží se rozplést případ a pozadí na vlastní pěst. Technicky velmi vyspělý film, solidní atmosféra, a hlavně skvělý herecký výkona Luknára, který od první do poslední minuty na 100%. Za mne jeden z nejlepších slovenských filmů posledních let. PS: Krobot a jeho česká slovenština trochu trhala uši, ale jinak obdiv ()

Reklama

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Osobne nemám rada slovné spojenie "na pomery súčasného slovenského filmu", ale niekedy sa tomu jednoducho nedá vyhniť. Takže na pomery súčasného slovenského filmu je Ostrým nožom dosť solídny kúsok, ktorého najväčšou devízou je osviežujúca absencia dialógov, ktoré neznesiteľne šuštia papiermi. Celé to pôsobí celkom prirodzene, herci hrajú čo im sily stačia, a robia to dobre. Čo tomu však chýbalo, bola väčšia príbehová konzistentnosť a učesanejšia dramaturgia. U mňa silné 3*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„AKO STE ICH MOHLI PUSTIT?...“ /// Říká se, že není větší bolesti, než když rodič pohřbívá dítě… Stroze a jednoduše podanej boj jedince proti systému. Žádná Vendeta. Tady jde vo to dostat ty svině před soud. Ta střední část – i při tý minutáži trochu zdlouhavá. Nejde se opájet „spravedlivým“ příběhem – musí to mít i tempo! Takže nečekejte „revenge“ film, ale drama, ve kterým se všechno odehrává oficiální cestou. A tak to taky dopadlo… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem národní socialista. 2.) Často mi čtou: „V meně Slovenskej republiky…“. 3.) Přemejšlím, jestli chci být jako Vetchý nebo jako Luknár. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ako drama o rodinnej strate to funguje prekvapivo velmi dobre. Uplne to vsak zlyhava v kriminalnej linke. Kritika statneho zriadenia navyse posobi svojim zjednodusenim obcas az parodicky. Ale inak uplne ok filmik (minimalne o triedu lepsi nez Unos) a poprosil by som viac dobrych uloh pre Mitasa a Olhovu. 6/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (12)

  • Vo filme možno počuť autentické nahrávky z programov z roku 2005, akými sú napríklad Rádiožurnál, vtedajšie správy Slovenskej televízie, ale aj prvá séria Slovensko hľadá SuperStar (vrátane známej skladby "Kým vieš snívať"). (GTS_PUNK)
  • Hoci je dej situovaný do roku 2005, vo filme možno vidieť novšie modely áut a autobusov bratislavskej MHD. (GTS_PUNK)
  • Na špeciálnej predpremiére filmu sa objavil aj slovenský prezident Andrej Kiska a rodina zavraždeného Daniela Tupého. (Maarty von B)

Související novinky

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Reklama

Reklama