Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Escobar, brutální zločinec, bezohledný vrah, narkobaron a vládce kokainového impéria, ve své době jeden z nejbohatších lidí planety. A jeden z nejnebezpečnějších. Pablo, táta, ochránce chudých, manžel a také pozorný milenec. Jednoho musíte nenávidět, druhého můžete milovat. Dohromady Pablo Escobar, kterému jeho rozporuplnou tvář propůjčil Javier Bardem. Novinářka Virginia Vallejo (Penélope Cruz) poznala nejdříve Pabla, muže, jenž staví domy pro chudinu, umí být zapálený pro věc i galantní. Když objevila Escobara, nelítostného kriminálníka, bylo pozdě. Pablovo kriminální kokainové království stále roste, má miliony dolarů, vlastní malou armádu, drogy prodává v tunách. Chce ale víc a jedno mu stále chybí – respekt. Rozhodne se, že si ho vyslouží zabíjením. Vytoužený respekt mu má přinést krev a co nejvyšší částka na mezinárodním zatykači. Jeho jméno najednou znamená strach, země se zmítá ve válce a teroru, do hrobů putují malí gauneři i vysocí politici. Krvavý pohár ale přeteče a Escobar se stane důležitým cílem pro americké tajné služby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (362)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľkým lákadlom pre divákov je nielen dramatická dejová linka, ale samozrejme aj hlavný predstavitelia. Desivý príbeh o tom, že s dostatočnou dávkou peňazí a krutosti môžete ovládnuť celú krajinu, vyniká hereckým osadenstvom. Držiteľ Oscara Javier Bardem je jedným z najtalentovanejších hercov súčasnosti a s pomocou maskérov aj vernou kópiou drogového kráľa. Navyše zvoliť pre rolu ctižiadostivej milenky jeho atraktívnu manželku Penélope Cruz zaručuje dostatočnú vzájomnú porciu chémie. Rozhodne je na čo sa pozerať, život Escobara je lákavým zdrojom inšpirácie, ale film toho neprináša veľa nového. Pár rokov potom, čo Netflix uviedol seriál Narcos, ktorý sa stal miláčikom divákov, bude musieť film čeliť vlažnějšiemu prijatiu. Atmosférou, prepracovanosťou scenára ani dôvtipnosťami Escobar so svojimi dvoma hodinami až tak nezvláda nezvláda konkurovať. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha hereckých exhibicí mistra Javiera, právě on a jeho nálady, emoce a zrůstající agrese na filmu funguje nejlíp. Gangsterka, kterých se dneska už moc netočí, správně živočišná, ale trošku flákající vedlejší postavy, zejména u agenta DEA to zamrzí chyběla tam zarputilost se kterou by po Pablovi šel, jeho chytrý kukuč s Virginií nebylo to co by film zrovna udělalo. Pene je pořád krásná, nebojte chlapci a hrát umí, má tam výborný scény, třeba při prodeji šperků jsem jí ten strach a bezmoc naprosto sežral. Nemá to v sobě akčnost a přímý tah na bránu, ale když spustí hudební motiv Federico Jusida tušíš dusno a nevěřím, že budu jedinej na csfd, komu se film líbí. Možná to není úplnej mainstream, ale kvalitní herecký výkony, dobře gradovaný scény, schopnost vyprávět naruší jen pár zbytečně zkratkovitých scén, ale na Pablovi si obrázek určitě uděláš a o to tvůrcům šlo především. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to o něco lepší. Pro neznalce Narcos je film slušná volba, pro fanoušky seriálu vlastně nic nového. Javier Bardem hraje Escobara překvapivě solidně a Penelope Cruz v roli novinářky je svůdná, ale chybí tu tvůrčí charisma a kreativnost. Nevyužitý DEA agent, nedostatek akce a s brutalit zaujme jen scéna se psem či s motorovkou. Sice jsem se nenudil, ale nic nového film nepřinesl. Takže s trojkou si musí Escobar vystačit. 60% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Natočit film o Escobarovi podle předlohy jeho luxusní matrace byl dost pitomý nápad. A to zdaleka nejen protože u zhruba poloviny děje vůbec nebyla. A ani Penélope mě nemohla donutit, abych s ní soucítil, když po ní šli. Jen si to pěkně vyžer, čubko. Jinak Javier Bardem opět výborný a film celkově takový slušný lepší průměr. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V roli Pablo Gaviria Escobara mi vzdy skor sedel fenomenalny Benicio Del Toro, ktoreho som sa ako filmoveho Escobara snad i bal. Bardem je herec na urovni, ale chyba mu cosi do brutality Del Tora - neviem uz presne jaxa volal ten film, bol v roku 2014 natoceny. To, co chybalo Bardemovi, to slusne dotiahla Genialna Penelope Cruz - ze je to genialna herecka som pochopil uz vo filme Kokain 2001 - tam hrala tusim s Deppom. Escobar bol znamy svojim pristupom Plata o Plomo - kto nevie, nech si zisti, o co slo. Escobar vsak v celej svojoj osobnosti bol zobrazeny - dokonaly galantny muz verzus kruty, drsny a nelutostny voci mnohym z okolia : 88 % ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 na Benátském FF. (Varan)
  • Jedná se o druhý snímek, kde si herec Juan Sebastián Calero zahraje po boku Pabla Escobara. Poprvé to bylo v seriálu Narcos (od r. 2015), kde ztvárnil sicaria Naveganteho. (Punisher)

Reklama

Reklama