Reklama

Reklama

Film Vymazaný kluk vypráví odvážný příběh Jareda Eamonse (Lucas Hedges), syna baptistického pastora v malém americkém městě, který musí překonat následky přiznání své homosexuality rodičům (Nicole Kidman a Russell Crowe). Ti bojují s tím, jak uvést v soulad svou víru s láskou k synovi. Ze strachu ze ztráty rodiny, přátel, komunity se Jared nechá dotlačit k návštěvě terapeutického programu přeměny. Během pobytu se dostane do konfliktu s jejím lídrem (Joel Edgerton) a začíná jeho cesta k nalezení vlastního názoru a akceptování sama sebe. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

castor 

všechny recenze uživatele

Obelhávat Boha se přeci nevyplácí. Ano, pořád to tady je a zřejmě vždy to bude téma. Homosexuální syn kazatele se vydává na cestu převýchovy, na cestu k uzdravení. Vyprávění nese prvky problematiky dospívání a rodinného dramatu, téma homosexuality se podařilo opatřit přirozeností a vylíčit bez klišé. Občas bych přesto zatlačil na emoce, občas na vyznění několika scén. Tvůrci nám každopádně předkládají velmi solidní soundtrack a herecké výkony (Lucas Hedges nebo rodiče Nicole Kidman a Russell Crowe) charakteristické naprostou autenticitou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Edukativní ale výhradně pro Američany. U nás snad nežije moc lidí, kteří by byli přesvědčeni, že homosexualita se dá "léčit". Jinak je snímek typickou ukázkou, jak v uzavřeném prostředí ovládaném fanatickou myšlenkou postupně narůstá násilí psychické i fyzické. SHRNUTÍ: Některá léčba svědčí spíš o psychickém stavu léčitelů. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Z LGBT námetu mám tento najradšej - dieťa rodičov, ktorí sa nedokážu zmieriť s jeho inou orientáciou. A tak nastúpi prevýchova... Snímok pekným a nenásilným spôsobom poukazuje na ľudskú obmedzenosť a neskonalú hlúposť. Stačilo iba pol minúty počúvať toho vedúceho terapeutickej skupiny a hneď bolo všetko jasné - pretočia sa panenky aj tristo krát, spadne sánka a zostane iba číry údiv nad tým, že bol práve prekonaný svetový rekord v tom, koľko tuposti sa do človeka zmestí. Strašný výplach... Čo sa týka hercov, najviac ma prekvapil Russell Crowe, z ktorého sa nám pomaly stáva ukážkový otcovský typ a dokonca má našliapnuté aj na prototyp perfektného deduška a Santa Clausa. A hral fantasticky, to treba nechať. Emotívnu stránku ešte príhodne umocnila perfektná hudobná stránka, ktorá sem veľmi zapasovala. Veľká spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po špatné komedii a průměrném dramatu o Cameron Post se Boy Erased asi nejvíc blíží k tomu, co od daného tématu očekávám. Převýchova v Edgertonově podání působí uvěřitelně i proto, že se nesoustředí výhradně na drastické scény, ale spíš na takový řekněme jemný teror. Svou roli hraje i rodinná linka, která musela být klišovitá, ale přesto nepůsobila úplně černobíle. K hercům nemám výhrady a Hedges tady jen potvrdil svůj talent. 75% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to velké zklamání. Čekala jsem od Joela daleko více než nudný utahaný příběh o chlapci, kde se vlastně skoro nic nedělo. Úplně nesmyslné flashbacky, které by tam nemusely být, kdyby se to natočilo postupně. Možná kvůli tomu jsem se nedokázala vcítit s hlavní postavou. Scény v "léčebně" byly dobré, ale očekávala bych více dramatu nebo wow momentů. Bohužel mě snímek nezasáhl emočně natolik, aby mě bavil a dala mu lepší hodnocení. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Reklama

Reklama