Reklama

Reklama

Film Vymazaný kluk vypráví odvážný příběh Jareda Eamonse (Lucas Hedges), syna baptistického pastora v malém americkém městě, který musí překonat následky přiznání své homosexuality rodičům (Nicole Kidman a Russell Crowe). Ti bojují s tím, jak uvést v soulad svou víru s láskou k synovi. Ze strachu ze ztráty rodiny, přátel, komunity se Jared nechá dotlačit k návštěvě terapeutického programu přeměny. Během pobytu se dostane do konfliktu s jejím lídrem (Joel Edgerton) a začíná jeho cesta k nalezení vlastního názoru a akceptování sama sebe. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Kdybych Erased Boy na toto téma (snaha o převýchovu v sexuální orientaci) viděla jako první film, možná bych alespoň o tom i chvíli přemýšlela. Takhle je to jen nenásilně natočené drama, které by mohlo být i na úplně jiné téma natočené stejně, protože jede tak nějak podle šablony. A kvůli tomu se mi taky nejpozději do týdne vymaže z hlavy, takže má alespoň celkem doslovný název. Slušné řemeslo bez nápadu a emocí. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(31/2023) / Hutná slowburn dráma s hviezdnym obsadením. Mne to celé sadlo a užíval som si to fakt pomalé tempo. Dôležité je, že príbeh mal hlavu a pätu a Joel presne vedel, čo nám chce sprostredkovať. Boy Erased je presne ten film, kde netreba nasilu dolovať bohvie aké emócie, stačí cez kvalitné postavy vyrozprávať príbeh. Ostatné je už na každom divákovi. Na záver, každé nastavenie zrkadla bigotým kresťanom a konzervatívcom sa proste ráta. V USA momentálne duplom. (8/10) ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na tenhle náboženský fanatismus o homosexuálech jsem se celkem těšila. Herecké obsazení je více než dobré, nicméně hlavní postava mladého gaye moc nevyšla. Lucas Hedges není můj šálek kávy a je takový příliš uťáplý. Šedá myška. Kdyby jeho postavu hrál například účinkující Troye Sivan nebo Xavier Dolan bylo by to naprosto o něčem jiném. A řekla bych, mnohem lepší. ()

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

Po Převýchově Cameron Postové přichází letos již druhý film pojednávající o převýchově homosexuálů a dalších „exotů“ na „normální“ lidi. Stejně jako drama s Chlöe Grace Moretz je i Boy Erased adaptací stejnojmenné knihy, i když v případě torontské novinky jde o knihu podle skutečné události. Což příběhu o čerstvě dospělém chlapci z křesťanské rodiny, který zjistí, že je na kluky, rozhodně přidává na výpovědní hodnotě. Občas je totiž fajn narušit svou sociální bublinu, abyste zjistili… že lidé všude na světě jsou občas fakt blázni. A místy je to opravdu těžká podívaná, u které si dost možná i pobrečíte. Joel Edgerton ve svém druhém režijním počinu potvrzuje, že mu to jde nejen před kamerou. A skvěle mu sekundují i Nicole Kidman a především výborný Lucas Hedges - pomyslná hlavní hvězda letošního festivalu. [TIFF18] ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Z LGBT námetu mám tento najradšej - dieťa rodičov, ktorí sa nedokážu zmieriť s jeho inou orientáciou. A tak nastúpi prevýchova... Snímok pekným a nenásilným spôsobom poukazuje na ľudskú obmedzenosť a neskonalú hlúposť. Stačilo iba pol minúty počúvať toho vedúceho terapeutickej skupiny a hneď bolo všetko jasné - pretočia sa panenky aj tristo krát, spadne sánka a zostane iba číry údiv nad tým, že bol práve prekonaný svetový rekord v tom, koľko tuposti sa do človeka zmestí. Strašný výplach... Čo sa týka hercov, najviac ma prekvapil Russell Crowe, z ktorého sa nám pomaly stáva ukážkový otcovský typ a dokonca má našliapnuté aj na prototyp perfektného deduška a Santa Clausa. A hral fantasticky, to treba nechať. Emotívnu stránku ešte príhodne umocnila perfektná hudobná stránka, ktorá sem veľmi zapasovala. Veľká spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. září 2018 na filmovém festivalu Telluride. (ČSFD)

Reklama

Reklama