Reklama

Reklama

Vánoce mají být časem radosti, míru a dobré vůle. Pro některé obyvatele Bailey Downs se však promění v něco mnohem méně slavnostního. Když je Krampus, démonický opak Santy, přivolán do města malým chlapcem, všichni musejí bojovat o přežití. Jsou to svátky radosti, míru a dobré vůle... tedy pokud nežijete v Bailey Downs. O loňském Štědrém dnu se dva mladíci dočkali v suterénu školy příšerného konce. Nyní, o rok později, se na město valí nová série hrůz. Když tři kamarádi objeví dějiště masakru, zlý duch je tam hodlá držet navěky. Jednoho z prvních policajtů na místě činu postihnou nové komplikace, neboť jeho syn začne vykazovat známky děsivého a násilného chování. A když se místní rodina snaží usmířit s odcizenou tetou, musí náhle v hrůze prchat před Krampusem, démonickým opakem Santy Clause. Teroru se nevyhne dokonce ani sv. Nick, který bojuje s hordou elfích zombíků. Budou to svátky, na které nikdy nikdo nezapomene. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak by zapěl George Michael: „Last Christmas, I gave you my heart, and also kidneys, liver and intestines..“ Vánoce nemusí být jen svátky klidu a čtyři hororové historky variující tuto myšlenku bych seřadil od nejméně špatné následujícím způsobem: 1.) afroamerický Damiánek terorizující své dva otce vnesl jako jediný něco jako atmosféru, koncem s trolly v pyžamu však všechno zazdil, 2.) Santa Claus s vizáží bezdomovce z nádraží provádí etnickou čistku svých infikovaných elfských podřízených, překvapivý konec renomé nevylepšil, alespoň že sobi nepůjdou do útulku, 3.) hříšná rodina pronásledovaná Krampusem, který je v posledních měsících populárnější než povánoční slevy, pěkné monstrum, marný pokus o vtipnost, 4.) dva mladíci a Elijah Wood s prsama natáčí dokument v uzavřené škole, výsledným materiálem je stokrát viděná duchařská neplecha a ponaučení o následcích nechráněného sexu.. Létat po příbězích jak včelička po květinkách výsledku neprospělo, stejně jako ten rozhlasový speaker, kterému jsem se slovy: „Držte už hubu, kapitáne Kirku!“ toužil rozbít láhev bourbonu o hlavu.. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete nadělit vánoční hororovou velesračku, cvičení jak po dobu devadesáti minut vytrvale NUDIT DIVÁKA, tak beze všeho ;) Santa má autoritu vikingskýho bezďáka, objeví se tu pár zombí elfů a trollíků, Krampuse si užijete možná minutu (spravím si brzo u Doughertyho) a je to škoda, protože vypadá docela skvěle a rád bych se s ním dobře seznámil. Zbytek tak nezajímavej, že vám mozek ani nenačte o co celou dobu těm všem postavám šlo, kdo jak zhebnul nebo jak vůbec kdo vypadal. Závěrečný šokující twist už máte v píči úplně. Prostě low budgetová, časo-ztrátová kokotina, jakých vychází měsíčně deset a nikdo po nich ani neštěkne... tak že já idiot se na to nachytal. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatická, vianočná hororová kolekcia. Zopár príbehov, ktoré sú súčasťou jedného neodškriepiteľného univerza a ktoré popri sebe plynule fungujú, nepôsobia „roztrhane“ a po troche sa prepletajú. Všetko je pekne pripravené, natočené na úrovni, s jemnou dávkou čierneho humoru, nezabúdajúc na ingrediencie, ktoré vo vianočných (hororových) príbehoch chýbať nesmú. Pre mňa je to jeden z najpríjemnejších hororov roku a dúfam, že "Krampus", ktorý má docválať v decembri, bude aspoň rovnako dobrý. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí A Christmas Horror Story jsem se rozhodnul pár dnů poté, co jsem byl v kině na Krampusovi, který mě zaujal, a proto jsem chtěl vidět další film s tímto vánočním monstrem. Hodně mi to svojí strukturou přípomínalo Halloweenskou noc, která se též skládala z několika minipříběhů, které mezi sebou měly užší nebo volnější souvislost. Ze všech sekvencí mě nejvíce zaujal "drsňák Santa vs zombie skřítci" a nejméně "afroamerická rodinka vs měnavci". Vcelku netypicky laděný vánoční film, který je sice průměrný, ale i tak má svoje kouzlo a do jisté míry i punc originality. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Hehehe. Nebo spíš hohoho. Mno, tady na mě ten ADHD faktor zapůsobil pozitivně, protože samostatně/odděleně bych asi u některých kapitol mnohem víc reptala, kdežto takhle měl můj mozeček pocit, že se tam "pořád něco děje" a spokojeně jsem se při sledování v poloprázdném nočním hotelu bála. Ale doopravdy, Shatner propadající se ve svých vsuvkách do svátečního zoufalství mi přišel neironicky skvělý, stejně jako povídky se Santou a dopplerem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Scéna, v ktorej elf s menom Shiny (Ken Hall) rozseká dvere sekerou a následne povie ''Here's Shiny!'', je odkazom na horor The Shining (1980) a rovnakú scénu s Jackom Nicholsonom. (Marceloo)

Reklama

Reklama