Reklama

Reklama

Eli

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoufalí rodiče přivedou jedenáctiletého chlapce stiženého vysilující nemocí na odlehlou kliniku, kde má podstoupit experimentální léčbu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (198)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(62%) ELI, film, který jsem si od Netlfixu náhodně pustil. Moc jsem od toho neočekával, tahle látka je už docela dost ohraná. Ve výsledku nejsem nijak extra uchvácen, ale ani pohoršen. Jako jednohubka to na zabití večera fungovalo parádně. Vlastně nemůžu ani nic výrazného vytknout, jen to dle mého gusta postrádalo trochu napětí, ½ část filmu byla trochu táhlá a postavy průměrné. Nějaké ty lekačky byly zde obyčejné, závěrečná pointa nebyla až tak šokující, ale fungovala. Vznikl z toho tak trochu zvláštní závěr, který jsem ale přijal. Mohlo to být ještě víc, drsnější. Působilo to trochu uměle. Jinak celkově byl nápad s netypickou nemocí chlapce dobrý. Herci ušli, nejvíc mě teda bavila postava onoho chlapce – ten to zahrál parádně. Těžce se mi toto dílko popisuje, snaha zde rozhodně byla, špatný film to není. Jen ne nic, na co bych se mohl dívat opakovaně a co by mě vytrhlo z křesla. Hudba byla taková normální. Takže lepší a rozhodně koukatelný nadprůměr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna před motelem má příjemné napětí stejně, jako pokračování do léčebny, kde by měli Eliho zbavit všech myslitelných alergií. Film má neklidný a tajemný náboj do chvíle, než se objeví první duch. Pak mě to přestávalo bavit, dokud se karta nezačala obracet a snímek počal směřovat do zcela jiného žánru. Osobně bych duchy vyškrtl a přidal více temnoty, která se směrem k závěru nabízela. Líbilo se mi, že nikdo nebyl tím, kým se zdál být, jen divák se vše dozvídal jako poslední. Solidní kamera, atmosferická hudba, starý dům a půvabná Reillyová. Nakonec jsem byl více než spokojen. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jó, to by asi šlo... Pustil jsem to vlastně úplně naslepo, jen jako další titul který aktuálně poletuje vzduchem.. Hned z kraje mě mile překvapila účast Kelly Reilly, která vždy, už jen svou přítomností-v mých očích-zvedá film o level nahoru (takové mentální porno).. Pak mě nemile překvapila účast Lili Taylor, která vždy, už jen svou přítomností-v mých očích-degraduje film o level dolů (taková mentální reklama na prací prášek)... Pak se rozjel příběh, který se skrz tuctové a klišoidní peripetie prokousal až k nečekaně svěžímu, zábavnému a překvapivému finále.. Vždycky mě zamrzí, že se do takového námětu tvůrci neopřeli více s Lovecraftovskou vášní.. Tady by se vpohodě uplatnilo nějaké to chapadloidní božstvo, nebo cokoliv.. Takhle se to drží zbytečně při zemi... Ale hodnotím vcelku nadprůměrně.. Ve výsledku mě to vlastně potěšilo.. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Ciarán Foy, jehož může hororový divák znát díky druhému Sinisteru, zůstal ve svém novém filmu u stejného subžánru a opět je to nadprůměrná záležitost, u které vyskočí tep nejednomu nadšenci duchařin. Největší radost mám z originálního scénáře, protože vymyslet v dnešní době něco nového v paranormal subžánru, to je pro nejednoho režiséra neřešitelná situace. Foyovi se stačilo držet již, jemu, odzkoušenému, k tomu přidat svůj rukopis, co se lekaček týče, na konec hodit odzbrojující twist a je z toho dosud neviděná duchařina, která splňuje nejpřísnější měřítka. Po herecké stránce je to bez problémů, nejvýraznější výkon předvedl mladý představitel hlavní postavy, ale zbytek osazenstva mu zdárně sekundoval. Z atmosféry se dalo určitě vytěžit více, ale tento nedostatek je zdárně zastoupen funkčním napětím, takže tento nedostatek přehlédnu. Hlavní faktor, tedy strašení, je bez výhrad, takže jsem ve finále procenta strhnul pouze za chybějící gore. Pravda, jedná se o duchařinu, ne exploitation, jenže já, jakožto náročný divák, co už má něco za sebou, potřebuju ,,něco" navíc. Sváteční diváci a fanoušci paranormalu by však měli zpozornět, protože je to přesně to, co od tohoto subžánru chcete. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Eli ma nalákal najmä na zaujímavý príbeh o chorom chlapcovi, ktorý vo mne vzbudzoval túžbu zistiť viac a tým pádom som tento film musel nutne vidieť. Obsadenie je taktiež nadmieru slušné, hlavne chlapec Lili Taylor dokázal aj v emocionálne vypätých momentoch predviesť, že hrať rozhodne vie a vo filme fakticky nie je len piatym kolom u vozidla. Ponúkne to aj pár slušných ľakačiek, bohužiaľ sa tieto situácie držia vo striedmejších vodách, takže krvavých sekvencií sa tu diváci nedočkajú. Aj tak sa ale nájdu chvíle, ktoré dokážu tak trochu vystreliť vašu tepovú frekvenciu cez strechu vášho domu. Ako sa postupne film chýlil ku svojmu koncu, tak skôr narastal počet otázok, začalo sa to slušne zamotávať a ja som pomaly ale isto strácal nádej v nejaké vydarenejšie rozuzlenie. Lenže potom to prišlo. Koniec, ktorý som ani v kútiku duše nepredpokladal, zamiešal kartami naozaj veľmi, došlo aj k výmene žánrov. Pekne si to tvorcovia na nás prichystali, to sa im musí nechať. Netflix sa vytasil s príjemnou zmenou, horory si u neho tak často nevšimneme. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Společnost Netflix získala distribuční práva na tento film od Paramountu, když studio údajně nemohlo přijít na to, jak film uvést na trh. (LUKICKK)
  • Kořen Tannisu původně vymyslel spisovatel Ira Levin pro román „Rosemary má děťátko“. (LUKICKK)
  • Když odjíždí rodina z motelu, tak je po nich hozena láhev, po které zůstane na zadním skle mokrá stopa. Při výjezdu z parkoviště je ale sklo čisté. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno