Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Prdlé komedie osmdesátek v podání Ch. Chaseho se mi vždycky moc líbily. Nejlepší je asi Bláznivá dovolená a jiné výlety a dovelené s bláznivou rodinkou. Špioni taky nejsou špatní, i když začátek trochu pokulhává a konec vlastně taky. Ale prostřední část, hlavně vojenský výcvik, je parádní. A taky ten kožich s různými ocásky, ten chci! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až se jednou budu chtít stát agentem s povolením okamžitě zemřít, tak se vydám ve stopách Fitz-Humea s Millbargem na komplexní několikahodinový výcvik a pak hned hurá do akce. Jen bych se nerad dočkal situace, kdy bych při svém mučení zjistil, že neznám cíl své mise. To by byl neskutečný trapas. Ovšem sledovat tyhle dva idioty, kterak si v práci jezdí na velbloudech, operují, sexují a jen tak mimochodem vyhrávají studenou válku, pro mne bylo a je neskutečně zábavné. Комите́т Госуда́рственной Безопа́сности mi to snad nebude mít za zlé. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Bejt Amík v 80. letech, určitě to žeru. Ale mně to zase tak skvělý nepřišlo. Moc nemusim komedie, kde mam ten svíravej pocit z trapnejch momentů. Asi je to pro někoho kultovní film, už konečně i chápu tu parodii ve Family Guy, ale rychle na to zapomenu. Dan Aykroyd mi nevadil, zato Chevy Chase mi moc nesed. A proč musej sakra Amíci imitovat ruskej přízvuk? To jim po ulicí neběhá dost Rusků do komparsu? ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

Jestli funguje ve filmech něco víc než záběry výcviku nebo tréninku, pak opravdu nevím co to je. v Bondovkách zbožňujeme když Q představuje vychytávky, v Rockym se těšíme na vybíhání schodů a rány do břicha při sedlezích a mohli bychom si tu vzpomínat dlouze a dlouze. Landis to ví moc dobře také a tak nechal Chase a Aykroyda projít nejtěžším špionským výcvikem a uznejme že v jejich podání se jedná o ohromnou legraci. Když jsou pak nasazeni do akce, prožíváme s nimi jednu šílenou situaci za druhou, která vrcholí Chevyho obvyklým sblížením s první pohlednou ženou, která je nablízku, naštěstí si Dan poradí a najde si svojí špionku. Špioni skvěle konkurují všem žánrovým filmům svými dobrodružstvími a navíc dodávají ohromnou dávku humoru. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Z americké produkce moc dobrých komedií není. A já jsem spíše na francii co se týká humoru. Ale pokud někdo přistoupí na tento styl humoru a částečně si uvědomí v jaké době byl film točen je to neskutečná komedie. Která byl ovšem bez hlavního dua Chase Aykroyd byla poloviční. Scéna kdy píšou test nebo operují tlusté střevo je to nej! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Dan Aykroyd řekně ruskému agentovi: "Chem men'she znaesh', tem lushche." Význam věty v překladu je: „Čím méně víš, tím lépe“. (HellFire)
  • Titulní píseň se stejnojmenným názvem složil a nazpíval Paul McCartney. (kosticka7)

Reklama

Reklama