Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v odlehlé části Ruska zaujme mobilní odpalovací rampa s raketou SS-50 palebné postavení, rozhodne americká vláda vyslat na místo tým špičkových agentů, kteří by ji zneškodnili. Je rozhodnuto vyslat současně dva agenty, zcela postradatelné a nic netušící, kteří mají upoutat pozornost sovětské kontrarozvědky. Vybráni jsou poněkud roztržitý šifrant Austin Milbarger a sebevědomý Emmett Fitz-Hume, kteří se dokázali ztrapnit už během kvalifikačních testů. V domnění, že uspěli a jsou na prahu úžasné kariéry, podrobí se náročnému výcviku. Nakonec jsou shozeni na území Afghánistánu, kde okamžitě padnou do rukou ruských agentů. Bystrý a vzdělaný Austin odhalí léčku a oběma se podaří uprchnout, ovšem jen proto, aby padli do rukou afghánských mudžáhidů. Během dalších bláznivých dobrodružství zjistí, jaký byl vlastně jejich úkol, ale navíc se po smrti jednoho z agentů nečekaně stanou jedinou nadějí na záchranu světa... (TV Nova)

(více)

Recenze (195)

Diego75 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se podíval jen kvůli Chevy Chaseovi, to říkám upřímně. Tato komedie se dá doporučit, je totiž dobrodružná a má ten klasický groteskní styl amerických komedií. Jen myslím, že těch vtipů se tam dalo nacpat víc, proto pouze za tři hvězdičky. Nicméně taková scénka s opisováním u testu byla bezchybná. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Není mi jasné, jaktože jsem tuhle Aykroydovku dosud úplně míjel. Přitom nese všechny typické prvky skvělých komedií, na kterých se podílel. Tady se možná někdy až moc tlačí na pilu, ale když člověk vezme v potaz dobu, ve které film vznikl... Dvojka Chase - Aykroyd je k sežrání, skvěle se doplňují, má to hlavu a patu, spoustu skvělých záseků a dostatečně potrhlé finále. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle mi moc sedlo. John Landis natočil komedii o studené válce a možném konci světa...Chevyho mám už dávno rád, zvlášť když jej dabuje Petr Oliva. Některé scény jsou prostě geniální. Puštění videozáznamu ze zkoušek CIA oběma uchazečům o místa tajných agentů, dopad a otevření kontejneru v Pákistánu, operace slepého střeva... Prostě opravdu vtipná záležitost. Samozřejmě jsou i děravá místa, ale bavil jsem se moc dobře. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dobrá komedie ,skvělý herci. Udělat agenty ze dvou neprktických smolařu co při testech do tajných služeb podvádá,byl prazvláštní tah ,ale jak je vidět chytrý hlavy ví co dělají. A tak je vysadí někam na blízký či dálný východ. Nakonec jsou nucení ze sebe dělat chirurgy a operovat, což samozřejmě neumí. Nakonec se ukáže byli vysláni jen jako návnada ,ale naštěstí se dokážou ubránit. A dokonce na závěr vyhrajou střední evropu pro Amíky ,škoda že to tak nebylo i ve skutečnosti ,nemusela být sametová revoluce. ()

lake-lake 

všechny recenze uživatele

Docela milá blbost z doby, kdy Amíci byli s mudžahedíny kamarádi. Bez Chasea a Aykroyda by to zřejmě tak dobře nefungovalo. K velmi vydařeným scénám patří ta vítací a představovací s fešnou doktorkou "Doctor." "Doctor." , a pak operace, kterou provádějí dva "špičkoví" chirurgové před zvědavými diváky. Poprvé se to ke mně dostalo za socíku na VHS v krabici s výmluvným popiskem "Špióni nás mají rádi" . ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Počas scény, keď sa konal večierok sovietskeho protiraketového personálu, zaznie pieseň „Soul Finger“ z roku 1967 od R&B skupiny Bar-Kays. Dan Aykroyd (šifrant Austin Milbarger) s Johnom Belushi a ich kapelou Blues Brothers ju v upravenej verzii vydali na albume "Made in America" v roku 1980. (alian)
  • Sanitka, se kterou ústřední dvojice ujíždí z tábora mudžahedínů, je typ Renault-Saviem SG2. Někomu může připomínat československou Avii, což je správně, jelikož Avia na konci 60. let koupila od Saviemu licenci na výrobu těchto nákladních vozů. (Foxhound#1)
  • Vanessa Angel a její filmový debut. (ČSFD)

Reklama

Reklama