Reklama

Reklama

Švýcarák

(festivalový název)
  • USA Swiss Army Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hank (Paul Dano), muž vysazený na ostrově, najde na pláži ležící mužské tělo (Daniel Radcliffe). Rozhodne se použít jej jako „pomůcku" při plavbě na pevninu. Když se ale ukáže, že dotyčný muž není zcela mrtev, Hank mu pomůže a spřátelí se s ním. Jeho prostřednictvím se opět seznamuje se světem, jenž na něj čeká... (mac000)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (401)

anderson 

všechny recenze uživatele

Videl som už aj nechutnejšie a morálne zvrátenejšie filmy ako je tento. A nejeden tunajší velikán ich staval na piedestál. Takže odpad a opovrhnutie si tentokrát ušetrím. Ak to tvorcovia mysleli vážne, či dokonca ako metaforu, minuli sa u mňa bohužiaľ účinkom. Čo je ale horšie, film nie je ani zábavný. A to ani úchylne zábavný. Takže som ho so sebazaprením dopozeral asi na trikrát. A aj to len preto, lebo bol naozaj nepredvídateľný a jeho záver som vo svojej - inokedy nespochybniteľnej - genialite nerozšifroval. (2.10.2016) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přemíra Originality a bizárnosti se filmu v žádném případě upřít nedá, ale na mě to bylo nejspíš moc. U Filmu jsem se příliš nebavil, vtipné mi to nepřišlo vůbec, ale najde se zde pár dialogů k zamyšlení a scéna s medvědem je celkem fajn. Úplně za největší highlight považuji melancholický závěr, který ve mne vyvolal emoce a zahraný byl přesně. 60% ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Vtipné a divné. To druhé víc. Já hned od začátku tušila, že když v tom hraje Paul Dano, že bude hrát divného týpka - a taky že jo. Depresivní asociál, co musí najít smysl života - a pomůže mu v tom mrtvola Daniela Radcliffa (který je tu hodně fajn). Originální jsou ty homoerotické chvilky, které nemusí být každému příjemné. Ale zvlášť Radcliffe i tyhle trapnější momenty zachrání svým roztomilým hereckým projevem (ano, ačkoli hraje mrtvolu, tak opravdu hraje!). 60 % ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Mám mrtvolu, mám... teď už nejsem sám! Co s ní udělám? Své dívce ji dám." Hank Thompson - všech pošuků král, rybář v krajině přílivu, který na břeh vyplavuje, místo ztraceného pana Wilsona, jen rohatou prdící mrtvolu trpící dispraxií (sic!), s mrtvýma očima, model Equus. Aneb ostrov se stane prokletým vězením, jste-li sami a navíc vysadili ablixa i rivotril. Není zdravé být dlouho sám, chce to pozvat k bezďáckému ohýnku pár kamarádů: Parry, Elisa-Rose, pan Wilson, Ig Perrish, Alan Strang, Alan Radcliffe, Teddy Daniels, Emily Tailor, Jana Chochlačová. Ut ameris, ama. Ke zdejším divokým hodnocením. Lidé jsou holt čeládka různorodá. Někteří univerzální švýcarský nůž vlastnili (či ztratili), druzí pro někoho švýcarákem byli. Ti s vývrtkou jsou zdraví a hraví. No a v pořádku jsou i ti, kteří bizarnosti par exellence, zavánějící artovými prdy a hraničící se samoúčelnou masturbací, při které se myslí na matku (vlastní či kamarádovu), pošlou s hodnocením do sraček. Kvízová otázka za deset mrtvolně nafouklých bludišťáků: Do které skupiny patříte vy? ;-) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

To, že je nějaký film alternativní ještě neznamená, že je automaticky i zajímavý, natož pak myšlenkově obsažný. Například tenhle je prázdný jako Radcliffův prd. A že se snaží tvářit jakoby nenápadně hlubokomyslně, je mu prd platné. Možná, že kdyby mi bylo okolo dvaceti a nikdy bych žádný jiný alernativní film neviděl, budu si myslet, že na něm asi přece jenom něco bude a budu ho rozpitvávat a zkoumat a hledat v něm nějaké poselství, nebo aspoň existenciální a myšlenkovou hloubku. Mně už ale dvacet dávno bylo, a tak si z něj odnáším jen pocit znechucení, zbytečnosti a nudy, protože byl nechutný, zbytečný a nudný. Ale na odpad! to není, tak hodnotím jen filmy, které mě nejen nebaví, ale i rozčilují. Tenhle mě nerozčiloval, protože prázdnota mě nemůže rozčilovat, jen mě vůbec, ale vůbec nebavil a většinu jeho druhé poloviny jsem otráveně proklikal. A už teď na něj skoro zapomínám... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

  • Timeline: V červnu 2015 byli obsazeni Paul Dano, Daniel Radcliffe a Mary Elizabeth Winstead. Natáčení začalo 14. července 2015 a skončilo o 24 dnů později 7. srpna, rozpočet byl stanoven na 3 miliony dolarů. Natáčelo se v Kalifornii, respektive v Sekvojovém parku v Eurece, v Humboldt County a v lese v Bay Area. Během natáčení byla pouštěna hudba pro film, jelikož byla nahrána ještě před samotným natáčením. Film si odbyl premiéru 22. ledna 2016 na filmovém festivalu Sundance. Chvíli nato práva na jeho distribuci ve Spojených státech zakoupila společnost A24, ta později zakoupila také práva na mezinárodní distribuci. V kinech se film objevil v limitovaném množství 24. června. (Hal_Moore)
  • Daniel Radcliffe chtěl být v každém záběru, kde je i jeho postava Manny. Figurína tak byla použita jen v extrémně nebezpečných scénách. Radcliffe v těchto scénách alespoň s figurínou manipuloval. (Hal_Moore)
  • Mannyho prdy jsou směsicí prdů všech zúčastněných herců a všech členů štábu, včetně Paula Dana. Daniel Radcliffe tvrdí, že jako jediný svým prdem nepřispěl. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama