Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (200)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, s jak málem jde udělat tolik. Soderberghovu jménu jsem dlouho odolával a pamatuju si, že mě v době, kdy jsem filmy začal sledovat, vyloženě iritoval. Nevím, v jakém poměru jsem se změnil já a v jakém on, ale jeho poslední věci mě pravidelně dostávají. A klaustrofobické béčko Unsane je pro mě rozhodně velká lahůdka. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je absolutně jedno jestli to pan režisér celý točil na mobil. Asi to měl být dobrý nápad pro znázornění tíživé situace hlavní hrdinky, která je nedobrovolně zavřená v blázinci a ještě k tomu se svým stalkerem, který jí dávkuje prášky. Za mě tam těch „šokujících“ zvratů zase tolik nebylo, takže si to mohl točit na co chtěl. Za mě lepší průměr. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Od Nepríčetnej som čakal neškodný priemer, no film sa prekvapivo kolíše medzi jednou-dvoma hviezdami. Možno za to môže fakt, že je hlavná hrdinka vrcholne nesympatická a scenár hrozný, no je tu viacero negatív, vďaka ktorým si film zďaleka netrúfa na tri hviezdy. V hranici mnou videných tohtoročných hororov je Unsane kvalitatívne niekde v prostriedku, viac ako dva tomu však nedám ani náhodou. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrovka opět soderberghovsky netradičně okořeněná. Jediné rozpaky při rozhodování o hodnocení jsou z toho, jak film vypadá mdle a nezáživně (protože je to experiment natočený celý na iPhone 7+), a z absence hudby, která by ten film pozvedla. Rozhodně by bylo naprosto zbytečné jít na to do kina, ale jako thriller o cvokárně na doma je to oukej. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mě hodně bavila (spíš thriller než horor - obecně nechápu, proč je na ČSFD jako horor označený pomalu každý druhý film, ačkoli s tímto žánrem nemá nic společného). Zpočátku jsem se k tomu stavěl trochu rezervovaně a přišlo mi to jako strašný psycho, který mi bylo skoro fyzicky nepříjemný sledovat (ta kafkovsky absurdní situace, kdy je nevinný člověk zčistajasna zavřený za zdmi nějakého ústavu, odkud se nemůže dostat, je asi moje nejhorší noční můra). Když jsem se v tom ale postupně konečně zorientoval a ten film naplno vyloží své karty, už mě to hodně bavilo, a někdy v poslední půlhodině mě už ten film naprosto dostal, a jeho závěr mě vyloženě nadchnul - napínavý děj končí přesně tak, jak bych si přál, aby končil. Claire Foy v hlavní roli je herecky velmi dobrá (jak mi byla nedávno protivná ve filmu První člověk, zde se mi hodně líbila), stejně tak ostatní herci nemají chybu, a když si z děje odmyslím některá ohraná klišé, nemám tomu v podstatě jinak co vytknout. Btw. že to bylo natočené na iPhone jsem se dočetl až zde po zhlédnutí filmu, sám bych to nepoznal, a nepřijde mi to nijak důležité. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama