Reklama

Reklama

Černá zmije

(seriál)
  • Velká Británie Blackadder
Velká Británie, (1983–1989), 12 h 15 min (Minutáž: 30–35 min)

Scénář:

Richard Curtis, William Shakespeare (divadelní hra), Rowan Atkinson (více)

Kamera:

Bill Broomfield

Hrají:

Rowan Atkinson, Richard Murdoch, Roger Sloman, John Savident, Brian Blessed, Bill Wallis, Gretchen Franklin, John Hallam, Stephen Gressieux, Angus Deayton (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Recenze uživatele Aluska88 k tomuto seriálu (3)

The Black Adder (1983) (S01) 

Jak tu spousta uživatelů ve svých komentářích sděluje, 1. série tohoto kultovního seriálu je skutečně dosti chabá. Kvalita značně pokulhává a nabízený humor mi přišel více trapný, než vtipný. Rowan Atkinson a jeho šklebící se grimasy mi také příliš humorné nepřišly, zjevně ještě zůstal zaseklý v Mr. Beanovi:) Zhlédla jsem asi 2 díly, které mi úplně stačily a rozhodla jsem se raději počkat na 2. sérii, o níž jsem doufala, že bude o mnoho lepší. ()

Černá zmije II (1986) (S02) 

Blackadder II oproti úvodní sérii nabízí výrazný posun v kvalitě, což mě nesmírně potěšilo, protože jsem již začínala pociťovat lehké obavy z toho, že by mě toto kultovní dílo nezaujalo tak, jak bych chtěla. Scénář je již značně vyšperkován vtipnými a odzbrojujícími perlami v podobě salvy hlášek v každé epizodě. Dokonce i na ten dabing jsem si již zvykla. A v posledních epizodách této série se setkáváme se skutečnou legendou, Hugh Lauriem:) ()

Černá zmije III (1987) (S03) 

Mr. Bean meets Dr. House:) Třetí série se rozvinula o další groteskní postavu, nyní v podobě zcela přihlouplého prince George, kterému Edmund Černá Zmije slouží. Blackadder the Third opět nabízí nekončící smršť komických situací a skvěle napsaných dialogů. ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama