Reklama

Reklama

Zkáza Dejvického divadla

(seriál)
  • angličtina The End of Dejvice Theatre
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele maoc k tomuto seriálu (7)

Zkáza Dejvického divadla (2019) 

Jedena z nejlepších minisérií, která v ČR vznikla. Duch DD prolíná všemi díly. V některém ten jeho smrad zavání více, v některém méně, ale je tam. Absurdní, střelené, originální, nechutné, fousaté, (někdy přes čáru a samoúčelně) oplzné, chutné (viď, Láďo), vtipné, supervtipné, s jakoby ustřiženými konci (Skoro nic. Pade na pade.). Tento ze sebe sám si šprťouchlata dělající výtvor není rozhodně pro každého, ale má poměrně upjatá žena jej se mnou shlédla bez větších újem na zdraví. Jen ji teď poblikává magický kruh teda, no. ()

Režisér (2019) (E01) 

Davide, počkej! Jako úvod parádní. Místy hluboké, aby to pak tu hloubku zcela otočilo a humorně zabsurdizovalo (Jindřich na poli). Překladatelka a Plesl, co bumbal, jsou betelní. Docela by mě zajímalo, zda finština byla opravdová nebo to byl nějaký sofistikovaný metahumor. Zatím fakt dobrý, jen té samoúčelné vulgarity by mohlo být méně. A má být hůře. ()

AIDS (2019) (E02) 

Jasně, je to trochu trapné, ale jen tak akorát, aby vynikla ta obrovská porce nekorektního humoru. Stejně jako v prvním dílu i zde nechybělo drama (Trojanova oběť pro tým). Pecka. ()

Vládci loutek (2019) (E03) 

Jako i u ostatních dílu jsou některé fórky k popukání a některé tak trapné a divné, až se stydím. Mezi zvrhlým humorem tohoto dílu vede korektní Vilhelmová (Kdo je taťka?), těsně následována kamennou seancí (Ten je takovej syrskej) a výbuchem Melíškové na čtené zkoušce. Generálka rulez. Tohle správně nasnímat, nastříhat a vdechnout hercům i scéně tu správnou porci upřímnosti i křeče, to je fakt kumšt. Hodně kyselý škleb. ()

Šmejdi (2019) (E04) 

Super a do detailu promyšlený šmejdský virál, ale nějak jsem postrádal ten drajv předchozích dílů. Nesedlo mi to tolik. Ale hlavně to shazují scény, které jsou o sexu. Slouzávají k trapnosti. Závěrečná prostitutka, ale i Čochtanův DAMU zářez. To bylo vykalkulované a je to z toho cítit. ()

Smrad (2019) (E05) 

Slabší než předchozí díly, ale v některých scénách a hláškách stále silné. Pobavil Duch Dejvického divadla, mechanická překážka v kanalizaci a groupie Miluška a její manžel taktéž. ()

Zkáza (2019) (E06) 

Finis coronat opus. Parádně absurdní černočerněhumorná jízda (zvedni ty ruce! už jsi se omlouval), která mi vykouzlila škleb na rtu po celou stopáž. Pade na pade a bobr k tomu. Prostě klassa. ()

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama