Reklama

Reklama

Zkáza Dejvického divadla

(seriál)
  • angličtina The End of Dejvice Theatre
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po rozjezdu ve slabším 1. díle přišla další neskutečná nálož fantastického humoru a snad ještě lepších hereckých výkonů, pokud se to tedy tak vůbec dá nazvat. Díly AIDS, Vládci loutek a Smrad pak jsou učiněné geniality, a vůbec ne malé, právě naopak, zbytek je pak velmi slušný nadprůměr a pohled na to, jaké praktiky s magiií a šutry se v šatnách praktikují, je zcela k nezaplacení. Všemu a všem samozřejmě vládne Krobot, ale Jarda Plesl jakožto Richard III, to je zážitek, na který se nezapomíná a výkon hodný Českého lva! Ještě lepší než Most. Špička českého humoru. 100%. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Ocenila jsem střelenost i přetaženost jednotlivých nápadů a výjevů, stejně jako sebeironickou upřímnost v obnažování podstaty herectví, která spočívá odnepaměti v tom, že dobrý herec je zároveň vždycky kurva i světice, přičemž za kritických společenských podmínek se obě polohy často k nerozeznání překrývají. Zároveň ale nebudu popírat, že mi provedení připadalo banálně nedotažené, šité horkou jehlou a plné hluchých míst, a umím si představit, že by se toho Dejvičtí mohli zhostit i mnohem krutovtipněji. Jestli šlo i ve skutečnosti o zoufale spíchnutý pokus o rychlý výdělek kvůli vylepšení rozpočtu a zachování souboru a jedná se o jakousi "Synekdochu, Dejvice" (á la Synekdocha, New York, jenomže směrem ven), pak klobouk dolů a budiž jim to přáno, ale na slabším celkovém vyznění jednotlivých skečů a absenci point to nic nemění a ne, nejsem příznivce toho hledat v tom za každou cenu místo slabin přednosti - i když by se o tom daly psát eseje, faktem zůstává, že rozpačitá a nespokojená jsem byla často, hluchá místa a nedotažené nápady mě nudily, a ne proto, že by mi vadilo, když je něco funkčně trapné nebo nudné a sedne to, ale že mi vadí, když to svou funkci přeroste. ****** Co si ale budu pamatovat napořád a za co skládám velký dík, je mrazivě výstižné předvedení loutek ze Spejbla a Hurvínka a podtržení všeho absurdního, hororového a děsivého, čím mě jejich interakce odmala děsily. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

miluju Dejvické divadlo a i když tohle není ani zdaleka jejich nejlepší počin, pořád jde o nadprůměr v rámci místní televizní tvorby. Rozhodně pak není Zkáza dílem pro každého. Někdy je to vtipné extrémně, někdy jde zase zbytečně za hranu a někdy...celkem často...je to natolik dada že sem vlastně ani nevěděl co tím chtěli tvůrci říct...tak jako tak 80% ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Aneb Dejvické = stejně a stále stejně. A když to bude vypadat zase stejně, tak uděláme... stejně. U prvního dílu jsem se zasmál jen dvakrát ve druhé polovině a to už spíš jen z důvodu, že mi by bylo blbé se nezasmát vůbec. Ale hlavně že kráva Spáčilová tomu zas jako jediná rozumí, píše, jak je to úžasné a neodpustí si v recenzi Zkázy třikrát kopnout do Mostu, který prý byl trapný. Ale aspoň měl nějakou myšlenku a byl pekelně vtipný. No nic, zpět ke Zkáze - tohle už druhou šanci nedostane. Krobot hraje pořád Krobota, Trojan neustále Trojana, Čermák Ćermáka atp. Už si každý z nich zvykl na jedinou polohu, kterou jejich skalní obdivují, až se jim asi nechce hrát nic jiného... smutný příběh kdysi inovátorského divadla. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme to za sebou (v dobrém) a já mohu hodnotit jako celek (v dobrém). Tohle bylo snad ještě lepší než Most! (sorry), už jenom kvůli reakcím lidí po prvním dílu (vraťte nám Most!, tohle je blbost). Už jsem neslyšela ani sousedi, jak se smějou v pondělí večer! A víte, že mi to vůbec nevadilo? Humor, který není pro každého. Ale o to je to lepší, když je zrovna pro vás. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • V úvodní scéně je zmíněn seriál Rapl (od r. 2016). (Duoscop)
  • V epizodě je zmíněn seriál Rapl (od r. 2016). (Duoscop)

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama