Reklama

Reklama

Zkáza Dejvického divadla

(seriál)
  • angličtina The End of Dejvice Theatre
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda. Pohled do zákulisí, kde spousta věcí vychází jistě alespoň trochu ze skutečných zážitků. Některé "frky" jsou bohužel až moc pro fajnšmekry ("jódlování" na jevišti v prvním díle). Některé jsou lacinější, ale za to působivé (nahatý Novotný). Nejvíc si ale cením těch netradičních, které mi připomněly Karamazovi. Kvůli tomu je děj zasazený do divadelního prostředí a je tak škoda nevytěžit vtipné momenty ze střetu profesního a osobního života. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

miluju Dejvické divadlo a i když tohle není ani zdaleka jejich nejlepší počin, pořád jde o nadprůměr v rámci místní televizní tvorby. Rozhodně pak není Zkáza dílem pro každého. Někdy je to vtipné extrémně, někdy jde zase zbytečně za hranu a někdy...celkem často...je to natolik dada že sem vlastně ani nevěděl co tím chtěli tvůrci říct...tak jako tak 80% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po rozjezdu ve slabším 1. díle přišla další neskutečná nálož fantastického humoru a snad ještě lepších hereckých výkonů, pokud se to tedy tak vůbec dá nazvat. Díly AIDS, Vládci loutek a Smrad pak jsou učiněné geniality, a vůbec ne malé, právě naopak, zbytek je pak velmi slušný nadprůměr a pohled na to, jaké praktiky s magiií a šutry se v šatnách praktikují, je zcela k nezaplacení. Všemu a všem samozřejmě vládne Krobot, ale Jarda Plesl jakožto Richard III, to je zážitek, na který se nezapomíná a výkon hodný Českého lva! Ještě lepší než Most. Špička českého humoru. 100%. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec se mé hodnocení dostalo na čtyři hvězdičky, ale doopravdy mám ze seriálu dost rozporuplné pocity. Těšil jsem se na něj opravdu velice velmi, ale nedostal jsem takovou porci zábavy, jakou jsem očekával. Ději hodně ubližovaly až příliš časté trapné momenty, ty výborné sice všechno vyvažovaly, ale mělo jich být rozhodně víc. No, nebudu se ale pouštět do žádného většího kritizování, protože Miluška vypadala odhodlaně a já nechci dopadnout jako Dráteník. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

U seriálů ČT se mi docela často stává, že po polovině série ztrácím zájem sledovat dál. Bývá tomu tak i přesto, že právě ta polovina série je dá se říci kvalitní. Jenže to co je dál, je kolikrát jak z jiného seriálu a Zkáza na tom není z mého pohledu jinak. Přesto jsem ji tentokrát, snad i díky slušným hereckým výkonům a zvědavosti, přeci jen dosledoval. Výjimkami potvrzujícími výše zmíněné "pravidlo" budiž MOST! a zde příbuzná Čtvrtá hvězda (a samozřejmě ještě něco málo dalších, starších). Každopádně ani Dabing Street, ani Zkáza si dle mého názoru čtvrtou hvězdu nezaslouží a rozhodně nepřekoná a to to vypadalo tak nadějně. První tři epizody jsou až na pár hloupých vtípků (zase dle výše zmíněného "pravidla") bezesporu výborné, vše je potom korunováno geniálním přestavením Spejbla a Hurvínka - klobouk dolů před herci! A dál? No... byly vtípky ve Šmejdech přes čáru? Nejen z mého pohledu rozhodně a mluvit snad o nějaké nekorektnosti? Ale no tak! Smrad se potom poněkud táhne, přesto vtip nepostrádá, tedy mírná naděje před skutečnou Zkázou. Jenže, ta opravdu přichází, ne není vtipná, jen svou šíleností snad srovnatelná s postavou Marthy Issové. Takže, díky za "nahlédnutí do života a za oponu" Dejvického divadla, více Zkázy netřeba. 60% ()

Galerie (93)

Zajímavosti (16)

  • Když přinese Hynek Čermák psa a položí ho na stůl, tak jde v okně za ním zahlédnout pohybující se mikrofon. (Duoscop)
  • Česká televize přišla s nabídkou pro Dejvické divadlo, že jim dá prostor na ČT-artu v souvislosti s jejich 25letým výročím trvání, a režisér Krobot přišel s námětem, podle které vznikl seriál. (sator)

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama