Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Začátek Peacemakeru byl slušný a přepadení parního vlaku komandem z druhého vlaku taženého klasickým Sergejem bylo bezva. Ty červené noční zaměřovače asi utkví v hlavě každému. Pak se toho ale chopí USA resp. Nikol a George a začne to být krapet přitažené za vlasy. Nicole je zde sice mlaďounká, štíhlounká a z coby doktorky specialistky na atomové zbraně z ní sálala radiace při každém kroku (alespoň na mne). Chce mi však někdo tvrdit, že při takovémhle průseru by nějaká doktorka řídíla generály, federály atd... a rozdávala jim příkazy typu, vy mi Johne zjistěte vše o ruských prodejcích atomových zbraní :-). To samé George. A ono to nestačí, oba jdou odpoloviny filmu do akce a záchrana světa (nebudu spoilerovat) stojí jen na nich... Je to škoda, ty lokace v Jugoslávii, Rusku byly celkem fajn, film působil docela výpravně až ná pár postarších dogitálních efektů výbuchů je koukatelný i dnes. Bohužel je to takový typický americký akčňák se dvěma klaďáky a jedním záporákem. Naštěstí nedošlo na zastavení pumy v poslední sekundě a stříhání modrého (nebočerveného?) drátku. To už by film definitivně pohřbilo. Dávám tedy za 3 plutoniové hlavice. * * * ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak zas rusákům ukradli atomovku... a zas hrdinní amíci, tentokrát v podání charismatického dua George Clooney a Nicole Kidman, zachraňují svět eliminací teroristické hrozby. Ještěže je máme, spasitele všeho lidstva (sem patří otrávený úšklebek a oči v sloup:-)). Zajímavý začátek, poměrně nudný, ukecaný průběh, který snad měl navodit pocit realističnosti, a naprosto nepřekvapivý klišoidní konec. Akční thriller na jedno podívání, nenadchne ani neurazí. 58% ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Rádoby objevný thriller, přidávající k provařenému tématu i pokusy o objasnění nejdednoznačného a palčivého problému. Bohužel v tomto ohledu Leder selhává nejvíc, její systém "vydření slz" za každou cenu a překrývání faktů je minimálně nechutný. Břemeno scénáře nemůžu pod špatným pochopením uspět, a proto nepomůže ani sympatická dvojice v akci. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemný, slušně odsýpající, ve své kategorii rozhodně nadprůměrný akčňák, kterému nechybí napětí, emoce a sem tam slušná akce, kterému šmrnc dodává především Clooney, užívající si svého rošťáka, a kde to mezi hlavní dvojici docela jiskří. Plusem je také Marcel Iures coby Gavric, po dlouhé době protivník nepocházející z rodu jednorozměrných šablon. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Na celý film se moc hezky kouká (tak na 4,5 hvězdičky) až do závěrečného "nahánění záporáka". V tu chvíli nastupuje totálně iritující pasáž filmu kde se "klaďasové" chovají jako idioti a hodnocení u mě padá tak na 1,5 hvězdičky. Opravdu tím koncem podělali fakt solidní podívanou a to hodně. Tedy na film se rád podívám ještě jednou, ale vypnu/přepnu ve chvíli kdy "vrchní záporák" vstoupí na půdu Spojených Států. Jen tak si zachovám dobrý pocit a zbytečně ne nerozčílím. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Parní lokomotiva byla zapůjčena ze sbírek Múzejno-dokumentačného centra ŽSR v Bratislavě. (hippyman)
  • Ruské nákladní vozy pocházejí z jugoslávské a později slovinské automobilky TAM, jedná se o modely z let 1960–1990. Továrna automobilů Maribor existuje od roku 1947. Ve filmu lze spatřit i českou Tatru 815, Škodu 105 a ruské vozy UAZ 31514 a 469. (sator)
  • Ruští vojáci na základně, ze které vlak odjíždí, mají východoněmecké přilby. (smachj)

Reklama

Reklama