Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemný, slušně odsýpající, ve své kategorii rozhodně nadprůměrný akčňák, kterému nechybí napětí, emoce a sem tam slušná akce, kterému šmrnc dodává především Clooney, užívající si svého rošťáka, a kde to mezi hlavní dvojici docela jiskří. Plusem je také Marcel Iures coby Gavric, po dlouhé době protivník nepocházející z rodu jednorozměrných šablon. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Film je priemerne dobrý akčný film. Je však výnimočný zábermi Bratislavy ako Viedne (naháňačka na Hviezdoslavovom námestí, Primaciálny palác) a - podržte sa - aj Sarajeva (záber v televízii na aulu Univerzity Komenského). Keby bol celý film úplne nanič, kvôli tomuto si ho budem pamätať asi do konca života:-) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebýt originální motivace záporného hrdiny (já vím, zní to nelidsky) a efektní scény krádeže jaderných hlavic (dobře, ještě vrtulníkové scény jsou víc než jen povedené), bylo by to jen průměrné pokoukání. Tedy pokud nejste fanatičtí vyznavači George Clooneyho nebo Nicole Kidmanové:) Jo a málem bych zapomněl na soundtrack Hanse Zimmera... ale musím říct, že se na to dobře dívá i po víc jak patnácti letech, takže proč to neposlat do červeného, že? 70% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Zlatý devadesátý - padouchům ještě chybí turbany, mají pořádně ostrý "r" a pocházejí z Uralu. Amíci bezúhonně střílí a likvidují po celém světě (to vlastně platí stále :-) a ve finále zachrání přinejmenším Ameriku ale spíš celý svět. Clooney je fajn, Nicol to sluší a škatulka solidního oldschool thrilleru je vyplněna. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Pre Slováka a teda hlavne Bratislavčana asi lákavý film, nakoľko sa jeho časť točila práve tu. Pozitíva filmu: Bratislavské lokácie, Zimmerova hudba (ktorá sa snaží posunúť film o level vyššie ale dejovo to nepustí) a Martin Nikodým ( :D ). Ale ani to všetko (ani ten Nikodým) nestačilo na lepší priemer. Mimochodom, jeho prítomnosť som akosi prehliadol. Musel som si ho až po filme spätne vyhladať na nejakom videu na internete. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Vlak, do něhož jsou ve filmu nakládány bedny s jaderními hlavicemi, táhne československá parní lokomotiva značky Škoda s rozchodem kol 1435 mm. Je však na ruské trati s rozchodem koleje 1524 mm. Scéna musela být proto natočena na vlečce v Malackách. (hippyman)
  • Tradiční záležitost s rudě blikajícími displeji - od chvíle, kdy na bombě je vidět zřetelně údaj 02:56, uplynou ve skutečnosti 3 minuty a 11 vteřin. Takže Julia (Nicole Kidman) a Thomas (George Clooney) utečou z kaple až 15 vteřin poté, co by měla bomba explodovat. (Robbi)
  • Kvôli potrebám filmu pretreli na vlaku pôvodnú červenú farbu na zelenú s pruhom. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama