Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva mladí lidé jsou mrtví a vojenský prokurátor Roman Rédl ví, že vrahové mohou kdykoli znovu udeřit. Proč vraždí? Jaké tajemství se snaží chránit? Rédl musí pátrat nejen po odpovědích, ale i schovat svědka jedné z vražd. Díky němu si Rédl poskládá obraz, co předcházelo vraždě. Svědek spolu s kamarádem narazili na machinace v počítačovém systému železnic. Ukazují na to, že i v roce 1992 se dá udělat velká vlaková loupež. Sovětská vojska se odsouvají zpět do východní Evropy a územím Československa přepravují vagóny plné zbraní. A díky úpravám v systému je někdo dokáže nepozorovaně krást. Rédl ví, že krádeže vojenských zbraní jsou případ pro tajnou službu. V nové tajné službě očekává amatéry, ale opak je pravdou. Tajní rychle odhalí, že Rédl jim neukázal všechny karty a to se v paranoidní porevoluční garnituře neodpouští. Rédl je rozhodnutý případ dotáhnout do konce i sám, ale jen do té doby, než se vrahové objeví před dveřmi jeho bytu. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl byl trošku utahaný a rozpačitý, rozhodně se nedalo říct jak dynamicky a zajímavě se děj rozvine. Líbí se mi styl i formát celého seriálu, zápletka je z prostředí málo filmovanych událostí těsně před rozpadem federace dávají neotrelou podobu a styl. Rozhodně zajímavý nápad rozkrýt něco málo z období velkých změn. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím se přidat k Big Bearovi, druhá epizoda mě naplno vtáhla do děje a kvůli několika drobnostem, které mi tak úplně neseděly, nebudu zbytečně snižovat hodnocení. Tvůrcům se podařila skvělá retro atmosféra, a ty devadesátky tu byly jako živé, úplně jsem se vrátil v čase. Nechybělo ani slušné napětí a dobře zvládnutá, nepřemrštěná akce- velká spokojenost. ()

Reklama

Vault_13 

všechny recenze uživatele

OK, tentokrát komentář trochu jinak, protože některé výtky se tady fakt nedají číst: Eleanor05: Nic z toho seznamu není zjevný fail, ani nezjevný. Nábytek jak z 50. let najdeš v některých domácnostech, zejména u důchodců, i dnes, natož v raných devadesátkách. To není plochá obrazovka klasického počítače, ale rozevřený laptop. Rédl nejede úplně ve tmě, ale v příšeří a kdomě hluku motoru asi nechce zbytečně světlem upozorňovat, když jede do toho "bezpečí", když pominu tehdy neexistující povinnost denního svícení - v té scéně je to ale, vzhledem k tomu soumraku, už tak na hraně, takže spíš bych si tipnul na zjevný úmysl. ()

ssscream 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je určitě o malinko slabší než první. První nalákal na temnou atmosféru a zajímavý příběh. V druhém dílu prozatím zůstala jen temná atmosféra. Některé scény jsou opravdu naprosto zbytečné. Například popisovat barmanovi co se vlastně mohlo stát a co mohl vidět, aby po odvyprávění v podstatě řekl, že nic neviděl, přišlo mi to malinko trapné. Nicméně zatím ještě ponechávám tři hvězdy jako u prvního dílu. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je strašná hovadina.Tolik pitomostí v jednom dílu, to je síla.Nejvtipnější scénka?Cedule Pozor, kys.sírová.Hodí tam tělo, vystříkne gejzír, postříká je od hlavy k patě a pohoda...nikdo si toho nevšímá.Nohejbalový turnaj estébáku byl taky fajn:))Tak on má informace, delikátní a důvěrně a nadřízený ho odvede přímo do jejich hnízda, kde jeden chytrolín hned odhalí písmo Lorence, pardon, Ference.......Scénář: Miro Šifra a ono je to celé o šifrách... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V záběrech na nymburském ranžíru svítí šedé autovozy, které se používají pro současnou produkci. V jednom záběru jsou vidět i naložené současnými Škodovkami. Správně měl být ranžír plný cihlově červených vozů, se kterými tam párkrát projeli před kamerou. (lukas.kohout)
  • Při jednom ze záběrů v nymburském ranžíru je pohled směrem do osobního nádraží, kde skrz roští prosvítá dvoupatrák důvěrně známý z osobáků kolem Prahy v poslední verzi modrého designu. (lukas.kohout)
  • Motorest, který se v epizodě objeví, je Motorest Ohio Plus Kersko. (hendrich6)

Reklama

Reklama