Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sňatek princezny Verunky (Eliška Jansová) má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka (Boleslav Polívka). A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič (Martin Myšička), ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman (Jaroslav Plesl), tajemný Markýz (Pavel Liška), vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany a podivínský vynálezce sir Klevr (Marek Taclík). Může být Ondra (Jiří Mádl), kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (363)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Takže i Strach s Epsteinem nakonec sázejí na "strašnou" legraci. Jediným důvodem, proč bych se na tuto matematicko-fyzikálně laděnou pohádku podíval znovu, by mohl být jen vynikající Trojanův talijánský komoří a slibný herecký potenciál Elišky Jansové. Zbytečně velkolepá režie v stokrát omílaném příběhu princezny, urozených ženichů a chuďase, jehož představiteli je zřejmě naprosto fuk, jestli hraje rafťáka či kuchaře, srdcem plavce. Jirka si prostě jede svoje a prý nás to má rozesmát nebo co. I podobně laděné dialogy, ubohé fóry (Ondra v převleku služky dávající facku strážnému za plácnutí po zadku už skoro vypovídá o jisté scenáristické zoufalosti) a chvílemi až troškovské pitvoření zúčastněných herců. Jiří Strach chtěl zřejmě ukázat představitele v jiných podobách, ovšem Ondra, moravský král na soustavném dojezdu a nasraný diblík, byly velmi špatné volby. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Marek Epstein bohužel opět zklamal chatrnou zápletkou o ničem (tentokrát doslova :D). Naštěstí vše opět zachraňuje Ivan Trojan, slušná Erika Jansová a skvělá Vilma Cibulková. Jirka Mádl byl bohužel zaměnitelný. Výsledek je bohužel dosti průměrný, což je u Jiřího Stracha spíše smutné. O druhého Anděla Páně se bojím už teď. Nikdy nepochopím důvěru českých režisérů k tomuto "scénáristovi". ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pohádka,která mě potěšila obsazením,ale zklamala scénářem,ten trochu příliš sází na to,že bude Jiří Mádl děsně roztomilý,ale ono to vůbec nefunguje,princezna mi byla protivná jako pověstná osina v ... a král vynálezce,který řídí království stejným způsobem jako nejmenovaný ranč.Tři hvězdičky uděluji ze dvou důvodů:1)ze tří českých pohádek,které jsem letos o Vánocích viděl,byla tahle nejlepší 2)Ivan Trojan. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Trojan a Mádl nezklamali, zbytek celkem nudná pohádka. Vadí mi, že jsou nápadníci a stráže vždy naprostí idioti. Doufala jsem, že se u mého oblíbeného režiséra nebudu za herce stydět, ale bohužel, styděla jsem se. A že já pohádky ráda a nemusí být extra výpravné. Stačí mi, když se v nich nikdo nepitvoří a když pohádka sama neztrácí na kouzle... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Nějak se nám v Česku Mádluje, všude Mádl, ale tadyhle v téhle srandě si to nejvíc užil bezpochyby Trojan. A Liška. A Taclík. Tak. Smutné je, že pan režisér neviděl, jak princeznička v závěru brutálně přehrává, a to tak, že přehrává i Lišku. Příběhově je to jinak brutální džus, ždímá úplně všechny klišé, že to už ani zajímavý není. Přesto: Signore Trojan rulez. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (8)

  • Ve scénách, kdy princezna Verunka počítá, uplatnila její představitelka Eliška Jansová své zkušenosti ze studia Gymnázia Christiana Dopplera zaměřeného na matematiku a fyziku. Sama ve scénáři upravila několik vzorečků, aby vše bylo správně. (peetriss)

Reklama

Reklama