Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu hrozná Lenziho slátanina, reakce na kultovní Cannibal Holocaust. Ferox je špatný snad úplně ve všech aspektech, ať již jej zkoumáme z jakéhokoliv hlediska ... Ať už jako film, tak třeba čistě 30 let starou kanibalskou okrajovou odnož ... ve všech směrech selhává. Vůbec nechápu, proč je tento film "vítězem" "videonasties klubu", v tom ohledu že byl zakázán v největším počtu zemí (kolem 33 a skutečně překonal i CH a ISOG) ... a už vůbec bych nepochopil, zdali by byl zakazován v některém státě ještě dnes. Všechno, včetně "šokujících gore efektů a násilí" je špatné, amatérské, nesmyslně zpracované a zahrané. Kanibalské filmy šokují a děsí člověka právě díky jisté zdánlivé "reálnosti" filmu, podání, že by se tohle mohlo skutečně stát ... Ale Lenzi tady dělá jeden větší kix a chybu za druhou. Všechny gore scény jsou několik vteřin krátké, bolest při nich prožívaná je velmi špatně zahraná, je to jak kdyby někoho bodla včela ... ať již zmíním kastraci, nabodnutí prsou na háky, useknutí ruky, vydloubnutí oka, prostě cokoliv ... postava vždy jen zaječí a hned je v klidu. Vždyť tohle je naprostý nesmysl ... Dále ... takové extrémy a nelogičnosti, že kanibalové useknou týpkovi penis, pak ránu zataví a on je schopen s tak strašným zraněním bez jakéhokoliv zakulhání vesele pobíhat pralesem ... ? No vrchol!! Jednomu z kanibalů se zželí hlavní postavy-archeoložky, utíká s ní pralesem a i když pochází od narození z kmene kanibalů a musí znát jeho zvyklosti a okolní terén, zrovna on zakopne o past a zemře ... A tohle je jenom zlomek neuvěřitelně hloupých a ubohých scén, které jdou ve filmu jedna za druhou. Zora Keslerová je vůbec ve finále kapitola sama pro sebe. Sice pověšení za prsa za háky asi 1m do vzduchu je nápad zajímavý, ale naprostá kravina, protože by se prsa pod tíhou těla okamžitě roztrhla ... Leda že by ji pověsili i za žebra, ale to mi moc nepřipadlo ... Super byla hudba, která neustále vystihovala naprosto beznadějnou situaci a hrůzy, kterých se mohly všechny postavy včetně kanibalů dočkat ... Scéna s želvou mi přišla jako jasné napodobování Deodata, zajímavé je, že Lenziho za masakrování zvířat nikdo nestíhal ... ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Mučivě nudné. Celkem nechápu, že takový brak mohl i před těmi cca 30 lety vzbuzovat nějaké větší vášně. Kromě detailních záběrů na umírající zvěř, které zoosadismu chtivý jedinec může snadno vidět v odpoledních hodinách na libovolném programu vysílajícím dokumenty o přírodě zde není zhola nic, co by i méně otrlého diváka vyvedlo z míry. Quasikrutých úprav fýsis vylízaných (leč pravděpodobně očkovaných) bělochů tu je nemnoho a ježto jsou jejich představitelé dřeva k pohledání, stopy po jakémkoliv prožitém utrpení by v jejich tvářích nevypátral ani Sherlock Holmes, urputné předstírání nějakého děje a, ó hrůzo, hlubokých myšlenek...dno dna. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomnělo film Kanibalové. Další z italské klasiky. Taky to bylo dost brutální, hlavně konec. Takže studentka antropologie Glorie se spolu s dalšími lidmi vydává do paraguayské džungle, aby potvrdila, nebo vyvrátila existenci kanibalů. Celé se to pochopitelně trochu zvrtne. Jak už to v těchto filmech bývá. Místy to bylo docela nuda. Jinak je to docela typický 80kový film. Částečně si za to mohli sami... Moc jsem nechápal, proč se ti domorodci ze začátku nebránili. Plus ten konec byl taky pěkně na hlavu. Hraje tam jedna česká herečka. :) "Nechala jsem tam kreditku." ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Tu je práve vidieť , že séria italských kanibalských filmov z 80. rokov, resp. za 2 roky sa stihli natočiť 4 filmy nespravila do svetovej kinematografie s výnimkou Cannibal Holocaust veľkú dieru . To platí i tu. Nechutnosti bez nejakého dejové klišé ,niekedy s trochou dobrej atmosféry , to je, ale asi tak všetko.O doslova hrozných /ne/hereckých výkonov ani nevravím. Pre mňa len 1* a 30%. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Legendárna klasika, ktorá nestratila nič zo svojho dopadu. Lenzi už vtedy nebol žiadny zelenáč a spracovanie je patrične na úrovni, džungľa pôsobí naozaj nebezpečným a zároveň krásnym dojmom. Kanibalské gore scény patria k absolútnej špičke a i dnes sú pre silné žalúdky. Jeden z vrcholov kanibalského horroru. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)
  • Film byl zakázán v 31 státech světa. (hippyman)
  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno