Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Perný den je stejně jako Čtyři svatby a jeden pohřeb britská komedie. Jaký je mezi nimi rozdíl? Značný. "Svatby" jsou popkorn a Perný den je totálně ulítlý film. Beatlesáci hrají přirozeně, nejlepší z nich je ale Ringo, který opravdu HRAJE. Je tu spousta vtípků, které nepochopí každý: "Oni jsou jen TŘI!" ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

První snímek legendární britské a zároveň mé neoblíbenější hudební skupiny The Beatles. Bez nich by to byla jen přehlédnutelná blbinka z šedesátých let, po které dnes nikdo neštěkne. Ale takhle je to parádní hudební komedie se skvělou čtveřicí neherců. Srší z toho ta dobová atmosféra a snímek si poradí i jako dokument zachycující tehdejší beatlemánii. Přesto se mi následující snímek Help! líbil o něco víc. Jsem zvědav na další díla s touto jedinečnou kapelou. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že film nemá souvislý děj. Tvoří jej střípky útěků Brouků před fanynkami, trampoty se svérázným Paulovým dědečkem a pár velkých hitů. Richard Lester se ani coby režisér filmu nijak nepřetrhl, ale on už tehdy věděl, že je to v tomhle případě úplně jedno. Důležité jsou písničky a hlášky. Čtyři kluci sami sebe hráli skvěle, nejlépe pak Ringo Star, který by se rozhodně uplatnil i jako herec. Za pozornost stojí též svérázný Paulův děda a dva poskoci Shake a Norm. Richard Lester nenatočil zrovna málo filmů, ale diváci si ho především pamatují jako režiséra druhého Supermana, nebo autora těchto dvou praštěných Beatlesáckých komedií. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Perný den, je nejlepší film, který Beatles natočili. Nelze na něj nahlížet jako na propracované filmové dílo. Jedná se předně o skvělý záznam atmosféry doby, v hlavní roli s historicky nejslavnější a nejznámější hudební skupinou. Oni byli vzory a idoly pro mladou poválečnou generaci. Stali se inspirací pro mnoho dalších skupin, kterých v tu dobu vznikalo ohromné množství. Společná touha mladých po nových věcech přinesla jakousi revoltu proti konzervatismu, která mladou generaci spojovala. Rázem přestaly existovat hranice a bylo možné cokoli. Kulturní skok, který nastal v 60. letech je neuvěřitelný. Ohromná kreativita a odvaha přinášely stále nové věci. Chtěl bych žít v takové atmosféře. Koncem desetiletí vznikla řada známých progresivních skupin. Fenomén, kterému se říká „zlatá šedesátá“, se zapsal zlatým písmem do filmu i hudebního průmyslu. Beatles jsou jedním z hlavních symbolů této doby. Proto má film A Hard Day`s Night svou hodnotu. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Asi je dobře, že Lester & spol. dostali na natočení a sestříhání od United Artists jenom měsíc, aby film ještě stihl vydělat, „než módní vlna kolem Beatles opadne“. Při delší době na přípravu by možná výsledek nepůsobil tak bezprostředně – viz Help!, který má ale zase jiné půvaby. — Krom muziky mě vždycky nejvíc fascinoval Ringův útěk v montérském plášti s foťákem, to bylo tak nějak ještě svobodnější než pobíhání po poli a mávání rukama. A pak samozřejmě Paulův „very clean“ děda. — A mimochodem: Za bolševika, to ještě před každým filmem dávávali týdeník, jsem Perný den viděl v kině dvakrát s delším odstupem; i když týdeníky obíhaly kina nezávisle na filmech, před Beatles „náhodou“ pokaždé šel díl věnovaný holocaustu plný brutálních záběrů z koncentráků, snad aby na nás toho pocitu lehkosti nebylo příliš mnoho najednou. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • John Lennon napsal písničku "I'm Happy Just to Dance with You" speciálně pro George Harrisona, aby si podle jeho vlastních slov mohl také zazpívat a ukázat, co v něm je. (kosticka7)
  • Natáčelo se mimo jiné na následujících místech: Hřiště v Thornbury Playing Fields v Isleworthu. Kovové schodiště v Hammersmith Odeon. Procházka Ringo Starra se odehrála u Temže. Onu elegantní dámu poslal Ringo do jámy v Lakeside. Diskotéka proběhla v prostorách londýnského klubu Les Ambassadeurs (The  Garrison). Ringo měl pár nepěkných výstupů v hospodě na Turks Head v Twickenhamu. (Robbi)
  • McCartneyho dědeček (Wilfrid Brambell) v suterénu divadla napodobuje podpisy The Beatles na fotografiích. Podobnou věc prováděli při první návštěvě USA v letadle cestovní manažeři Neil Aspinall a Mal Evans, kteří také napodobovali podpisy The Beatles pro americké fanoušky. (Robbi)

Reklama

Reklama