Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

fannah 

všechny recenze uživatele

Zase se ukázalo, že Barry Levinson je perfektní režisér. Žádný jeho film se nedá označit jako špatný nebo nepovedený. Jeho filmům ale bohužel nerozumí každý. Jen to je pro mě vysvětlení pouhých 70% u tohoto filmu. Banditi jsou jedním z nejlepších a bohužel nejvíce nedoceněných filmů které kdy vznikly. Je to film tak úžasně nenadsazený, příjemný a dostatečně vtipný. Banditi málo vynikají mezi ostatními filmy svého žánru.. a proč? Jsou úplně o něčem jiném a jsou mnohem lepší. Top Ten. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá kriminální komedie, trochu ve stylu Dannyho parťáků. Hlavní hrdinové na začátku utečou z vězení a stanou se z nich ”Přespávající banditi (Sleepover Bandits)”. Do party přiberou i nešťastnou ženskou v domácnosti, oba se do ni zamilují, ona se zamiluje do obou (protože dohromady jsou ”dokonalý muž”) a vše směřuje k happyendu. Díky tomu, že si scénář pohrává s retrospektivními scénami, je to happy end opravdu překvapivý a jednotlivé střípky do sebe zapadnou jako kousky skládačky. Willis vypadá s delšími vlasy divně, Thorton naopak zženštile a Blanchett je jako zrzka zvláštní, ale sexy. Příjemný film staršího střihu. ()

Reklama

URBAN 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl film s tak snižující se kvalitou. První polovina je průměrná a baví, ale postupně úroven klesá až klesne úplně. Možná je to moje chyba, ale čekal jsem svižnější tempo od film o bankovních loupežích navíc s Brucem Willisem. Třetí hvězdičku dávám jen kvůli první polovině. ( 5.11.14/MAC ) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Vleklé, nudné, nepřesvědčivé.... Na začátku se mi zdálo, že by se to mohlo rozjet, ale brzy se ukázalo, že to zabředlo do bezradnosti...Jediné co mi při sledování tohoto filmu napadlo, tak jak ženská, co hraje tu hlavní roli - Cate Blanchett - jak tyhle ženské jsou pro svět mužů, který potřebuje klid, a jsou cílevědomí - nebezpečné. Ba nepřijatelné. Jak stále se dožadují pozornosti za všech okolností, a musí lézt na nervy každému zralému muži...Pro chlapečky může být ještě i obdivuhodná, ale ti ještě neznají konkrétně ženy...O to víc mě zajímá, ba obdivuji muže, co takové ženy mají doma, a skáčou, jak ony pískají...Já to nevydržel, a lituji promarněného času s takovými případy"....Hudba, kamera, scény, kostýmy, maskéři, triky atd. - průměrné. ()

Lucjen odpad!

všechny recenze uživatele

Nie, nie, nie a ešte raz nie. Obsah znel lákavo, dokonca som medzi riadkami vyčítala, že by to mohlo byť vtipné - neviem čítať medzi riadkami a už sa o to nebudem pokúšať. 110 minút dialógov, v ktorých som sa snažila nájsť niečo, na čom by som sa zasmiala, neskôr niečo nad čím by som sa aspoň pousmiala, od druhej polovice filmu som bola rada za rozhovor, ktorý ma nenútil prevracať očami. Posledných 10 minút ma prekvapilo svojou nápaditosťou, no aj napriek tomu nie som schopná odpustiť filmu takmer dve hodiny nudy. Ak si hovoríte, že sa na to pozriete kvôli Brucovi Willisovi, žiadneho Johna McClane nečakajte, tu je hviezda akčných filmov dosť nudná. Chlapi (a možno aj niektoré ženy) si užijú aspoň pohľad na krásnu Cate, aj keď ani tá tu nehrá bohvieako zaujímavú postavu. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Film je založen na příběhu dvou zlodějů, kteří vykrádali banky podobným způsobem jako Joe a Terry. (D3VIL)
  • Původně měl být film adaptací románu Elmora Leonarda "Bandits", producenti však knihu ohodnotili jako příliš "slabou". (D3VIL)

Reklama

Reklama