Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zákon nemůže, nastrčí ženskou... Americký režisér Barry Levinson se nejvíce proslavil působivým příběhem sourozenců Rain Man (1988). Jeho filmografie ale obsahuje rovněž jiné žánry a najdeme tu i zdařilé veselohry, k nimž se řadí např. kriminální komedie Banditi (2001). Jejími hrdiny jsou dva bankovní lupiči Joe (Bruce Willis) a Terry (Billy Bob Thornton), jejichž pracovní metoda je jednoduchá a účinná. V předvečer naplánované akce proniknou do domácnosti ředitele banky, vezmou ho i s rodinou jako rukojmí a následující den ho ještě před příchodem ostatních zaměstnanců přinutí otevřít sejf. Všechno krásně funguje do doby, než se oba kriminálníci seznámí s přitažlivou, leč frustrovanou Kate (Cate Blanchettová)… Snímek je postaven na hvězdném hereckém obsazení (Thornton a Blanchettová byli za své výkony nominováni na Zlatý glóbus) a na budování paradoxních situací, jež vznikají díky naprosté rozdílnosti obou hlavních protagonistů. V úloze jejich prostoduchého komplice Harveyho se objevuje syn Jane Fondové a bývalého politického radikála Toma Haydena, účinkující pod uměleckým jménem Troy Garity. V rolích vzdorovitých dcer při scéně rodinné večeře se představují Willisovy vlastní ratolesti – Scout LaRue a Tallulah Belle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (358)

genetique 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrá krimi zábavka. Willis a hlavne Thorton sú skvelý! Perfektne zohraná dvojka, len čo je pravda, Bruca by som rád vídaval aj v takýchto rolách. Veľmi slušne som sa bavil. Slušný scenár, neohraný, s hromadou zvratov, ktoré milo prekvapia. Ale o tých 15minút by sa to dalo skrátiť. Záver klasika, ale kto by si prial aby to skončilo inak? 80%. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná krimi komedie, která nepřichází s ničím novým, ale rozhodně neurazí. Velkým plusem je hvězdné obsazení v čele s Brucem Willisem a B.B.Thorntonem, kterým zdařile sekunduje Cate Blanchett. Na druhou stranu od Barry Levinsona bych čekal větší nářez, ale v žádném případě se nejedná o špatný film. Pro mě tři a půl hvězdičky....... ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pohodový filmeček, který mohl být vzhledem ke schnopnostem svých tvůrců mnohem, ale mnohem lepší. Chtělo by to především lepší dialogy a trošku pokrátit rozvleklejší první polovinu. Výkonům hlavních představitelů vzhledem k žánru se nedá vytknout prakticky nic. Zvlášť Cate Blanchett mě překvapuje svou schopností ztvárňovat naprosto různé postavy a vždy na jedničku. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a zábavná gangsterská komedie, která svižně utíká. Dva bankovní lupiči, jedna femme fatale a řidič-kaskadér ve společenství, které s drzou samozřejmostí a pozoruhodným způsobem vykrádá banky s ředitelovou asistencí a s velkolepou závěrečnou loupeží, plnou kamufláže. Drsňák Joseph 'Joe' Blake (Bruce Willis) a chronický hypochondr Terry Lee Collins (dobrý Billy Bob Thornton) jsou nesourodá, ale soudržná dvojice lupičů, která s živočišností uchopuje svoji šanci po svobodě a po pohádkovém zbohatnutí, aby si v konzumní společnosti tržního kapitalismu mohli splnit své představy o krásném životě v podobě vlastnictví mexického hotelu. Kate Wheeler (elegantní Cate Blanchett), zklamaná z manželství, bere náhodné setkání s lupiči jako novou příležitost ve svém nudném způsobu života a vrhá se, nejdříve v náruči Joea a poté obou, do víru vzrušujícího života, plného nebezpečného dobrodružství. Z dalších rolí je nutno ještě zmínit kaskadéra Harvey 'Dog' Pollarda (Troy Garity), řidiče a spojku obou lupičů, a jeho ženský sen Claire (January Jones). Zábava, která vás nadchne pro nebezpečný zločin, rozpustile humorná a plná zajímavých paruk a přestrojení. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádné extrovní vtipy, při kterých se smíchy potrháte (až na pár výjimek typu převleky B.B.Thorntona a jeho hypochondrické záchvaty:)), ale vezměte zavděk pohodovým situačním humorem, který mají na svědomí hlavně Cate Blanchett a Mr. Thornton a užijte si i tu trochu romantiky, se kterou překvapivě nemá Billy Bob Thornton nic společného, ale o kterou se postará pošahaný řidič a jeho kráska v růžových botkách...výborná komedie od začátku až do konce. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Billy Bob Thornton má ve skutečném životě strach ze starožitného nábytku, a tak byla tato "fóbie" připsána i jeho filmové postavě. (D3VIL)
  • Původně měl být film adaptací románu Elmora Leonarda "Bandits", producenti však knihu ohodnotili jako příliš "slabou". (D3VIL)

Reklama

Reklama