Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (274)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Šest medvědů se mi hodně líbilo, Cibulka se mi v klaunském hodně nelíbil, ovšem za to nemůže ani Oldřich, ani Lubomír Lipský, ani medvědi, ale můj strach z klaunů. Za nejlepší momenty považuji scény, kdy chlupáči vytasí kapesníky a začnou oplakávat někoho, kdo jejich přičiněním právě padl do mdlob… :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Náhodou jde o pěkný „rodinný“ film, který se malým capartům bude jistě líbit stejně tak dnes, jako nám kdysi. Já měl tento film s Lipským vždycky rád a to nejen kvůli samotným cvičeným medvědům, ale i komickým scénám v prostorách školy (voskování podlahy, atd…). Tu a tam se na to rád podívám znovu, když už omylem zapnu televizi a zrovna to tam dávají. Československé kousky jsem měl vždycky mnohem raději, než ty nové české kraviny… ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Na tomhle kousku je krásně vidět, jak se vyvíjí divácký vkus. Poprvé jsem viděla s rodiči jako dítě. Tehdy tatínka nejvíc bavili titulky a mě medvědi. Dnes mě baví titulky, vidím doslova vyděšené ošetřovatelé medvědů, kterým tečou nervy a překáží jim natáčecí štáb. Viděla jsem, jak mi medvídek dal po saltu na kokos nebo jak se vymáznul na kolobrndě. Co naplat, tahle taškařice je poplatná době a já už nejsem cílová skupina. ()

Drapsy 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že začátek filmu a stejně tak jako i jeho úplný závěr je poněkud slabší, ale to všechno zde vynahradí opravdu skvělá střední pasáž filmu. To je část, odehrávající se ve škole, kde Lipský, Sovák, Kopecký, Libíček a Filipovský vytvoří takovou řadu šílených událostí, že tím zcela zastíní ostatní (a nepochybně horší) části tohoto snimku. Takže jim zato dávám **** , protože se opravdu jen málokdy dokážu něčemu takhle zasmát. ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Jak je známo, pan Oldřich Lipský miloval cirkus a proto mohl vzniknout už v pořadí druhý jeho film z tohoto prostředí. Příběh filmu příliž nevybočoval ze standardů kvality, ale herecké obsazení bylo vynikající. Posuďte sami, čeho byli pánové Sovák, Kopecký, Libíček a Filipovský schopni v jedné scéně z filmu. http://www.youtube.com/watch?v=cD5yD7tRJhI ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Keď sa v skutočnosti medvede dostali do prírodopisného kabinetu a uvideli vypchaté zvieratá, dostali taký amok, že takmer zdemolovali celú miestnosť. Medvede potom museli nechať si na kabinet zvyknúť viacej dní. (Raccoon.city)
  • Kuchařka ve škole naleje kávu z kotle do porcelánové konvičky, kterou celou pobryndá kávou. Na podnos však již pokládá zcela suchou a čistou konvičku. (Skarface)
  • Učitel ve škole si jde do kabinetu pro vycpaného medvěda a přitom říká, že probírají medvěda obecného. Takový konkrétní druh však vůbec neexistuje. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama