Reklama

Reklama

Odebrat z přátel: Dark web

  • USA Unfriended: Dark Web (více)
Trailer 1

Po přihlášení do ukradeného notebooku je parta mladých lidí vtažena do online hry na život a na smrt. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (110)

helloween93 

všechny recenze uživatele

Víc jak půlku filmu to vypadalo lépe než první díl, ale v posledních 20 minutách z toho tvůrci udělali "mindfuck", kdy jsou všichni součástí jakési "vyšší hry" hackerů, kteří umí všechno. Největši bizardnosti byly asi, když vrahové procházeli kolem kamer a všechny zrněly, potom programování na Skypu, apod. V jedničce řádil démon na Skypu, ve dvojce hlavní hrdinové bojují proti The Circle, což jsou asi upgradovaní Ilumináti nebo nevím. Menší bolest než jednička, přesto bolest. * ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Již jednička u mě slavila ve své době úspěchy a teď pokračování povýšilo na úplně nový levl. Koncept byl rozdílný a tentokrát se nejednalo o duchařinu a možná proto dílo nebylo nijak zvláště strašidelné, ale ten nápad mě doslova odpálil. Příběh měl velice napínavou temnou atmosféru a neztrácel tempo až do samého konce, za což přičítám opravdu hodně bodů. Jediné mínus které mě napadá, že se toho na obrazovce počítače velice často odehrává příliš a člověk tak nestačí sledovat všechny konverzace, stahování atd. Mimo to jsem s tímto počinem zatím nejspokojenější z žánrově a typově podobných. 89% ()

Reklama

cskomando 

všechny recenze uživatele

Je to jenom noční ale dějově pěkně promakaná hra. Napětí, sem tam akce spojená s vraždami. Čistý horor to ale úplně není a na diváka ani tak nemůže působit. Lekačky zde nejsou, morbidní vraždy a gore také ne. Každopádně solidní pokračování s celkem propracovaným dějem, který v závěru opravdu překvapí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Unfriended: Dark Web" alebo ako spraviť z dobrého nápadu absolútne nepozerateľné pokračovanie. Alebo teda... väčšinou. A nie je to o tom, že by sme tu mali ukričané postavy, alebo niečo podobné. Celý problém tohto filmu tkvie v jeho úplne základnej premise. V tom, že (ako sa hovorí), jednoduché problémy majú jednoduché riešenia. Ako sa povedalo na začiatku. "Zober ten notebook tam, kde si ho našiel, osoba si ho vyzdvihne a je po všetkom. Hotovo. Záver síce chce indikovať, že to tak nie je a všetko to bolo súčasťou niečoho oveľa väčšieho. Oveľa väčšej hry, ktorú si otvorila partia "Charonov" na čiernom svete internetu. A ich plánom boli všetky kroky, ktoré sa udiali. A všetko to bolo naplánové na 500 krokov dopredu, kde vedeli presne čo jednotlivé postavy urobia, skôr než oni sami vedeli čo sa vlastne bude diať a čo to všetko znamená. A áno. Tomu verím asi tak ako to znie. Viem, že aj prvý "Unfriended" má svojich odporcov, no je si treba priznať, že skype hovor posadnutý duchom obete, ktorý sa rozhodne terorizovať svojich tyranov je oveľa zaujímavejší, než to čo sa rozhodli tvorcovia dať sem. Neviem ako to najlepšie povedať. Asi sa snažili o trošku realistickejší tón. Aby to pôsobilo ako temná skupina hackerov, ktorí robia obrovské svinstvo a natáčajú to, kým iní "Charoni" za to zaplatia, aby to mohli sledovať. Možno to je realistickejšie, no boli by ste prekvapení o koľko je tento film nudnejší. Trvá to 40 minút, než sa začne niečo reálne diať a celý čas si hovorím, že stačilo notebook vrátiť. Možno. Najlepšie ho vôbec nebrať. Jednoduché problémy majú jednoduché riešenia. Pozrite, tohto roku boli 2 iné filmy spracované cez počítačovú obrazovku. "Searching" a "Face 2 Face". Oba filmy sú na míle lepšie, než toto, alebo si pokojne pozrite radšej znovu prvý "Unfriended". Čo môžem filmu vyzdvihnúť je hudba v prvých 20 minútach a musím povedať, že čierne komunikácie cez Facebook boli celkom zaujímavé a možno občas niektoré zvraty sú okey, no to je asi tak všetko. Postavy sú veľmi slabé, pointa je absolútne tupá a myslím si, že tento film zabil nádej na to, aby sme sa ešte niekedy dočkali dobrého pokračovania do tejto série. Škoda. Hodnotenie: D+ ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Jelikož film Odebrat z přátel z roku 2014 stál za starou belu, byl jsem přesvědčen o tom, že jeho volné pokračování s podtitulem Dark web se polepší a konečně bude opravdu děsivé, znepokojující a nervydrásající.. a opravdu se tak stalo. Odebrat z přátel: dark web je sice postavený na stejném principu a bázi, jako byl ten ''skvost'' z roku 2014, ovšem zároveň vše dělá lépe. Postavy jsou konečně zajímavé, mají pochopení pro ostatní postavy, chovají se lidsky a furt jenom nekňourají, nebrečí a nechovají se retardovaně. Já osobně jsem tedy za tento film rád, i přesto, že někteří ostatní lidi ne. Film tedy rozhodně není vynikající, ale špatný rozhodně také není. Hodnocení 3/5 si tedy myslím, není vůbec špatné :-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Někdy v tomto filmu Matias (Colin Woodell) používá k volání Facebook Messenger, ale používá prohlížeč Safari a volání Facebook Messenger v tomto prohlížeči nefungují. (LUKICKK)
  • V závěrečné scéně, kdy se kamera pomalu oddaluje od velké obrazovky s živým přenosem „Game Night“, je v postranním chatu možné zahlédnout českou větu: „Děkuji za hru.“ (martanius)
  • V kinech v USA byl film odvysílán se dvěma alternativními konci. (BlackHood)

Reklama

Reklama